Reklama

Reklama

Megamysl

Trailer 4

Megamysl je neskutečně vtipný film, který dává všem příběhům o superhrdinech nový rozměr. Sny ďábelského zločince Megamysla o ovládnutí města Metro City se stávají skutečností, když se mu podaří přemoci ochránce města, Metromana. Pak se ale na scéně objeví další zloduch, který rozpoutá chaos, a největší „mozek“ na světě se svým legračním kumpánem Minionem se náhle ocitají v rolích zachránců... (Magic Box)

(více)

Videa (7)

Trailer 4

Recenze (750)

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Ústřední trojici můžeme vzhledem k soundtracku číst i jako hudební ikony – pány scénáristy zastihla během psaní smrt Krále popu do té míry, že Megamind připomíná Michaela Jacksona, ambiciózního outsidera s úžasným talentem, kluka z ghetta, o němž se prozpěvuje v singlu Bad, který film uzavírá. Metro Man s načesanou kakadu představuje reminiscenci na Elvise Presleyho, o jehož smrti se vedou dodnes pochybnosti – tzn., že není obživlý mrtvý (zombík), ale umrtvený živý (pohřešovaný), který se může kdykoliv vrátit a spasit svět, z čehož film celkem neporytě čerpá. No a výlupek vší záludnosti a krutosti, rival Titan, který si umínil rouhat, vraždit a znásilňovat, prostě dělat něco špatného, to jsou ty osmdesátky, ten ne úplně přizpůsobivý hardrock, který zaznívá při pustošení města v rytmu Welcome to the Jungle od kalifornského kvintetu Guns N' Roses, za jehož rachotu vrhají Titanovy perutě smrti svůj stín na Metro City a proměňují jej v nehostinnou džungli. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Animovaná variace na komiksové a filmové příběhy Supermana, převrácená postmoderně tak nějak na hlavu, neboť ustálená dualita superhrdina - hlavní padouch je tu variováním narušena a negována, až dojde k úplné záměně obou pólů. Jestli má Megamysl nějaký velký klad, pak samozřejmě aluze na různé popkulturní odkazy a ikony, kterých je tu citována skutečně přehršel, ale to už je vlastně v tomto odvětví počítačově animovaných snímků takřka standard. Druhým kladem tak zůstává výrazný důraz na pohrávání si s pravidly žánru, která, jak již bylo dříve řečeno, staví zpravidla na hlavu (superhrdina ničí a ohrožuje své vlastní město atd.). Originální je též samo rozvíjení a variování supermanovské předlohy - kupříkladu Supermanovo maskování se za nemotorného novináře Clarka Kenta tu tvůrci transformovali do podoby 3D hologramu se zdrojovým kódem v hodinkách, které jsou pak využívány ještě v mnoha dalších proměnách identity... Dívat se na superhrdinská klišé z nezvyklých úhlů pohledu je poslední dobou v kinematografii takřka trend (namátkou připomenu mimořádně ulítlý britský seriál The Misfits, stejně jako záplavu snímků hollywoodské provenience), Megamysl přináší ale potřebnou přidanou hodnotu. Celkově patří k tomu lepšímu, co v daném ranku vzniklo... ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Velice kolísavý film. Začátek byl super a dost jsem se pobavil, ale od chvíle, co zmizí ze scény Metroman, jsem se začal nudit. A to není pro film, natož animovaný, dobré. Naštěstí to sem tam zachraňovaly povedenější hlášky či soundtrack. A hlavně díky skvělé závěrečné bitce (nástup Megamysla na scénu za zvuků "Guns N' Roses - Welcome To The Jungle" si budu ještě hodně dlouho pamatovat) nakonec udělím ty čtyři hvězdy, ale bylo to jen tak tak. Přišlo mi, že tohle téma (co když zloduch porazí hrdinu) se dalo přeci jen zpracovat o něco lépe a hlavně o něco vtipněji. 70 %. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Přiznávám se, že to pro mě bylo trochu příjemné překvapení, nečekala jsem, že by se mi to až tak líbilo. Ať mi nikdo netvrdí, že s Padouchama není větší sranda než s klaďasema. Je sice fakt, že ten konec kdy obrátí a stane se z něj ochránce města (i když samozřejmě je to pořád padouch) bych tam mít nemusela. Jinak to ale bylo vtipné, výborný soundtrack. 4* "I´m Bad, I´m Bad.. You know I´m Bad" ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Za ty písničky museli utratit majlant. Jinak skvělý nápad vytěžený do poslední kapky. MetroMan má navíc image střihlou Elvisem a to mi udělalo radost. Brad Pitt si dokonce zavzpomíná na kytarové začátky v Johnnym Suedeovi. No a rybičkový parťák hlavního záporáka je prostě boží. Nečekaně příjemná podívaná. ()

Galerie (133)

Zajímavosti (28)

  • V rámci propagace filmu shromáždil Will Ferrell (Megamysl) 1580 přátel a spolu se zúčastnili večírku v kostýmech superhrdinů. Událost se tak dostala do "Guinnessovy knihy rekordů". (HellFire)
  • Během filmu se oblek Roxanne (Tina Fey) mění podle jejího postavení vůči Megamyslovi (Will Ferrell). Ze začátku je červený, což je pravý opak Megamyslovy modré, v polovině filmu - během jejího vztahu s Bernardem (Ben Stiller) - se změní na fialovou, protože si přestává být jistá, jestli je Megamysl opravdu tak zlý, a na konci filmu je zcela modrý. (Alfred_Duck)
  • Během filmu je mnohokrát vidět na různých místech žlutý skůtr, který měla původně používat Roxanne (Tina Fey), ale nakonec jí dali autoři dodávku. (Brodyman)

Související novinky

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

16.02.2023

Je veškerá fantazie v Hollywoodu definitivně mrtvá? Možná. Následující oznámení ale rozhodně nepomáhá přesvědčit veřejnost o opaku, studio Universal Pictures totiž oznámilo, že chystá hraný remake… (více)

Reklama

Reklama