Reklama

Reklama

Mladá učitelka Jana byla v parku přepadena, znásilněna a uškrcena. Všichni tuší, že hrůzný čin spáchali mladíci Dostál, Hagar a Daniš, žáci sedmé třídy. Janin bratr Tomáš se průběžně informuje na policii o průběhu vyšetřování. Když však ani po šesti měsících nejsou pachatelé uvězněni kvůli nedostatku důkazů, rozhodne se nastoupit do místní školy jako nový učitel. Rychle zjišťuje, že o studium tu nikdo nemá nejmenší zájem. Řediteli záleží jen na  jeho klidu a učitelé, kteří chtějí žáky opravdu něco naučit, nemají žádné zastání. Když žák Dostál zbije tělocvikáře baseballovou pálkou, přijdou detektivové z kriminálky, mezi nimiž je i vyšetřovatel Janiny vraždy, a Tomášova identita je odhalena… (TV Prima)

(více)

Recenze (842)

CinemaView.sk (Martin Zielosko)

"Ak film niečím skutočne vyniká, tak svojím amaterizmom a prílišnou vulgaritou. Ako odzrkadlenie nefunkčného systému školstva absolútne zlyhal, neponúka žiadne riešenie či racionálny apel. Vraždiť nezvládnuteľných žiakov rozhodne nie je relevantným riešením problému. Na Slovensku sa film stretol s…" více

Filmserver.cz (Jan Jaroš)

"Bez zbraně do školy nelez! Tak by mohl znít podtitul nového českého filmu Tomáše Magnuska Bastardi, který svou nevalnou kvalitu "zahlazuje" oblíbenou formulkou "na základě skutečných událostí"." více

LookHere.cz (David Hanuš)

"Nemůžu ani s jistotou určit pro jakou cílovou skupinu je film určen. Puberťáci si z filmu ponaučení nevezmou a budou se radši snažit napodobovat „dětské“ hrdiny. Dospělí zas musejí, alespoň ti rozumní, kroutit hlavou nad řazením jednotlivých scén a jejich patetičností. Stejně tak se dá polemizovat…"

Související novinky

Zemřela herečka Blanka Bohdanová

Zemřela herečka Blanka Bohdanová

03.10.2021

Ve věku 91 let zemřela herečka a malířka Blanka Bohdanová. Již jako malá chodila do baletu a v dětských rolích vystupovala na jevišti v rodné Plzni. Po studiu na obchodní škole vystudovala brněnskou… (více)

Reklama

Reklama