Reklama

Reklama

Na ospalém předměstí mezi rozkošnými domky s upravenými předzahrádkami stojí černý dům s mrtvým trávníkem. Aniž by to sousedé věděli, hluboko pod ním je obrovský tajný úkryt. Žije tam Gru, který se nezastaví před žádnou špatností, na druhou stranu ale umí být nekonečně zábavný. Obklopuje se armádou uličnických a zlomyslných mimoňů. Gru chce ale získat slávu i uznání své přehnaně kritické matky. Naplánuje, že ukradne Měsíc. Na cestě k cíli mu stojí spousta překážek, zejména jeho konkurent Vektor, syn šéfa Banky Zla. K tomu, aby jej překonal, potřebuje Gru pomoc tří děvčátek ze sirotčince. Jenže s nimi přichází ještě víc problémů. (TV Nova)

(více)

Videa (6)

Trailer 5

Recenze (1 041)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Bond, Superman a ti druzi hlavně z druhé strany, prokletím tohoto filmu je zároveňi jeho největší deviza. Je určen primarně dětem, pro dospělé bude nadměrně infantilní. Nesnaží se předstírat, že postavy jsou reálné, což podporuje i animace. Je mi to nadmíru sympatické, ale ať dělám, co dělám, film mě nebaví, protože opravdu není rodinný, ale je určen jen dětem. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Já, papouch, je převelice sladká animálna. Tvůrčí kolektiv, nebrzděn trapnou zákonitostí fyzična, popustil uzdičky svým fantasiím a roztomile si zaprýštil. Pohledný ústředník sice nedotáhl vztah s trojicí preadolescentek do očekávaného GRUppensexu, ale neva, dvojka to snad dožene. Krajně vhodné pro pobavení harantů i jejich uondaných konstruktérů, kteří sice nadávají na otravnost oněch pidizjebíků, tím však střílí do vlastních řad, neboť ontogeneze rekapituluje fylogenezi, jak víme již dávno všichni my, nekompromisní eugenici. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Na Padoucha jsem vyrazil se svými ratolestmi a nutno přiznat, že se mé děti bavily o poznání víc než já. Emotivní část mého já dokonce požadovala nadělit filmu odpad. Vyčítat dětskému animáku infantilnost je pochopitelně nesmysl, ale musím podotknout, že Padouch jednoduše nemá rozměr rodinné podívané, která by každé věkové skupině nadělila rovným dílem. Problém není v tom, že by úplně absentovaly vtípky zaměřené na dospělé publikum, ale v tom, že tenhle snímek není dostatečně chytrý, propracovaný, a tak se v něm pokusy o dospělejší humor ztrácejí. V Padouchovi je znát právě probíhající hospodářská krize a nevraživost vůči jejím původcům. Filmoví padouši si na své zločinné plány chodí půjčovat do bank a bankéři se předhánějí, kterého padoucha a ďábelský plán podpoří. Superpadouch Gru si jde speciálním vchodem pro vyvolené půjčit do banky, která nese název zkrachovalé finanční instituce, co stála na počátku bankovní krize. Jenže tohle všechno se ztrácí v nekonfliktním sladkém světě plném růžových barev, srdíček, pitvoření a chichotání, žlutých diblíků nazývaných Mimoni a především obývaném třemi cukrkandlovými dívčími sirotečky, které účinně pacifikují Gruovu zlobu. Používají přitom podobných metod jako dětské filmové hvězdy z hollywoodských filmů 30. a 40. let minulého století při usmiřování rozhádaných rodičů. Já, padouch je hodně konvenční předvídatelný film narozdíl od úspěšných rodinných animáků nedávné minulosti, jako je Shrek, který chytře parodoval právě ty konvence a styl, který ve světě prosadil Disney a který Já, padouch reprezentuje. Celkový dojem: 40 % - s tím, že děti si mohou bez obav přihodit 2*. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Snažil jsem se napsat komentář ke snímku Já, padouch (2010) asi týden po jeho zhlédnutí, leč tu jsem si náhle uvědomil, že si z něho již vůbec ničeho nepamatuji. Podíval jsem se tedy do zdejší galerie, abych si prohlédl obrázky z daného díla, ale ani to mi příliš neosvěžilo paměť. Nebyl bych to býval do sebe řekl, ale asi jsem již příliš starý, paměť mi dobře neslouží, a animované filmy pro děti, které vznikají bez jakýchkoliv ambicí či inovací, mně prostě nic neříkají. Ještě dříve, než tento laciný nickelodeon doputoval poloilegální cestou na pevný disk mého osobního počítače, jsem se domníval, že z (nutno říct nikterak originálního) motivu titulního darebáka v centrální úloze tvůrci vykřešou něco alespoň podobně nápaditého, jako v případě snímku Megamysl. Nicméně jsem se mýlil, neboť autorům tohoto díla schází kreativita a místo pořádně propracovaného děje sází na žluté potvůrky. ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Úplně špičkový animovaný film. A animace byla skvělá a groteskní. Rozesmál mě už jen samotný pohled na pana Gru. Dabing se také vyvedl. Nikdo jiný než Jiří Lábus by se na něj nehodil lépe. Opravdu kvalitní. Po dlouhé době jsem se zase nasmál. Animovaných filmů už je více než dost. Ale tady měl film měl silný náboj. 90% ()

Galerie (107)

Zajímavosti (46)

  • Když jde Gru (Steve Carrell) do banky, je pod nápisem "Bank of Evil" vidět "Dříve Lehman Brothers", což byla významná americká banka, kterou několik let před premiérou filmu zlikvidoval především odliv klientů po odhalení jejích nečistých praktik. Její konec byl označen za největší bankrot v amerických dějinách. (Valkyria)
  • Celosvětová premiéra proběhla 20. června 2010 na Moskevském FF. (Varan)

Související novinky

Netflix se vzdal práv na další animák

Netflix se vzdal práv na další animák

20.12.2022

Streamovací společnost Netflix nakonec nezafinancuje vznik oznámeného animovaného a ručně kresleného snímku Ember od režiséra Sergio Pablose (Klaus). Důvod pak podle všeho souvisel víc s kreativní… (více)

Shreka čeká restart

Shreka čeká restart

07.11.2018

Je to sedm let od celovečerního filmu Kocour v botách, poslední snímku ze shrečí série, který v kinech vydělal celosvětově 555 milionů dolarů. Místo klasického pokračování se teď ale studio… (více)

Připomeňte si začátky kultovních postav

Připomeňte si začátky kultovních postav

13.10.2017

Oblíbené filmové postavy zažívají v posledních měsících hned několikanásobné návraty. Roztomilí mimoňové opět potěšili (nejen) dětské diváky ve třetím dílu Já, padouch. Jason Bourne skládal další… (více)

Mazlíčky čeká pokračování

Mazlíčky čeká pokračování

03.08.2016

Asi vám neuniklo, že se velké hollywoodské projekty točí kolem slavných značek. Jen málokdy se rozjíždí zbrusu nová série, takže potěší, když si něco najde diváckou podporu. Co zcela originálním… (více)

Reklama

Reklama