Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pět dětí na tvrzi a zákeřný soused za branami. Vítejte v tak trochu jiném středověku! Tento napínavý film ze středověku je určen divákům, kteří mají rádi dobrodružství, romantiku, humor a to nejlépe všechno dohromady. Jeho děj začíná ve chvíli, kdy Martin z Vamberka musí na rozkaz krále odejet do války bojovat proti Saracénům a pověří ochranou své tvrze nejstaršího syna Petra. Ten se (nikoli bezdůvodně) netěší zrovna veliké popularitě u svých sourozenců a ti mu jeho novou roli rozhodně nehodlají ulehčit. Nikdo ale netuší, že si na jejich panství dělá zálusk zlotřilý soused Albrecht z Krvenos, pán sousedního hradu, který se neštítí ničeho, aby dosáhl svého. Kolem tvrze se brzy začnou dít podezřelé věci. Děti musí rychle zapomenout na rozmíšky a začít čelit hrozícímu nebezpečí. Jenže co se z počátku zdálo jednoduché, změní se postupně v boj na život a na smrt… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

jitrnic 

všechny recenze uživatele

Janák je dobrý řemeslník a má na to točit dobré žánrovky. Je však příšerný scénárista a neumí vést herce - dětští herci strašidelně ochotničí a o moc lépe na tom není ani takový David Prachař nebo Matěj Hádek. Pavel Kříž je asi tak čtvrtinu svého pobytu na plátně zábavný, aspoň něco. A ještě chválím hudbu a pěkné exteriéry. Jinak hrůza. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo hodně zlé. Upozorňuji, že hodnotím seriál - nikoli film. Karel Janák by se měl možná vrátit ke svým Snow a jiným -ákům, protože nevim jestli to měla být komedie nebo středověký film. Ze všeho nejvíce mi to připomínalo hrátky pár děcek co používají slova z moderního slovníku (asi aby se to dnešním dětem plazmové kultury líbilo). Bitevní scény opravdu směšné a těch pár pyro efektů a děsně akčních honiček na koni dílo nezachrání. Vlastně krom té zajímavé hudby a afektovaného Pavla Kříže na tom není vůbec nic zajímavé. ()

Reklama

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Že by to měl být pokus ukázat našim dětem, jak se žilo ve středověku? Když už ano, tak proč tak uměle? V České republice je tolik hradů, zřícenin a tolik měst má staré čtvrti, takže prostory tu jsou. Místo toho tu máme nějaký uměle vyrobené panství na obrovské louce, které stejně není ani vidět celé. Herci mluví současnou hovorovou češtinou, nic ze středověku tu takřka nemáme. Jen to oblečení, koně a pokus o to staré sídlo. Je to moderní amatérská trapnost, která je navíc ještě hodně nudná. Vždyť i těm hercům muselo být trapně při natáčení, v čem to hrají. [3730. hodnocení, 146. komentář, 51%] ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Vcelku sympatický počin má jednu podstatnou vadu. Zavděčit se celému spektru diváků je jistota na zadělání problémů. Už pejsek a kočička když vařili dort též přišli na to, že mnoho ingrediencí v dortu způsobí minimálně nevstřebatelnost. A tak se i toto dílko stává lehce neuchopitelným, je to škodaa, protože se jedná vcelku o sympatický počin i když milionkrát zmutovaný a obehraný. 50%. ()

E lan 

všechny recenze uživatele

Mein Gott!!! Český pán prstenů je konečně na světě. Ba co víc, monumentální bitvy, procítěné herecké výkony, famózní scénář a tuny vtipných scén!!!! Ano... Ano, tohle všechno ve filmu nenajdete. Se zarytostí sobě vlastní jsem prošel celým filmem, někdy se pousmál nad nepovedenou scénou, někdy se rozčílil, divil se co vlastně scénárista s režisérem vytvořili za výbuch... no a když už to vypadalo, že naši hlavní hrdinové umřou a vše dobře dopadne, tak v tu chvíli jsem umřel já, přijela totiž královna a to byla teprve havárie, výbuch, zlo, které překonalo trapný Křížův výkon, husí kůži mám ještě teď, brrr, to se nedalo... Kurzor myši míří k souboru, DELETE si užívám s gustem, nyní už jen vyprázdnit Koš a ... co že jsem to vlastně dneska viděl?! ()

Galerie (51)

Zajímavosti (8)

  • Na hrade Cuknštejn sa niekedy robil len hlavný záber a v štúdiu sa dotáčali ďalšie, pretože tak bolo ľahšie prispôsobiť sa nárokom režiséra a bolo to aj z dôvodov nižších nákladov. Filmový architekt pritom požadoval, aby sa vzadu smerom do priekopy pristavovala skoro polovica filmového hradu. (Zdroj: ceskobudejovicky.denik.cz) (Raccoon.city)
  • Lenka Krobotová, ktorá stvárnila rolu kráľovnej, bola iba mesiac po pôrode, keď jej ponúkli zahrať si vo filme. Štáb preto musel vyriešiť jej brnenie, ktoré musela mať na sebe pri natáčaní. Nedotiahli jej na ňom skrutky, aby mohla svojho potomka kojiť. (Zdroj: ceskobudejovicky.denik.cz) (Raccoon.city)
  • Lokace natáčení: Novohradské hory, Český kras, Českolipsko, Lipnice, Křivoklát, Hlubočepy a hlavně úžasná tvrz Cukenštejn (POMO)

Reklama

Reklama