Reklama

Reklama

Megamysl

Trailer 2

Megamysl je neskutečně vtipný film, který dává všem příběhům o superhrdinech nový rozměr. Sny ďábelského zločince Megamysla o ovládnutí města Metro City se stávají skutečností, když se mu podaří přemoci ochránce města, Metromana. Pak se ale na scéně objeví další zloduch, který rozpoutá chaos, a největší „mozek“ na světě se svým legračním kumpánem Minionem se náhle ocitají v rolích zachránců... (Magic Box)

(více)

Zajímavosti (28)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 130 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Tržby ze severoamerických kin byly 148,4 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových 321,9 mil. (NIRO)
  • Během filmu se oblek Roxanne (Tina Fey) mění podle jejího postavení vůči Megamyslovi (Will Ferrell). Ze začátku je červený, což je pravý opak Megamyslovy modré, v polovině filmu - během jejího vztahu s Bernardem (Ben Stiller) - se změní na fialovou, protože si přestává být jistá, jestli je Megamysl opravdu tak zlý, a na konci filmu je zcela modrý. (Alfred_Duck)
  • Během filmu je mnohokrát vidět na různých místech žlutý skůtr, který měla původně používat Roxanne (Tina Fey), ale nakonec jí dali autoři dodávku. (Brodyman)
  • V Megamyslově (Will Ferrell) kanceláři na radnici Metrocity můžeme vidět spoustu pokladů jako například Archu úmluvy, Stanley Cup, trofej z FIFA, Maltézského sokola, sošku Oscara a dále mnoho slavných obrazů, mezi nimž jsou "Hvězdná noc" či "Mona Lisa". (Brodyman)
  • Radnice v Metrocity vypadá jako radnice v San Franciscu. (Brodyman)
  • Při tréninku Titána (Jonah Hill) háže Prcek barely v robotickém obleku gorily, což odkazuje na videohru „Donkey Kong“. (LaserJet)
  • Megamyslovo (Will Ferrell) neviditelné auto je složeno ze dvou superhrdinských dopravních prostředků, a to z Batmanova auta a neviditelného letadla Wonder Woman. (LaserJet)
  • Megamyslova (Will Ferrell) dehydratující zbraň má také funkce decompress (dekompresovat), debilitate (oslabit), demoralize (odradit), decoupage (ubrousková technika), deregulate (deregulovat, uvolnit), death ray (paprsek smrti), destroy (zničit). (akisha)
  • Film se také mohl jmenovat "Oobermind", což je špatně napsaný výraz "über mind", ale neznělo to dobře, tak byl přejmenován na Megamind. (akisha)
  • Ke každému ze tří superhrdinů se vztahuje jedna barva. U Megamysla (Will Ferrell) jde o modrou, v případě MetroMana (Brad Pitt) je to bílá a Titanova (Jonah Hill) barva je červená. Shodou okolností se všechny tři barvy objevují na americké vlajce. (Katie016)
  • V rámci propagace filmu shromáždil Will Ferrell (Megamysl) 1580 přátel a spolu se zúčastnili večírku v kostýmech superhrdinů. Událost se tak dostala do "Guinnessovy knihy rekordů". (HellFire)

Související novinky

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

16.02.2023

Je veškerá fantazie v Hollywoodu definitivně mrtvá? Možná. Následující oznámení ale rozhodně nepomáhá přesvědčit veřejnost o opaku, studio Universal Pictures totiž oznámilo, že chystá hraný remake… (více)

Reklama

Reklama