Reklama

Reklama

Česká policie může zůstat v klidu, veškeré silniční běsnění se bude odehrávat v rozpálených ulicích brazilského Ria. Až sem utekli před spravedlností notorický zločinec s dobrým srdcem Dom Toretto (Vin Diesel) a Brian O´Conner (Paul Walker), bývalý polda, který mu naposled pomohl utéci z vězení. Ne však náhodou. Do města pod obří Ježíšovou sochou je přivedl plán, na jehož konci na ně čeká vstupenka ke svobodě. Potíž vězí v tom, že ten plán, v nominální hodnotě 100 miliónů dolarů, které na ně čekají v sejfu policejní stanice, je naprosto šílený. Brian a Dom povolají do Ria bývalé parťáky, aby zvýšili své šance na úspěch, jenže proti nim nestojí jen zkorumpovaný narkobaron a jeho bojůvka, ale také drsný federální agent Luke Hobbs (Dwayne Johnson). Hobbs je typ člověka, který bere svou práci smrtelně vážně, a když dostane nějaký úkol, tak ho vždycky splní. A to je pro oba hrdiny smrtonosná kombinace. Ještě že mají auta a schopnost dostat z nich pokaždé to nejlepší. (Bontonfilm)

(více)

Videa (20)

Trailer 2

Recenze (1 738)

Shit 

všechny recenze uživatele

Nehorázná bedna sválů Dwayne Johnson jako elitní policajt proti trošku míň nehorázný, ale pořád bedně sválů Vinu Dieslovi, to se prostě jen tak nevidí, oba jsou v neskutečný formě a jejich pěstní duel mě nechal vzpomenout na řežbu mezi Austinem a Slyem z Expendables, akorát, že tady je ve hře tak o 50-60kg svalů víc. Jinak samozřejmě i mimo Dwaynea a Vina je film extrémně akční a nadupanej a lehce se mu daj odpustit nedostatky ve scénáři. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Čo sú to za šašov?“ – „Tí sú z cirkusu.“ Nie som fanúšik série (dvojku som pretrpel, štvorka ma sklamala), ale prvý a tretí diel ma bavili o čosi viac, ako piaty. Vzhľadom na to, že scenár je už tradične o ničom (od banálnych postáv cez tupé dialógy po silácke nevtipné hlášky), sú to vlastne fajn strávené dve hodinky. Brazílska atmosféra nie je ÚPLNE zlá, niektorí herci (asi dvaja, možno až traja) sú dokonca sympatickí (najradšej zo série mám Japonca Hana) a akčné scény ma tentokrát miestami dokonca až trocha bavili, čo je na túto dosť sterilnú sériu nečakané. Záverečný zvrat ohľadom trezoru mi v dobrom pripomenul podobný grif z DANNYHO JEDENÁSTKY, i keď porovnávať tieto dve skupiny je zverstvo. Najviac ma potešilo najväčšie oživenie snímky/série: The Rock. Ale od jeho stretu s Vinom Dieselom som predsa len čakal ešte trocha viac. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Musím říct že takovej akční uragán jsem ani nečekal, nejen že nečekal, já už v něj ani nedoufal, ale hlavně, kamera se nehoupe !!!! Po x letech mám konečně pocit že kamerou stojí člověk a ne starej Bruna ! Při akčních scénách jsem zářil jak Černobyl. Pobavilo mě, že The Rock už si už neříká The Rock, ale Dwayne Johnson. Ono to taky vypadalo blbě, představte si, že jdete žádat o hypotéku a v bance se vás zeptaj kdo vám bude ručit a vy řeknete, skála. Jinak teda pan Johnson je tady velkej jak kráva co sežrala těhotnou žirafu, to se fakt nevidí a taky se mě líbila ta bradka co měl, vypadalo to, jako kdyby vyholil nějakou ženskou mezi nohama a nalepil si to na bradu. Dwayne byl furt namazanej nějakou niveou nebo co, aby se zvýraznila maskulatura a nebo to pocení, on nic nedělal a lilo z něj jak z deštnýho pralesa, to pod ním musela bejt minimálně vana ne ? Protože, kdyby ne, tak by Riu hrozily lokální záplavy. No už ho nechám wrestlera jednoho bláznivýho. Konec konců dopřál mě pár drsnejch hlášek a to se počítá. A ten fight dvou přerostlejch goril Vin Diesel - Dwayne to bylo něco, to až uvidí Arťuchin, tak se naši hokejisti maj s rusákama přístě na co těšit. Vin Diesel je konečně zase zpátky ve hře, už jsem se bál že je pro akci odpískanej i když mě přijde že trošku ztrácí na charismatu, ale pokud nebude nabírat další kila podobný role s přehledem utáhne. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že Justin Lin chytá řemeslo do svých rukou. Po tragické trojce a jen trochu lepší čtyřce (především díky obsazení) tu máme slušný pátý díl, který funguje docela dobře i sám o sobě. Nechybí díky bohu hutná porce akce, která v předešlých dílech víceménně absentovala a místo samopalů a brokovnic jsme sledovali rádoby vytuněné bouráky a vrtící se pozadí. Zde jsou hodnoty převrácené a Linovi konečně došlo že doba se mění a diváci mají jiné požadavky. Prostředí Ria je velice atraktivní, režisér si pohrál s filtry a hudbou a udělal z průměrného projektu nadupaný akčňák, který je dějově sice velmi jednoduchý, ale příjemně odsýpá a díky stabilnímu obsazení a mistrovskému tahu v podobě The Rocka se na snímek dá velmi dobře koukat. Závěrečná "over the top" akční scéna mne zase tak neuchvátila, zatímco nasraný fight mezi Dieselem a Johnsonem byl kulervoucí. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pan Diesel už má jen o jednu bradu míň než Hitchcock, inženýr Johnson připomíná silně perspirující klon Golema a V.I.Lenina a Socha Krista Spasitele nad Riem trpce lituje, že s věčně rozpaženýma rukama nejde držet volant od nějaké nabouchané káry, sloužící jako lapač lepých děv(ek) v mikrosukních.. Domovi parťáci se zcela klišovitým charakterově-rasovým obsazením zaslouží uznání za poctivě natočené akční scény prosté digitálních masturbací, ovšem u pasáží dramatických se všichni měli raději držet osvědčeného "mlčeti zlato" a závěrečná pasáž, dělající z Isaaca Newtona studenta zvláštní školy, ta sama o sobě svou debilitou patří zamknout právě do trezoru. Leč epinefrin diváckými těly proudí, tak co tady přimíchávám vodu do vysoce oktanového benzínu.. V souvislosti s tím bych však chtěl upozornit na prohlášení autorů v závěrečných titulcích ("Motoristické scény zobrazené v tomto filmu jsou nebezpečné. Všechny byly prováděny na uzavřených silnicích zkušenými kaskadéry. Nepokoušejte se je napodobovat!") a apelovat touto cestou na chlapce s rovným kšiltem a diamantíkem v oušku, šlapajícím na plyn ve vytuněném Golfu po sedmém majiteli, z něhož se line tuc-tuc hudba tak hlasitě, abychom my všichni i na 150 metrů poznali, jak vytříbený hudební vkus majitel vozu má, aby dbali na skutečnost, že mají v těle kosti a při nárazu ve vysoké rychlosti se jim potrhají orgány. Zkrátka nejste celý jako Vin z tvrzeného polyuretanu (což lze poznat i z jeho obličejové mimiky) a hlavně, stejně zranitelní jsou na silnici a jejím okolí i druzí.. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (50)

  • Počas záveru filmu po tom, ako celá partia v napätí čaká na otvorenie trezoru a taktiež v ukážkach ako si členovia tímu v rôznych častiach sveta užívajú svoj podiel peňazí, znie pesnička "Danza Kuduro" od reggaeton speváka Dona Omara. (Patrik200s)
  • Slavnostní premiéra se konala 15. 4. 2011 v Riu de Janeiru, kde se celý snímek odehrává. (Coldrex)
  • Vinovi Dieselovi (Dominic) sa scenár vôbec nepáčil, a tak začal film produkovať, aby mohol rozhodovať o jeho finálnej verzii. (Wargoo)

Související novinky

Smrtonosná zbraň 5 s Chrisem Hemsworthem?

Smrtonosná zbraň 5 s Chrisem Hemsworthem?

09.05.2014

Akční série Smrtonosná zbraň patří vedle Smrtonosných pastí nebo Mizerů k základům žánru. Její čtvrtý díl jsme viděli v roce 1998 a od té doby si detektivové Riggs a Murtaugh užívají zasloužený… (více)

Agent Hobbs bude rychlý a zběsilý samostatně

Agent Hobbs bude rychlý a zběsilý samostatně

22.03.2013

Byl vydatnou posilou v Rychle a zběsile 5. Vlastně kdykoliv byl na plátně, kradl si show pro sebe (není divu, že právě on měl privilegium pronést jedno povolené „f*ck" v PG-13 filmu). Drsný agent… (více)

Posádka pro rychlou a zběsilou jízdu číslo šest

Posádka pro rychlou a zběsilou jízdu číslo šest

05.05.2012

Rychle a zběsile 5 bylo hodně fajn, takže se těšíme na Fast Six. Natáčení je za rohem, Justin Lin zavelí do akce už příští měsíc v evropských lokacích. Logicky právě finišuje obsazování. Kromě Vina… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Reklama

Reklama