Reklama

Reklama

Calovi Weaverovi se zhroutil život, po pětadvaceti letech klidného manželství mu jeho žena Emily oznámí, že mu byla nevěrná s kolegou a že se chce rozvést. Dolehla na ni krize středního věku a má pocit, že její vztah s Calem uvízl na mrtvém bodě. Sedmnáctiletá Jessica, která příležitostně hlídá Weaverovým dcerku, miluje Cala a naivně doufá, že by ho mohla získat pro sebe. Jessicu zase zbožňuje třináctiletý syn Weaverových, Robbie. Cal je zklamaný, má pocit, že ve svém životě udělal všechno správně. Oženil se s láskou ze střední, založil rodinu, postavil dům, byl věrný a zodpovědný, a přesto mu jeho žena nasadila parohy. Sbalí si věci a odstěhuje se. Musí se vyrovnat s drastickou změnou svého života, ovšem ve světě svobodných si neví rady. Večery tráví v baru, kde se utápí v sebelítosti. Jednoho večera upoutá Cal pozornost Jacoba Palmera, mladého sebevědomého muže, který je přímo přeborníkem v balení žen. Jacob Calovi slíbí, že mu pomůže najít jeho ztracenou hrdost a pod jeho vedením se z něj stane muž, po kterém zatouží každá žena. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (1 242)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Dan Fogelman | Hudba: Christophe Beck, Nick Urata | Produkcia: Steve Carell, Vance DeGeneres, Charlie Hartsock, David A. Siegel, Denise Di Novi | Distribúcia: Warner Bros. | Štúdio: Carousel Productions | Rozpočet: 45 miliónov $ | Tržby: 142,851,197 $ || Jenen z najpodarenejších amerických milostných komédií vôbec, pretože je ich naozaj málo dobrých... Carell je trochu podobný charakter ako Sandler, ale je herecky aktívnejší. Gosling tu len potrvdzuje, že je neskutočne univerzálny a zastupuje vyššiu ligu, než väčšina zúčastnených. Žien je vo filme požehnane, ako dezert sú ešte i pekné, takže nie je čo riešiť. Vrcholom je jednoznačne vypätá scéna, keď výjde všetko najavo, kontrolka humornosti dosiahla i u mňa maximum. O to bol slabší koniec. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Moc příjemné překvapení zejména pro ty, kteří dlouho prahnuli po komediálním rodinném dramatu se silnými hereckými výkony. Steve Carell, Emma Stone, Ryan Gosling, Julianne Moore, Marisa Tomei, Analeigh Tipton, Kevin Bacon nebo Jonah Bobo. Ti všichni by si nejen za svoji sehranost a věrohodnost zasloužili absolutorium. Zvlášť, když si vzpomenu na jiné kolektivní kousky, třeba instantní Na sv. Valentýna. Snímek jako takový rozhodně nepůsobí vykonstruovaně, je příjemně sebeironický, milý i trochu zalidněný, až pak naneštěstí není čas rozvíjet všechny linie (kupříkladu syn hlavního hrdiny a jeho vysněná spřízněná duše se mohla klidně vynechat). Žánr romantické komedie se holt snaží razit další cesty a možnosti. Sbíhá k látkám komplexnějším, rozvětvenějším, chce uspokojit vícero diváckých generací tím, že tu pravou/toho pravého hledá víc postav, láska si věkově nevybírá atp. Jde po srdci i bránici (nespočet skvělých a dokonale načasovaných gagů, výborná srážka všech zainteresovaných mužů) a zůstane v hlavě i dlouho po projekci. Žánr prostě pořád má co nabídnout!! Stačí se jen kapánek snažit!! PS: Ještě k těm hercům - sebevědomý nažehlený kořen Ryan Gosling je přeci jenom nejlepší (možná až škoda jeho zmoudření v druhé polovině filmu).. 80% a lehce pod vrcholem.. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $50miliónovTržby USA $84,351,197Tržby Celosvetovo $142,851,197Tržby za predaj Blu-ray v USA $5,762,992Tržby za predaj DVD v USA $25,118,671Konečne niečo čo rozprúdilo moje filmové zmysli na plné obrátky!!! A to zo začiatku vypadlo ako klasicky tuctová komédia, výborne vykonštruovaný dej, ktorý krásne gradoval, skvele spracované scénky, úžasný herci, Steve Carell ma šveng a Ryan Gosling šlape na plné obrátky. /90%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Napoprvé jsem tam ty 4* dal a šel pryč. Jenže tahle romantická komedie mě svoje výjimečností přitahovala opakovaně zpět a já se nebránil, naopak, Gosling-Carell-Stone-Moore jsou pro mě zárukou dobré zábavy. Vždyť tohleje ve výsledku o lidech a romanci mezi nimi mnohem víc, než všechny ty sladké romantiky, o kterých lze jen snít. A kromě toho Gosling tu dává další hřebíček do své tak pevné image sexsymbolu 21. století. Ani sledování Hříšného tance už nebude takové, jako dřív... ()

Botič 

všechny recenze uživatele

crazy, style, SMART! S (i bez) nadsázky - nejlepší romantická komedie za poslední roky, co umí vytvořit dokonalou iluzi zrcadlející se reality v jednotlivých charakterech. Že už tenhle žánr nemá co nabídnout? Omyl! Crazy, stupid, love – tři slova, která dokáží přesvědčit o naprostém opaku. Film o hledání ztracené lásky na jedné straně a na druhé o strachu z jejího nalezení a následné chvále (oslavě) bláznovství. Brilantně vypointované, svůdně stylové a omamné, jak některé lehké drogy umí být. Z téhle filmové extáze, však nehrozí žádný bolehlav ani případné vystřízlivění či nechtěný tanec s Paní Schizofrenií - jen neutuchající nadšení a optimistický škleb od ucha k uchu. But still "This modern love breaks me." PS: Glenn Ficarra a John Requa mají zatraceně dobrý hudební vkus. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (34)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 50 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Emma Stone (Hannah) je ve skutečnosti o pouhé 3 dny starší než její herecká kolegyně Analeigh Tipton (Jessica). Mezi filmovými postavami je ovšem rozdíl téměř 10 let. (oje)

Související novinky

Will Smith vás obere o všechny prachy

Will Smith vás obere o všechny prachy

21.04.2013

Loni se mu dařilo s Muži v černém 3, letos jeho sci-fi v Shyamalanově režii Po zániku Země nutí spíš k opatrnosti. Na jaký další projekt se soustředí? Inu, na Focus. Lehkonohou krimi s prvky… (více)

Al Pacino je starý rocker

Al Pacino je starý rocker

27.10.2012

Velmi solidní obsazení napříč různými generacemi nabírá „dramedie“ Imagine, kterou režijně debutuje Dan Fogelman, autor scénáře Bláznivé, zatracené lásky. Název související s Lennonovou písní není… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Best of 2011 dle vybraných uživatelů

Best of 2011 dle vybraných uživatelů

31.12.2011

Další filmový rok je za námi, a tak vám přinášíme přehled nejlepších filmů roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Jako vítězný snímek z tohoto… (více)

Reklama

Reklama