Reklama

Reklama

Josh Kovacs je manažerem jednoho z nejluxusnějších hotelů v New Yorku. Nejvyšší patro má pronajaté burzovní magnát Arthur Shaw. Když ho zatkne FBI za podvod, považuje to Josh nejprve za omyl. Pak se ale zjistí, že Shaw zdefraudoval nejen obrovské částky, ale i peníze hotelových zaměstnanců, kteří je vložili do penzijního fondu. Cítí obrovskou vinu, protože on sám Shawa o jeho spravování požádal. Vrátný Lester, který se jako ostatní ocitl na mizině, se pokusí o sebevraždu. Teprve tehdy Josh prozře a v záchvatu vzteku roztříská červené Ferrari, které Shaw vystavuje ve svém bytě. Spolu se dvěma dalšími kolegy je okamžitě propuštěn. Poté se rozhodne vzít odplatu do vlastních rukou. Od agentky FBI se dozví, že v Shawově bytě je ukrytý trezor s 20 miliony dolarů. Josh k připravované loupeži přibere bývalého burzovního makléře, který kdysi v hotelu bydlel, a dávného spolužáka - profesionálního zloděje. Trezor je ale prázdný. Ve chvíli čirého zoufalství si Josh uvědomí, že poničené Ferrari je ze zlata. Teď už jen zbývá vymyslet, jak dostat nepozorovaně Ferrari z nejvyššího patra mrakodrapu. (TV Nova)

(více)

Videa (45)

Trailer 2

Recenze (381)

iamek 

všechny recenze uživatele

Jak mohl dopadnout snímek, kde hrajou tři zkrachovalé komediální hvězdy ( Stiller - Broderick - Murphy ) ? Ano máte pravdu. Špatně. Tower Heist neni ani akční, humor jsem taky hledal marně a krimi ? Ne. Trošku mi bylo líto Casey Afflecka, že v tomhle hnusu musel hrát. To samé platí pro Alana Aldu a Michaela Peňu. Teď jsem si uvědomil, že jsem se docela smál na úplném konci, kde je vše vysvětleno, ale tohle asi nebyl záměr. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Od Tower Heist čekal každý víc, než se mu ve výsledku dostalo. Ostatně čekat, že tohle bude jedna z těch lepších komedií je pochopitelné, už jen dle obsazení a reřiséra. Jenom by ten scénář nesměl být tak kostrbatý a nezáživný, za tohle bych scénáristu pověsil do průvanu, že zahodil takovýhle potenciál. Koukat se na to dá a závěrečná část má i co do sebe! ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Překvapivě jsem se bavil, slyšel jsem že je to propadák takže jsem nějak šance moc nedával, a navíc nemám moc rád režiséra Ratnera, takže jsem čekal podprůměrnou kravinku. Teda ono to nebylo nic extra ale tu hodinu a čtyřicet minut jsem se poměrně slušně bavil a to pokaždé když se na scéně objevil Affleck ten kluk má talent. Trošku mě zklamal Murphy kterej mi nějak moc směšnej nepřišel a Broderick kterej měl strašně málo prostoru. Jinak k hercům nemám moc výhrad. Nikdo nehraje nějak extra dobře ale odvádějí slušnou práci. Jen škoda že humor je prakticky okopírovanej ze 100 jinejch filmů. za mě slabší 4*. Bavil jsem se ale není to nic dlouhotrvajícího. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Co mě udivilo především je to, že se nejedná o klasickou stillerovku, takže pokud jsem se připravoval na Benovo trapné jančení, byl jsem překvapen. A to vlastně platí i o Murphym. A líbil se mi i příběh sám. De facto se jedná o klasickou loupežničinu, která je v mnoha nápadech nedotažená, ale která dokáže vzbudit úsměv. Sám způsob, jakým jsou peníze ukryty sice není nijak originální, ale originální je rozhodně styl loupeže. A opět blahořečím autorům, že šetřili nějakými šílenými výstřelky, ačkoliv osazenstvo i situaci si o to vyloženě říkali, ale pojali celou věc střízlivěji. Určitě se nejdná o něco extra, ale rozhodně se nejedná o špatnou komedii. 70% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nic moc, cekal jsem vic. Film vicemene nefunguje ani jako akcni krimi, ani jako komedie. Sem tam se sice povede nejaka napinavejsi scena, obcas je cemu se zasmat, ale rozhodne to neni vtipny neustale a na to, aby se jednalo o slusnou kriminalku, to je az prilis hloupy. Postavy jsou banda trotlu, celej ten plan ma k nejakymu mistrovstvi hodne daleko a herci v podstate nemaj poradnej prostor. I kdyz je fakt, ze s prichodem Murphyho nekdy v 40ty minute se to lehce zvedne. Film sice vylozene nenudi a dokoukat se to da v pohode, ale jinak to je po vsech strankach prumer. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (16)

  • Zloděj Slide (Eddie Murphy) uzavře v bývalém domě pana Fitzhugh (Matthew Broderick), šéfa Simona (Judd Hirsch), a pustí velmi hlasitou hudbu. Když se však hrdinové snaží dostat auto do stejného bytu, hudba nehraje. (ricky4)
  • Auto, které se tváří jako Ferrari Lusso, je ve skutečnosti podstatně upravené Volvo 1800. Celkově byly pro film vytvořeny dvě. (KucC)
  • Ve filmu je jediná improvizovaná scéna. (KucC)

Související novinky

Eddie Murphy touží po Oscarech

Eddie Murphy touží po Oscarech

07.09.2011

A dostane je. Protože je bude moderovat. Jistě, je to především součást kampaně před uvedením pestře obsazené krimikomedie Mistrovský plán, kterou natočil Brett Ratner. A Ratner je i jedním z… (více)

Brett Ratner v Spielbergových službách

Brett Ratner v Spielbergových službách

12.05.2011

Posledním filmem, který jsme od něj viděli, byla Křižovatka smrti 3 z roku 2007. Pak měl velké plány se čtvrtým Policajtem v Beverly Hills, ale nic z toho nebylo. Momentálně dokončil krimikomedii… (více)

Reklama

Reklama