Reklama

Reklama

Mladá učitelka Jana byla v parku přepadena, znásilněna a uškrcena. Všichni tuší, že hrůzný čin spáchali mladíci Dostál, Hagar a Daniš, žáci sedmé třídy. Janin bratr Tomáš se průběžně informuje na policii o průběhu vyšetřování. Když však ani po šesti měsících nejsou pachatelé uvězněni kvůli nedostatku důkazů, rozhodne se nastoupit do místní školy jako nový učitel. Rychle zjišťuje, že o studium tu nikdo nemá nejmenší zájem. Řediteli záleží jen na  jeho klidu a učitelé, kteří chtějí žáky opravdu něco naučit, nemají žádné zastání. Když žák Dostál zbije tělocvikáře baseballovou pálkou, přijdou detektivové z kriminálky, mezi nimiž je i vyšetřovatel Janiny vraždy, a Tomášova identita je odhalena… (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (841)

hellstruck odpad!

všechny recenze uživatele

Nemám ráda české filmy,přiznám se.Ale Bastardům jsem dala šanci,mimochodem promarněnou šanci.Sice se to otírá o současnou problematiku,ale ti otravní žáci mi tam lezli tak na nervy!Nakopala bych je.Navíc mi silně připadalo,že jde snad o nějakou nevydařenou kopii "Mezi řádky".Každopádně co mi tam scházelo jsou také nějak výraznější osobnosti,herci.Nenašla jsem je.Stručně a jasně hrozná hovadina. ()

xxmartinxx odpad!

všechny recenze uživatele

Před premiérou čtyřky jsem si dal maraton všech tří dílů. Ano, jsem profesionál. A jde o fascinující vhled do zmatené, zbabělé a zároveň arogantní mysli Tomáše Magnuska. Na rozdíl od dalších dílů tu chybí vrstvy sebeobhajoby, takže to je velmi čistý zážitek - zajímavé je, jak zbytečný je zločin, který je na začátku spáchán, film ve skutečnosti ulpívá na tom, jak málo respektu a slušnosti děti projevují učitelům, což je úžasně výmluvné a ukazuje to, odkud zamindrákovaná dušička čerpá své komplexy. Naprosto tristní technická úroveň by tomu filmu mohla celkem dobře sloužit, kdyby uměl pracovat se syrovostí. Samozřejmě to neumí. ()

Reklama

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Nějaký blbý patogenní zóny v tý škole, ne? Taková kumulace všech katastrof (nejen) školství, co se semlely za posledních dvacet let v celé Evropě a přilehlých Bronxech. Emmerich by danou tématiku nezachytil lépe. Pár lidí (Verbale) by se nad svým plesáním z autentičnosti snímku mělo krapet zamyslet. Prakticky dokument, je mi to jasný. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

O tom, že je české školství horší a horší, není pochyb, ovšem příběh Bastardů je vyhrocen do úplného maxima, přičemž paradoxně více působí jako komedie než nějaké syrové drama typu Klass. Je sice fajn, jak poukazuje na selhávání našeho systému, ovšem nedokáže v divákovi vyvolat nějaké hlubší emoce - alespoň u mě ne. S takovými tématy, jaké nabízí momentální situace ve školství, by se podle mého názoru dalo lépe pracovat. Dvě hvězdičky tedy dávám za nějaký ten údajný reálný základ. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Rape revenge komedie, do které krom pedofilního sexu a černé magie („zakleli ste město!") odkudsi ze dna prosáknul i Saša Hemala. Paskvil stejně průzračně debilní a obludně nevkusný jako filmy z prvních let normalizace, ovšem s food porn lahůdkami jako je Magnusek ohřívající si párky nebo Magnusek žeroucí věneček. Doktorce Cajthamlové by se zadrhnul knäckebrot v krku. 20% Zajímavé komentáře: Radek99, JFL, InJo, Dreadd,legenda2 ()

Galerie (33)

Zajímavosti (21)

  • Hodinky, které ve filmu nosí bodyguard Kotner (Patrik Vrbovský), jsou vlastní hodinky Patrika Vrbovského, osázené diamanty za několik milionů. (rublik05)
  • Scénář k filmu napsal Tomáš Magnusek, který čerpal ze svého dlouholetého působení na pozici pedagoga na základní škole. (Dawid199)
  • Ve filmu učinkují i skuteční žáci Tomaše Magnuska, se kterými se režisér setkal během svého působení na základní škole, odkud námět na tento snímek čerpal. (jurama525)

Související novinky

Zemřela herečka Blanka Bohdanová

Zemřela herečka Blanka Bohdanová

03.10.2021

Ve věku 91 let zemřela herečka a malířka Blanka Bohdanová. Již jako malá chodila do baletu a v dětských rolích vystupovala na jevišti v rodné Plzni. Po studiu na obchodní škole vystudovala brněnskou… (více)

Reklama

Reklama