Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rozvedená Mary Kee je vystrašená telefonáty od neznámé ženy. Když neznámá sdělí, že je z minulosti, Mary se pokouší kontakt ukončit. Volající se však nedá odbýt a chystá děsivou pomstu. (LIVINGDEAD)

Recenze (63)

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Na prvý pohľad vcelku originálny hororový thriller... naozaj však iba na prvý pohľad, lebo to, čo sa spočiatku javilo ako ďalšia z nekonečnej plejády novodobých duchárin sa po chvíľi vyvinulo v jasnú vykrádačku výbornej Hoblitovej Frekvencie z roku 2000, v ktorej sa James Caviezel prostredníctvom starej vysielačky rozprával so svojím, 30 rokov mŕtvym otcom a tým, že spoločnými silami menili minulosť sa pozmeňoval aj vzhľad prítomnosti, pričom na päty im šliapal nebezpečný šialenec. The Caller je de facto presne to isté, len v trochu inom obale, pričom sa tu objavujú aj niektoré takmer navlas rovnaké (okopírované) momenty, ako je napríklad hlavná hrdinka, rozprávajúca sa cez aparát so sebou samou v detskom veku. Napriek nulovej osobitosti a invencii mi však The Caller v danej chvíľi padol celkom vhod a objektívne vzaté ide o jeden z najlepších hororov roku 2011. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

MOŽNÉ SPOILERY 3/4 filmu je to nějaká pošahaná verze Frekvence (+ jiných filmů), kterou to připomíná fakt hodně, jenže je to podané chladně, nudně a bez atmosféry. Ta poslední čtvrtina sice pořád připomíná Frekvenci, ale o něco míň a spíš tam rozjíždí jiný a poměrně zajímavý nápad. Sice bych se vsadil, že i ten Parkhill odněkud sebral, ale aspoň to ten film konečně oživilo. Ale taky je nutné přiznat, že má Parkhill štěstí v tom, že si nemůžu vybavit odkud, jinak bych byl asi kritičtější. Ačkoli to má mrazivé momenty a ten závěr je jakž takž napínavý, stejně tomu nedám 3*. Ani slabé. Když se nad tím zpětně zamyslím, nechápal jsem (a nelíbil se mi) ten divný temný filtr a navíc se obávám, že i The Caller bude tím hororem, na který si za čas už ani nevzpomenu. Btw bůhvíjak psychologický ten film není a ten žánr by tu rozhodně neměl být na první místě - kvůli tomu jsem tak trochu naletěl. Lepší 2* ()

Reklama

berusche 

všechny recenze uživatele

Nedá se tomu upřít, že to chvilkama mrazí a je to děsivé. Stejně tak se tomu nedá upřít, že se zřejmě scénáristovi vytratila myšlenka, která tam asi původně být měla a pak nějak záhadně ji možná někdo zapomněl osvětlit. Ne, říkáte, že nezapomněl?!? V tom případě je jasné, že tohle se nezdařilo, poněvadž ačkoli chápu, kam paní v telefonu směřovala (což je asi jasné asi po druhém jejím telefonátu), není mi moc jasné, proč si vybrala Mary ani to, proč měla tuhle potřebu. Ježiš, tak už jste tam rovnou mohli naflákat, že byla zlej duch a byl by klid, stejnak to v důsledku je jedno. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Dlouho to vypadalo zajímavě i trochu originálně, ale ten konec to doslova zazdil. Vemte si, že celou dobu vám rejža předhazuje nejrůznější varianty, různé nápovědy, a když se má rozkrýt, o čem vlastně celý tento překombinovaný horor byl, tak to utne a jedou titulky. To přece takhle nejde dělat! Obávám se, že mi tenhle horor zmizí z mých myšlenek dřív než mi zazvoní mobil. 25% ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

I když námět sliboval celkem originální hororovou podívanou, rozhodně jsem čekal větší zábavu. Víc než půlka filmu je nudná výplň, kterou jsem prozíval. Obzvláště bych ze scénáře vyškrtal všechny výstupy s tyranizujícím exmanželem, které tu byly jenom proto, aby se stopáž natáhla do celovečerní délky. Naopak výborných je posledních 10 minut. Konečně nakopnou to bídné tempo a gradují do skvělého, překvapivě úderného finále. Právě za to přidávám hvězdu navíc, jinak když snímek vynecháte, o nic nepřijdete. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • S rolí filmové Mary Kee (Rachelle Lefevre) byla v počátcích spojována herečka Britany Murphy. (Conspi)

Reklama

Reklama