Reklama

Reklama

Žena v černém

  • Velká Británie The Woman in Black (více)
Trailer 1

Snímek na motivy klasického duchařského příběhu vypráví příběh Arthura Kippse (Daniel Radcliffe), právníka, který je nucen opustit svého malého syna a odcestovat do odlehlé vesnice, aby zde vyřídil právní záležitosti související s nedávno zesnulým majitelem rezidence Eel Marsh House. Kipps, který o samotě pracuje v tomto starém sídle, začíná odhalovat místní krutá a znepokojivá tajemství a jeho obavy se dále stupňují poté, co zjistí, že místní děti za záhadných okolností umírají. Když pomstychtivá žena v černém začne ohrožovat i jeho nejbližší, je Kipps nucen hledat způsob, jakým vražedný kruh přerušit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (27)

Trailer 1

Recenze (1 396)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Žena v černém, muž (spíš chlapec) v úleku, dívka s louhem, manželka v bílém... názvů by se našlo hned několik, avšak podstata zůstává stejná. Studený anglický hororek s duchy a blaty, vás bude děsit tak, že si cestou do práce dáte setsakramentskej pozor, abyste neupadli do vřesoviště. Dlouho odkládaný snímek, ze brzy ukázal jako dobrou volbou na studený zimní večer. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Konec zamrazí. Výborná práce se stínem, světlem a zvukovými ruchy, které jsou základem lekaček (takže sound dejte na vyšší level). Nevím jestli je to náhoda, ale opět jsem se nejvíce lekl ve scéně s vránou, tak jako v Messengers. Woman in Black je obalený v slušným hororým kabátu, kterému stačí malinko k nadprůměrnosti v tomhle subžánru. ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

"Copák to mohlo vzít jinéj konéc, když zasejc brouzdál kolem týho Čórtova hrádu?" Dílo odvedené s naprostou profesionální zručností a filmařským umem, které sice neobsahuje nic nového, převratného ani nečekaného, ale ono je to spíš dobře, třeba v Insidious se film díky jakýmsi pokusům o inovaci zvrátil do nechtěné komedie (plynová maska proti duchům, ach ty asociace). Radcliffe nekazí, ovšem auru takřka císařskou dodává své postavě můj oblíbený Caesar Ciarán Hinds. Příjemný horor na sychravý večer, kde blata jsou správně mlhavá, mlha správně hustá, v opuštěném domě vše správně trouchniví a vrže, svíčky zhasínají ve správný čas a bledé děti se zjevují v nejlepších chvílích. Má to atmosféru, skvělé prostředí a sympatické hrdiny. Mně to stačilo. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Já, narozdíl od nejspíš většiny zdejších uživatelů, neviděl všechny díly Harry Potterovské ságy (viděl jsem k dnešnímu datu jen první díl), tudíž netrpím žádným "Radcliffe jedině jako Potter" syndromem. V roli mi tak nevadil díky provařenosti obličeje v kouzelnické sérii, ale díky příliš mladistvému vzhledu. Nemůžu si pomoct, ale i na 22 let vypadá Daniel příliš mladě. Jsem si vědom toho, že nejde samozřejmě o jeho chybu (navíc, svůj part odehrál více než důstojně), ale casting měl asi se "scoutingem" hrabat v trochu jiných sférách. Na druhou stranu, jako marketingový tah jim to vyšlo skvěle a Radcliffeova tvář v budoucnu jistě dokáže utáhnout další filmy. Samotná Žena v černém doplácí na to, že jde o zfilmovanou knihu, a tak si scénáristé nemohli příliš vymýšlet. Párkrát jsem během sledování skoro vyskočil, ale spoustu lekaček jsem včas odhadl. Jediné, co mě opravdu dostalo, byla atmosféra sychravé Británie a postava nevěřícího Tomáše v podání Ciarána Hindse. Neskrývám mírné zklamání, očekával jsem poctivou žánrovku a dostal jsem jen poctivě natočené lekačky, standardní příběh s hutnou atmosférou a vynikajícího Hindse. To je tak akorát na lepší tři hvězdy. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Filmu trošku ublížila menší odvaha tvůrců. Zejména ke konci je hodně partné že se dočkáme nějakého toho šokujícího "odhalení". Přesto mi běhala husina při brouzdání domem solidně. Neumím si představit strávit noc na takovém místě, na druhou stranu Radcliffe nepůsobil jako posera a už vůbec si nebral na pomoc kouzelnickou hůlku. Časem uvidíme jestli se Daniel dokáže zbavit podobného prokletí jako se to nepodařilo třeba Frodovi nebo Luku Skywalkerovi. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (21)

  • Natáčelo 3 měsíce, postprodukce trvala dalších 6 měsíců. (LUKICKK)
  • Ve filmu je možné spatřit dobové hodiny, které navrhoval Martin Wilkinson. (Claude Speed)

Související novinky

Legendární britské studio Hammer čeká návrat

Legendární britské studio Hammer čeká návrat

02.09.2023

Ikonické londýnské studio Hammer Films bylo založeno v roce 1934, a ačkoliv se v prvních dvou dekádách své existence zaměřovalo na filmovou produkci na škále všech žánrů, nejikoničtější snímky, které… (více)

Z Harryho a Hermiony Frankenstein a Popelka?

Z Harryho a Hermiony Frankenstein a Popelka?

04.03.2013

Nutno uznat, že omladina z Bradavic si buduje zajímavější filmovou kariéru, než by jeden čekal. A jejich další projekty rovněž vypadají slibně. Daniel Radcliffe si po Ženě v černém a letošním Horns… (více)

Z Bradavic do strašidelného baráku

Z Bradavic do strašidelného baráku

12.09.2010

Ani ne za dva týdny zahájí britský režisér James Watkins (proslavil ho drsný survival Jezero smrti) natáčení gotického hororu The Woman in Black. Produkci vzkříšeného studia Hammer Films se povedlo… (více)

Reklama

Reklama