Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvojnásobný držitel nominace na Oscara Will Smith hraje podvodníka, který se romanticky zamiluje do začínající podfukářky (Margot Robbie), a když se ním příliš sblíží, rozejde se s ní. O tři roky později se jeho bývalá láska objeví v Buenos Aires a on je vyšachován ze hry, kterou sám rozehrál. Aby bylo vše ještě zamotanější, oba stejně nápaditě rozehrávají své podvody a oba chtějí podfouknout stejného miliardáře, majitele mezinárodního závodního týmu (Rodrigo Santoro). (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (584)

KarelR 

všechny recenze uživatele

Focus je zábavným heistovým koktejlem, který se nejlépe podává po minimu trailerů a obsáhlých synopsí. Romance tu stojí hlavně na tom, že je Margot Robbie ukrutně sexy, zlodějská část ale dupe na plyn i ve chvílích, kdy už si postavy povídají zbytečně dlouho. Nejpoctivější podfuk za hodně dlouhou dobu! (7/10) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Filmy by sa nemali deliť iba na dobré a zlé, ale aj na príjemné a nepríjemné. Focus je extrémne príjemný film. Mohol byť však o dosť lepší, ale ako hovorím, pri kritériách príjemnosti to je jedno. Po dosť dlhej sérii art filmov a "art" filmov mi niečo takéto pohodové prišlo nesmierne vhod. Prekvapilo ma, že film nekončí žiadnym veľkolepým predstavením, čo bol určite zámer, ako sa od súčasného trendu odlíšiť a prichystať niečo menšie. Focus má nulové umelecké ambície, čo je tiež v porovnaní s momentálnymi CGI hrami na to, čo je a čo nie je realita a akú to má paralelu s dnešným svetom a neviem čo všetko ďalším plusom. ()

Reklama

MMR 

všechny recenze uživatele

Jeden podvodník vedle druhého, až z toho jde hlava kolem. Tyto filmy obvykle moc v lásce nemám, ale tento je zdařilý. Pár výhrad ovšem mám. Hlavně vysvětlování těch podfuků. Většina z nich nedávala smysl a byla nelogická. Tam vidím jediný problém filmu, ve scénáři. Takovéto situace jsou dle mého názoru totiž potřeba vysvětlit pořádně, jinak to ztratí svůj efekt a divák pak může býti zklamán. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Já napálím tebe, ale ještě, než na to přijdeš, zjistím, že to samé jsi udělal i ty mě. A ještě mému bráchovi a pro jistotu i psovi. Pojďme klamat, pojďme okrádat. Přehlídka luxusu je solidní (člověk by si chtěl aspoň sáhnout), dialogy mezi nestárnoucím egomanem Willem Smithem a dravou Margot Robbie (na tu by si člověk taky rád sáhnul) nešustí papírem, scénář vše staví na nepředvídatelnosti, jednotlivé twisty divák zkousne a některé i dokonce výrazně ocení, poslední minuty už ale dřou, až to bolí. Ona nepevná půda pod nohama láká, tvůrci filmu si hrají, ale nepovažují diváky v sále za hňupy. A s nějakými morálními otázkami si samozřejmě hlavu nelámou. Dvojka Glenn Ficarra a John Requa natočila Bláznivou, zatracenou lásku, jejíž disk jsem si hned koupil, tady ho přenechám jiným. Tenhle vizuální náboj sice táhne, něco ke spokojenosti však chybí. Dialogy mezi Robbie a Adrianem Martinezem výborné. Oddechovka ano, žánrová klasika se z výsledku ale nestane. Silné tři, slabší čtyři!! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Focus začal, něco nabídl a pak uhranul scénou, kde Will Smith naprosto luxusně obalamutil jednoho sázkami chtivého Vietnamce. Během té scény jsem vysloveně nedejchal, ale po scéně přišlo peklo - filmová nuda se vším všudy. Ke konci film opět trošku zabodoval zajímavější scénu a následně byl už konec. Focus je prostě takovej. Celkově stojí za prdlačku, ale místy nabídne filmařskou laskominku. No a jestli stojí za to vidět, to musíte posoudit sami. Podle mě nebejt Willa a Margot, tak bych o něm, den od shlédnutí, už ani nevěděl. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (15)

  • Když byla do role Jess obsazena Margot Robbie, Will Smith (Nicky) a jeho manželka Jadoa ji googlovali. Když viděli její fotky, poslala prý manželka Willa rovnou do posilovny. (TotalFilm.cz)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 50 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Šlo o první film Willa Smithe (Nicky) s označením R (tedy přístupný osobám mladším 17 let pouze za doprovodu dospělé osoby), od uvedení snímku Mizerové II (2003). (Dio_Padre)

Související novinky

Uprchlík Will Smith

Uprchlík Will Smith

20.02.2015

Už příští týden vtrhne do kin podfukářská krimi Focus, v níž se naplno vrací Will Smith. Bývalý Fresh Prince se v posledních letech věnoval hlavně kariérám svých dětí, teď si ho ale konečně užijeme i… (více)

Warneři zbožňují Margot Robbie

Warneři zbožňují Margot Robbie

24.01.2015

Takový vzestup tu nebyl snad od... Megan Fox v Transformers? Blonďatá kráska Margot Robbie nabrala díky Vlkovi z Wall Street armádu fanoušků a studio Warner Bros. to dobře ví. Přihrává jí proto samé… (více)

Reklama

Reklama