Reklama

Reklama

Scary Movie: Děsnej biják

  • USA Scary Movie (více)
Trailer

Obsahy(1)

Zabiják v masce sleduje Cindy i její přátele. Má něco společného s tajemstvím loňského léta? Cindy a parta jejích nic netušících přátel se musí mít na pozoru... (SPI Film)

Videa (1)

Trailer

Recenze (680)

sharky 

všechny recenze uživatele

Dost velká prákovina, která se ale místy trefuje vítečně do černého a ukazuje demenci teenagerských filmů ("kdyby tohle byl film, tak by nás místo puberťáků hráli herci kolem třiceti" " - musím vypadnout, dceruško, mám problémy s kolumbijskou narkomafií. - Myslíš, strýčka Escobara, tati?" ) Je to hloupé smát se cizímu seštěstí:), ale při scéně, kde babičku v chodítku srazí piáno, jsem málem umřel smíchy. Navíc Anna Faris má po celý film naprosto úžasný přihlouplný výraz ve tváři a závěr ve stylu Obvyklích podezřelích se opravdu povedl. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Je to tak strašně blbé, až je to často hodně vtipné, osobně jsem se u toho nasmál dost a dost. Vřískot je podle mě sračka (a Tajemství loňského léta snad ještě větší) , která si o zparodování přímo říkala, a tomuhle filmu se to prostě povedlo. Aby to ale podle mě fungovalo, musí mít člověk v paměti parodované originály, což v kombinaci s některými narážkami na dobové věci podle mě povede k tomu, že tenhle film bude rychle stárnout (už teď mi přijde hodně zaseklý v době svého vzniku) a jeho vtipnost se bude vytrácet (byť je samozřejmě možné, že něco je vtipné samo o sobě, i když člověk nezná originál). Btw. Carmen Electra je zde naprosto oslňující. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Zhulený a nadržený otrocký spletenec zparodovaných scén z jiných filmů, kde na každý z těch pěti dobrých fórků (Vymítač ďábla, Dawson, rasistické vtípky...) připadá dalších 20 až 30 buď pubertálně trapných, ultratrapných nebo nejtrapnějších v historii kinematografie (obzvlášť mě serou neustálé narážky nato, že jde o film). Stejného vzorce se pak drží i všechna pokračování. Přiznávám, že ve své době se mi to nemálo líbilo, dnes se zato hluboce stydím. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Historicky první Scary Movie parodie je hned vedle třetího dílu tím nejlepším z celé série, a to zejména díky výběru filmů, které jsou zde parodovány - největší prostor zde dostal kultovní Vřískot a Tajemství loňského léta, což jsou samy o sobě teenagerovské klasiky svého žánru. Anna Faris byla tehdy ještě takové "kuře" v rámci komedií a Regina Hall neměla ještě tolik prostoru (to se opět povedlo nejlépe v trojce). Zkrátka je to někdy nechutné, infantilní, slaboduché a předvídatelné, ale na druhou stranu také vtipné a místy nápadité. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Tak konečně až nyní v roce 2008 vidím parodii na filmy. Viděl jsem Vřískot a tak jsem se těšil na film, který ho bude parodovat. Tento snímek celkem pobavil. I když ty vraždy jsou celkem nechutné. Děsnej biják bije do očí a zanechá ve vás stopu, kterou smažete až za pár dnů, ale vždycky si ji vybavíte a vzpomenete si, že Scary Movie je ten film, který paroduje jiné filmy. Doufám, že pokračování mě nezklamou a já si užiji stejnou porci zábavy, kterou ve mě ponechal tento snímek. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (44)

  • Aaliyah, celým jménem Aaliyah Dana Haughton, měla původně hrát postavu Brendy, ale roli odmítla. (Stocki)
  • Natáčelo se od 16. srpna do 18. října 1999 v Kanadě a v Kalifornii (USA). (Varan)

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Mlčenlivý Bob zabijákem?

Mlčenlivý Bob zabijákem?

24.08.2006

Kultovní figurka na filmařské šachovnici, režisér Kevin Smith, poskytl další informace o svém příštím filmu, do něhož se pustí poté, co skončí s propagací aktuálních Clerks 2. Jak už ohlásil dříve,… (více)

Reklama

Reklama