Reklama

Reklama

Žena v černém

  • Velká Británie The Woman in Black (více)
Trailer 4

Snímek na motivy klasického duchařského příběhu vypráví příběh Arthura Kippse (Daniel Radcliffe), právníka, který je nucen opustit svého malého syna a odcestovat do odlehlé vesnice, aby zde vyřídil právní záležitosti související s nedávno zesnulým majitelem rezidence Eel Marsh House. Kipps, který o samotě pracuje v tomto starém sídle, začíná odhalovat místní krutá a znepokojivá tajemství a jeho obavy se dále stupňují poté, co zjistí, že místní děti za záhadných okolností umírají. Když pomstychtivá žena v černém začne ohrožovat i jeho nejbližší, je Kipps nucen hledat způsob, jakým vražedný kruh přerušit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (27)

Trailer 4

Recenze (1 395)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Takmer prvú polovicu filmu nenasvedčovalo nič tomu, že by si tento film s mega reklamou zaslúžil viac ako čo len jednu *. Poskakujúce keramické hračky na strunke mi pocit strachu či napätia nepripravili. Rozhodne je pre mňa väčším hororom nájsť parkovacie miesto v Bojniciach. V druhej polovici sa dej a aj mysterióznosť príbehu rozhodne zlepšili a len z ľútosťou musím dodať, že nebyť toho "šťastného konca" mohlo byť o jednu hviezdičku viac. Bohužiaľ sa režisér rozhodol pre namočený keksík v mliečku. Ukončenie tohto snímku sa pre mňa stalo tŕňom v oku. Strašne ľahko sa to nakúslo a prehltlo. Škoda, preškoda - 60%. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jizva na čele zhojená, brýle rozšlapány, hůlka za nelevný peníz vydražena v aukci a ejhle - máme tu obstojně hrajícího Jakea Gyllenhaala z Albionu, co brzy přijde na to, že proti pomstychtivé dámě v černém je Lord Voldemort docela hodný strejda.. Už po Eden Lake jsem si říkal, že ve Watkinsovi něco je a on teď přišel s touto čistokrevnou anglosaskou duchařinou z dob, kdy ještě tužkové baterie do dětských chůviček nebyly k sehnání a Bellův vynález tolik nefrčel. Mlha, blata, svíce, pavučiny, hořící děti, Ciarán Hinds a pár opravdu audiovizuálně hutných lekacích scén (vrána z krbu, odraz v okenní tabuli, mamka si jde pro synka), při kterých mé jinak za každých okolností poslušné svěrače div nevypověděly službu! Akorát mě příliš nepřesvědčil samotný závěr, mimochodem dosti odlišný od adaptované novely Susan Hill. Otec, který po takovém prodělaném zážitku nedrží své dítě pevně za ruku (obzvláště na tak rizikovém místě) si totiž o něco podobného hlasitě koleduje. Nu co, asi už chtěli vidět maminku, nedočkavci.. ()

Reklama

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Jako čtenář původní knihy a divák televizní verze z roku 1989 jsem se vznášel v sedmém nebi plném duchů. Atmosféra je tak hustá, že se ani nedá krájet. Parádní lekačky, které jsem naposled prožil u asijských hororů. Jedinou výtkou je Radcliffův mladý vzhled, ale na to jsem si přesto zvykl. BAF! ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Nad minuloročným Insidious to síce máličko zaostáva, ale tohtoročný Innkeepers to prevalcuje ľavou zadnou! Proste vynikajúca duchárina, parádne nakrútená, atmosferická, svižná, desivá. Konečne som sa aspoň trošku bál :) Ľakačky fungujú, hlavný hrdina mi tam celkom zapasoval (aj keď spočiatku mi ten Potter dosť rezonoval v hlave, postupom času som si naňho zvykol), hudba výborná, stopáž akurátna, záver takisto potešil. Samozrejme príbeh ťaží najviac z atmosféry starého baráku obklopeného hmlou a bažín, jednoducho radosť pozerať. A to som sa obával, že ma horor s ratingom PG-13 nebude baviť, našťastie som sa mýlil. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jedno veřejné přiznání: díval jsem se večer za tmy, sám a to mám s hororovým žánrem už za sebou, troufám si říct, velmi bohaté oťukávání. Přesto se mi dlouhé roky nestalo, abych si asi po hodině projekce musel rozsvítit světlo.. stydno mi ale není, protože, no ano, James Watkins!! Po nekompromisním Jezeru smrti jeden z nejzajímavějších hororových tvůrců současnosti neselhal ani s klasickou duchařinou. Jednoduchá až slabší (dějově), ale neuvěřitelně funkční podívaná!! ()

Galerie (80)

Zajímavosti (21)

  • Natáčelo 3 měsíce, postprodukce trvala dalších 6 měsíců. (LUKICKK)

Související novinky

Legendární britské studio Hammer čeká návrat

Legendární britské studio Hammer čeká návrat

02.09.2023

Ikonické londýnské studio Hammer Films bylo založeno v roce 1934, a ačkoliv se v prvních dvou dekádách své existence zaměřovalo na filmovou produkci na škále všech žánrů, nejikoničtější snímky, které… (více)

Z Harryho a Hermiony Frankenstein a Popelka?

Z Harryho a Hermiony Frankenstein a Popelka?

04.03.2013

Nutno uznat, že omladina z Bradavic si buduje zajímavější filmovou kariéru, než by jeden čekal. A jejich další projekty rovněž vypadají slibně. Daniel Radcliffe si po Ženě v černém a letošním Horns… (více)

Z Bradavic do strašidelného baráku

Z Bradavic do strašidelného baráku

12.09.2010

Ani ne za dva týdny zahájí britský režisér James Watkins (proslavil ho drsný survival Jezero smrti) natáčení gotického hororu The Woman in Black. Produkci vzkříšeného studia Hammer Films se povedlo… (více)

Reklama

Reklama