Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Florence je vzdělaná mladá žena, jejíž rodiče zemřeli po útoku lvů v Africe, když byla ještě dítě. Sama byla zachráněna jedním vesničanem. Po studiích se zabývá odhalováním šarlatánství a "lovením duchů", na něž nevěří. Roku 1921 přijíždí do chlapecké internátní školy, kde panuje strach kvůli duchovi, který zabil jednoho z žáků. Nejprve vše racionálně vysvětluje, avšak postupně zjišťuje, že ne všechno je tak, jak se zdá, a že ve školní budově už kdysi dávno byla. (Bolldar)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (116)

tron 

všechny recenze uživatele

„Ste šarlatán. A navyše úplne neschopný.“ Nápad natočiť film o expertke na odhaľovanie „duchových“ podvodníkov, ktorá sa dostane na miesto, kde reálne straší, vôbec nie je zlý. Rebecca Hall je v takej úlohe akceptovateľná. Poteší retro atmosféra a sympaticky pochmúrna výprava. Problém je v tom, že žiadny z ďalších hercov nepredvádza žiadne zapamätateľné veci. Dominic West je vyložene bezradný. Scenárista sa solídne flákal a ku koncu už som nevládal. Chcel som dať 3, ale bola to fakt veľká nuda. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

A tak dobře to začínalo! Sympatická kikina, která díky svému pragmatismu neskončila s pěti fakanama u plotny, loví falešné spiritisty a dostane šolich, který smrdí opravdovým duchem, nezpůsobeným pikslou fazolí. Temné, ponuré, nadějné. Člověk měl až pocit, že hledí už na druhou paní Černou za měsíc. A pak se to náhle zvrhlo ve strašlivou, plagiátorskou pičózu! Sotva duch udělá své první bubu, jmou se Ti druzí hledat v Sirotčinci Šestý smysl a začíná romanticko - klišovité prdění ukončené řídkým, žlutohnědým maglajzem, klouzajíím směr žumpa. Horor / Thriller / Harlekýn ()

Reklama

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Mám ráda tyhle horory na pomezí žánru, atmosféra Británie po první světové válce + krásná scenérie, ponurý viktoriánský dům/internátní chlapecká škola.. Zde přijede mladá (na tu dobu vzdělaná) lovkyně duchů, která je vždycky v depresi, když odhalí, že duchové nejsou tím, čím se zdály být, a sice... duchy. Když máte mindrák z minulosti, nemůžete najít nikde klid. I v tomto domě poměrně rychle odhalí, jak došlo k úmrtí malého chlapce a že za tím nejsou žádné astrální bytosti, ale než odjede pryč, začínají se dít divné věci. Až potud by to byl průměrný snímek, ale scény, kdy Florence (poměrně přesvědčivá Rebecca Hall) zkoumá věrný model domu a objevuje v něm postavičky sebe samé, jsou dost podařené. A pokud jste opravdu tak nesnesitelní fajnšmekři, tak si to pusťte ve francouzském znění s anglickými titulky jako já, objednejte si k tomu bouřku s lijákem v závěru (jako já) a máte výsledek- čisté čtyři*. ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Ide o kvázi duchársky horor spojený s detskou smrťou, ktorý pripomína Turn of the Screw (1992). Má svojskú atmosféru a vyznačuje sa verným historickým zobrazením zašlých čias - duchovia sú akoby ich prirodzenou súčasťou. Prirodzená je aj Rebecca Hall v netypickej úlohe skeptickej „lovkyne duchov“. Príbeh je pomalý, plazivý a znervózňujúci (aspoň mňa znervózňoval). Hrôza je skôr v náznakoch a detailoch, ktoré občas zamrazia. Musím však pochváliť voľbu prostredia: starobylý dom a jeho presnú maketu v ňom, ktorá pôsobí strašidelne a zohrá prekvapivú úlohu. Príbeh na tom malom domčeku stojí a žiaľ aj padá, lebo pointa, ktorú ukrýva je tak trochu pritiahnutá za vlasy. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Asi v půlce se úplně zapomene na budování atmosféry příjemného mrazení a dojde k velmi nepříjemnému obratu do polohy "přílišné vysvětlování" a taky "zbytečně natahovaná backstory". V poslední době mě zklamalo několik point za sebou, tak mi přijde už trochu blbý si zase stěžovat, ale když ono je to tady tak strašně nudný a omšelý, až srdce zabolí. Já neříkám, že s každým filmem má přijít úplně novej nápad, ale copak je tak těžký to starý dobrý klišé nějak osvěžit, mírně překopat nebo tak? Přitom to má tolik kladů: lokace, děsivě vyhlížející chlapecká škola, studená našedlá kamera, zabírající prach vířící z polštářů, což dost dodává na autenticitě a v neposlední řadě skvělou Rebeccu Hall a Dominica Westa. Dokonce i ten vysvětlovací flashback na konci byl udělanej pěkně. Škoda jen, že horor zaujímá tak 25% stopáže. Zbytek je spíš něco jako mysteriózní thriller říznutý trochu nadpřirozeného rodinného dramatu. Vždycky když zhlédnu takovou promarněnou šanci na obstojnou duchařinu, je to smutná zkušenost. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (1)

  • Malba, na níž jsou zobrazeny dvě ženy vraždící muže a která je ve filmu nazvaná chlapci jako oblíbená, se jmenuje "Zavraždění Holoferna". Pochází z roku 1612-1613 a autorkou je italská barokní malířka Artemisia Gentileschi. (Mrs.Blue)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno