Reklama

Reklama

Úkol, který na Barneyho a jeho bandu žoldáků ze staré školy čeká tentokrát, se zdá na první pohled celkem snadný. Nic ale od začátku nejde podle plánu. Když během akce psychotický nájemný terorista zabije jednoho z Barneyho lidí, Postradatelní v touze po okamžité odplatě rozpoutávají přímo v srdci nepřátelského území peklo na zemi a kosí jednoho protivníka za druhým. Uprostřed všeho zmatku navíc musí na poslední chvíli zajistit, aby se pět tun plutonia vhodného k výrobě jaderných zbraní nedostalo do špatných rukou. (Bontonfilm)

(více)

Videa (28)

Trailer 2

Recenze (2 340)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Tak to byla pecka. Společnost exponátů muzea se vrhla opět rozpoutat peklo jaké svět nespatřil. Vidět naše přestárlé hrdiny akčních kultovek všechny pohromadě, kteří drtí nepřátele ve velkém stylu a sami ze sebe si dělají legraci mě bavila celou dobu. Chudák nepochopený inženýr chemie Gunner a jeho proslov o hustotě a bodu tání fosforu s pokusem vyrobit bombu. Jeho se nikdo nezeptal ani na oblíbené jídlo! Svůj monitor jsem si poprskala příchodem lonely wolfa Chucka Norrise ve staré, opuštěné ruské základně s doprovodnou hudbou Ennia Morriconeho Hodný, zlý a ošklivý a akcí v letištní hale, kdy si vzájemně vyměňovali hlášky ze svých nejslavnějších filmů. Geniální nápad dát je všechny dohromady. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Větší, monstróznější a nabitější hvězdama než první díl. Druzí Expendables nezklamali a nabídli ještě více akce a peprných hlášek, někdy vtipných, někdy slabších. Obsazení perfektní, JCVD nezklamal a opět ukázal, že v krav maga je nejlepší. Příběh je samozřejmě béčko, ale k ději perfektně sedí a neruší celkový dojem z filmu. Oproti jedničce si konečně zastříleli i Arnie s Brucem a vrcholem všeho bylo perfektní cameo Chucka Norrise. Pevně doufám, že změní názor a objeví se ve trojce. Co mě naopak zamrzelo byl nedostatečný prostor pro Jeta Liho a Liama Hemswortha...a vyškrtnutí Novaka Djokovice. Liam měl perfektní roli snipera, od kterého bych chtěl vidět více, ale jinak měl v příběhu zásadní roli, takže tohle se ještě dá odůvodnit. Naopak jsem nepochopil, proč se Jet Li objevil pouze na začátku, jelikož jakožto hlavního člena Expendables bych ho chtěl vidět ve všech akcích. Jinak opět skvělý film, který se vrací do 80.let, kdy předváděli hvězdy přesně toto. Těším se na trojku, na Nicolase Cage a Wesley Snipese a doufám, že se objeví i Steven Seagal. PS : Škoda, že se do konečného sestřihu Novak nevešel :D...100%...[08.09.2012_Cinema City_Flora] ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto v kině. Simon West je zpět a s ním prakticky většina legend let minulých. Ale začněme od začátku… Na The Expendables 2 jsem se těšil od té chvíle, co jsem viděl v kině první díl. Když jsem četl, že k postavám z prvního dílu přibude Chuck Norris, Jean-Claude a Scott Adkins, měl jsem neskutečnou radost a doufal jsem, že tohoto fakt Simon West využije. Pak přišla zpráva, že by tento film měl mít rating PG-13. Upřímně jsem se vyděsil - na co by pak měli takové obsazení, aby nemohli předvést správnou, tvrdou a krvavou akci? Naštěstí to Sylvester (který tu zprávu předtím potvrdil, mimochodem) vyvrátil s tím, že se bude jednat o ryzí eRko. A když jsem poprvé uviděl trailer, bylo mi jasné, že na tenhle film musím do kina. A vyplatilo se. Začátek parádní, pak se snímek soustředí spíše na příběh, což mi vůbec nevadilo, protože poté přišel na scénu Chuck Norris. A jak je jeho dobrým zvykem, všechny zabil. Jenže tady si udělal srandu i sám ze sebe (vtípek s kobrou královskou) a já v tu chvíli věděl, že s hodnocením níž jít nemůžu. Takhle nějak jsem si totiž tento film představoval - postavy se neberou nijak vážně a dělají si legraci jedna z druhé (Bruce řekne Arnoldovi: "Ty ses vrátil mnohokrát, teď JÁ SE VRÁTÍM!" načež mu Arnold odpoví "Yippee ki yay.") střílejí vše, co se hne a je na nich vidět, jak si to užívají. Pokud se vám splnil dětský sen, když jste v jedničce viděli trio Sly + Bruce + Arnold spolu v kostele, tak v tomto díle budete plakat štěstím, když… ne, nebudu vám kazit překvapení, běžte se na film podívat do kina, myslím, že v roce 2012 lepší nářezovou akci nedostanete. Málokdy se stane, že dvojka překoná první díl. Tady se to povedlo. 100 %. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Další díl Jurského parku se kupodivu povedl. Z hlediska akční komedie naprosto dokonalé. Tvůrci opravdu perfektně podchytili to, čemu se divák bude nejvíc smát, co se mu bude nejvíc líbit a zcela přesně (až skoro pedantsky) z toho udělali film. Hlášky, přestřelky a herci jsou tou nejlepší devizou tohoto našlápnutého hitu. Chvíli se sice brutální tempo a úderný styl rozmělnil o užvaněné WTF scény jako příboj o skálu, ale co naplat. I přesto jsem se skvěle bavil a místy tiše plakal smíchy na celé kino (přestřelka na letišti a příchod Chucka Norrise). Zapojení osmdesátkových akčních hvězd byl nápad za všechny prachy. Teď se to tuplem potvrdilo, neboť teprve teď to dostalo ten správný smysl. Podstata toho zapojení dostala takový humorný prvek a to je přesně to, co se mi na tom nejvíce líbilo. A že staříci pouze střílejí? No bodejť, však Chuckovi Norrisovi je sedmdesát dva. Na full kontakt rvačky ale dojde i přesto a opět je to zazděno nějakou ultimátní hláškou těžící právě z kultu předchozích rolí výše uvedených hvězd. Prostě tenhle film je jeden velký džouk. A Arnold Schwarzenegger is back! Sice už po několikáté, ale za to teď DEFINITIVNĚ. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $100miliónovTržby USA $85,028,192Tržby Celosvetovo $311,979,256Tržby za predaj Blu-ray v USA $14,550,423 //počet predaných kusov 667,644Tržby za predaj DVD v USA $22,829,498 //počet predaných kusov 1,281,591_Akčný zábavný úlet ako sa patrí!_ Príbeh je len nezbytné bahno alebo nevyhnutná pôda pre excelentnú akciu a dávku hlášok sršiacu v nekompromisnú zábavnosť, nemá to úplne ten krehký nádych akčných filmov 80.rokov ale snaží sa to a ja to beriem, Simon West je všeho všudy len rutinér, ktorému opäť vyšla letecká akrobácia ale pre prípadne pokračovanie pri som poprosil niekoho šikovnejšieho, čo by z toho vyžmýkal o niečo viac, lebo je tam asi 20minútová nudnejšia pasáž, kde sa to skoro nikam nehýbe aby to následne vytrhol Chuck Norris, ten tam dokonale zapasoval. A úplne kľudne prijmem každé dva roky takýto úlet posledných akčných hrdinov, akční chlapci si takúto pompéznu úctu a hláškovú vychytávku v tomto žánri zaslúžia. Takto výdatne som sa pri akcii dávno nezabával. /videl v kine: 90%/ ()

Galerie (167)

Zajímavosti (104)

  • Špeciálne efekty pre film vytvorila spoločnosť Worldwide FX. (AdamesWWE)
  • Ve scéně, kdy Gunner Jensen vyrábí bombu, je řečeno, že vystudoval na vysoké škole obor chemie. Jeho představitel Dolph Lundgren doopravdy tento obor vystudoval. Konkrétně magisterský obor chemického inženýrství na Univerzitě v Sidney (tzv. USYD). (P. J. D.)

Související novinky

ExpendaBelles: Pravé blondýnky

ExpendaBelles: Pravé blondýnky

16.02.2014

Expendables a Expendables 2 dohromady vydělali přes půl miliardy dolarů. Trojka je samozřejmě na cestě, vedle ní ale dostaneme i spin-off, jenž ponese název ExpendaBelles. Parta ostrých slečen v něm… (více)

Třetí Expendables našli režiséra

Třetí Expendables našli režiséra

26.04.2013

Podle internetových klepů se Sylvester Stallone pokoušel ukecat Mela Gibsona, aby zrežíroval The Expendables 3 a vnesl tak do série ještě víc brutality. To ale nevyšlo. Náhradník zdaleka nemá tak… (více)

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

06.01.2013

Stejně jako v loňském roce, i letos vám přinášíme přehled nejlepších filmů uplynulého roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Nejoblíbenějším… (více)

Jackie Chan v Expendables 3

Jackie Chan v Expendables 3

20.12.2012

Dvojka v tržbách překonala jedničku a souhrnně má na kontě kulatých 300 milionů dolarů. Trojka nepochybně bude. Ostatně, producenti i Sylvester Stallone to už několikrát potvrdili. Teď nás už zajímá… (více)

Reklama

Reklama