Reklama

Reklama

Saw 3D

  • Česko Saw 7 (více)
Trailer 1

Ústředním motivem filmu SAW 3D je příběh skupiny přeživších, kteří unikli ze spárů šíleného vraha Jigsawa a hledají spásu u svého kolegy Bobbyho Dagena (Seana Patrick Flanery), muže, jehož temná minulost rozpoutá novou vlnu teroru. „V dosavadních dílech Saw jsme ponechávali některá témata otevřená, tento díl ale bude skutečně poslední. Odpovíme v něm na všechny otázky, které si kdy fanoušci položili. V ději se ale budou dobře orientovat i diváci, kteří neviděli předchozí filmy,“ slibuje producent filmu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (663)

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Po všeobecně kritických reakcích jsem se posledního (pevně doufám) dílu celkem bál, ale nakonec poměrně zbytečně. Sedmička je u mě v naprostém průměru série - ne tak dobrá jako 1, 3, nebo i 6, ale na druhou stranu o parník lepší než 4 nebo 5. Takže tak nějak s 2 nastejno. Nicméně čeho je moc, toho je příliš a zdejší potenciál už je skutečně vyčerpán. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý hororový thriller, ktorý je záverečným dielom tejto kultovej série. Má dobrý príbeh o mužovi, ktorý predstiera, že sa stal obeťou Jigsawa kvôli popularite a peniazom a tak je unesený, aby si to skutočne vyskúšal a ocitne sa v komplexe s pascami, kde musí bojovať o životy svojich priateľov a manželky. A detektív Hoffman zatiaľ okrem dokončenia celej hry chce dostať aj vdovu po Jigsawovi, ktorá sa rozhodla povedať všetko polícii. Spracovanie ma trochu sklamalo, ale stále je celkom obstojné. Film zhadzuje práve tá hororová línia, chýba tomu ten správny náboj, celé to pôsobí dosť samoúčelne a nemyslím, že práve takáto postava je pre účastníka tejto vražednej hry ideálny nápad, ale zase aspoň v tých hlavných scénach, kde sa bojuje o život to zaujme. Omnoho viac ma bavila tá druhá, detektívna línia s Hoffmanom. Ale zase dĺžka filmu je úplne ideálna, takže ani tie slabšie situácie nemajú kedy začať prekážať a čo sa týka záveru, je síce celkom nečakaný, ale moc ma to nezaujalo. Po hororovej stránke mám skôr také priemernejšie dojmy, aspoň v rámci tejto série. Prvá pasca je zaujímavá minimálne už len svojou veľkoleposťou a tie ostatné sú síce dobré, každá na chvíľu pobaví, ale len to. No musím pochváliť nekompromisný Hoffmanov prechod budovou, pri ktorom drsne zabije každého, na koho narazí, toto ma z celého filmu zaujalo najviac. Čo sa týka hereckého obsadenia, pôsobí to rozporuplne, všetky postavy z predchádzajúci dielov sú opäť výborné, takže Tobin Bell v pár zaujímavých flashbackoch, Costas Mandylor a aj Betsy Russell. Ale nové postavy za moc nestoja, Sean Patrick Flanery sa do tejto úlohy moc nehodí a nebavila ma ani postava detektíva. Réžia a technická stránka sú skôr sklamaním, hlavným problémom je, že toto pôsobí až príliš teenagersky, už to prechádza až moc ku bežnej komercii, jednoducho celý čas som mal pocit, že to točil režisér nejakých teenagerských vyvražďovačiek v štýle posledných dvoch Nezvratných osudov a pritom zostal ten istý, čo aj pri predchádzajúcom diely. Takže je tu toho dosť čo vytknúť, ale stále ma to dostatočne bavilo a hlavne v tej detektívnej línii. 70% ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $45,710,178Tržby Celosvetovo $136,150,434Tržby za predaj Blu-ray v USA $4,395,114Tržby za predaj DVD v USA $9,968,737║ No tak tento diel si už fakt mohli odpustiť, ten je absolútne mimo, prevažne ide o neskutočnú samoúčelnosť, kde už nejde ani o nejak zvlášť zaujímave pasce, cváchajúca sirupová krv a masakre prevažne na smiech, herci prevažne hrajú ako z naivného amaterského divadla, naivita príbehu a konania postáv miestami nad únosnú mieru a o samotnom závere "KONIEC HRY???" a jeho zmysle škoda hovoriť. Nuž čakal som slušné zakončenie tejto skoro nekončiacej sa série ale dostal som len nechutný kopanec od neschopných tvorcov. /videl v kine 3D verziu: 25%/ ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Já tomu svým způsobem rozumím. V době vzniku Hry o přežití technologie 3D ještě nefrčela. Tak proč končit závod, když je možné vymyslet bonusovou etapu? Obzvláště, když je série už i tak ´Potterovsky´ dlouhá. Čemu ale naopak nerozumím a rozumět nechci je, proč nemá legenda jménem Saw lepší špunt? Jak je možné, že šestkrát to šlo, leč po sedmé ne? Po jedenácti hodinách promítání je mi líto, že podstata příběhu ztratila smysl i význam, poněvadž úroveň a provedení her není hodná jménu John Kramer. Zpracování za účelem šokovat 3D obrýlence v multikinech je místy sice zajímavé, ale zůstává tím jediným, za čím lze hledat nějakou snahu. A co dodat k absolutnímu závěrečnému vyúčtování? Krom toho, že si tvůrci ponechali otevřená zadní vrátka pro případné pokračování (čímž zklamali mé očekávání, že dostojí svému tvrzení o skutečně posledním dílu s opravdovým koncem), postrádá pointa i ten sebemenší náznak překvapení, o šoku připomínající závěr prvního dílu nemluvě už vůbec. Vyhrazuji si právo zakončit komentáře k sérii Saw spoilerově, tudíž se zde loučím s těmi, které maraton teprve čeká. Vy ostatní mi snad dáte zapravdu, že John Kramer se bez doktora Gordona mohl obejít. Jeho dosazení do Jingsaw týmu není natolik potřebné a dech beroucí, aby stačilo na mohutný finiš, po němž se nám patrně měly vybavit pocity z úvodního dílu. Místo toho se dostavily jen vzpomínky, po nichž následovalo jedno velké povzdechnutí. ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Pastí tři prdele, tak jenom za tři doprdele. Na Saw 3D je nejlepší, že není tak komplikovaně zamotaný, je srozumitelný a řemeslně dobrý. Greutert umí a opravdu se těším, až natočí něco vlastního. Finále šlape jak má, gore je luxusní, má to prvky Halloweenu (policejní stanice, naddimenzovaný Hoffman) a jsou tu i zřetelné odkazy na první hru. 65 % a důstojné završení celé série. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (26)

  • S rozpočtem 17 milionů amerických dolarů se jedná o nejdražší díl série. (mzss1)
  • Celosvětová premiéra proběhla 22. října 2010 v Norsku. (Varan)
  • Počátkem roku 2009 viděli producenti filmu první díl Saw v konvertovaném 3D. Výsledkem byli tak nadšeni, že okamžitě schválili natáčení sedmičky ve 3D. (darek kartac)

Související novinky

Hororoví bubáci ve 3D

Hororoví bubáci ve 3D

30.04.2010

Saw VII, Nezvratný osud 5 a Kruh 3. Všechno ve 3D. Tím bychom to mohli uzavřít – řekněte, kdo potřebuje podrobnější informace? Nebylo by ale fér nařknout horory z poplatnosti trendům. Pokud nějaký… (více)

Reklama

Reklama