Reklama

Reklama

Scary Movie: Děsnej biják

  • USA Scary Movie (více)
Trailer

Obsahy(1)

Zabiják v masce sleduje Cindy i její přátele. Má něco společného s tajemstvím loňského léta? Cindy a parta jejích nic netušících přátel se musí mít na pozoru... (SPI Film)

Videa (1)

Trailer

Recenze (680)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Historicky první Scary Movie parodie je hned vedle třetího dílu tím nejlepším z celé série, a to zejména díky výběru filmů, které jsou zde parodovány - největší prostor zde dostal kultovní Vřískot a Tajemství loňského léta, což jsou samy o sobě teenagerovské klasiky svého žánru. Anna Faris byla tehdy ještě takové "kuře" v rámci komedií a Regina Hall neměla ještě tolik prostoru (to se opět povedlo nejlépe v trojce). Zkrátka je to někdy nechutné, infantilní, slaboduché a předvídatelné, ale na druhou stranu také vtipné a místy nápadité. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Paródia - žartovná, komická, výsmešná obmena, napodobenina vážneho umeleckého diela. Túto definíciu zo slovníka cudzích slov "Scary Movie" spĺňa do posledneho písmena. Preto jej aj prideľujem aspoň tú jednu hviezdičku. Lenže pre mňa, ako obdivovateľa horrorových filmov, je to skoro až urážajúca záležitosť. Nedokážem sa baviť pri primitívnom zosmiešňovaní scén, ktoré pokladám za klasiku horrorového filmu. Verím však, že pre poďobaných puberťákov, s ktorými lomcujú nevybité sexuálne pudy, je to parádna zábava. * ()

Reklama

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Nejdem v tomto komentári riešiť, prečo je Scary Movie tak úspešný a celosvetovo milovaný, pretože to viem. Chcem len vedieť, prečo sú ostatné paródie rovnakého razenia a úplne identickej štruktúry a prevedenia tak nenávidené. Pre príklad ďaleko zachádzať asi ani nemusíme a zostať môžeme rovno u scenáristickej a režisérskej dvojky Jason Friedberg x Aaron Seltzer, ktorí majú mimo iného na svedomí "trilógiu" Date/Epic/Disaster Movie, ktorá sa po rokoch stala synonymom filmovej žumpy, a to aj v rámci subžánru paródie. Prečo? Vážne netuším. Schrúmal som predvčerom 6 filmov z ich pera a fundamentálne rozdiely nevidím absolútne žiadne. Obsahové, samozrejme, áno, tie sú ale charakteristikou vlastne taktiež totožné. Môže byť dôvodom, že Scary Movie bol prvý, celý tento kolotoč začal a tento subžáner na ďalšie roky po sebe zadefinoval, preto sú mu prehrešky ospravedlňované a prehliadané, no a tie ostatné, správne považované za kopírky, teraz dostávají bídu, ako by povedali bratia Česi? Neviem. Snáď niekto vie a povie mi. Snáď x) (x) (2005) (2014) (28.7.2018) (13.12.2021) --- #1 Najviac ma fascinujú borci, čo tomuto dali 4-5 hviezd a v úvode spomenutým príkladom odpad a tituly najhorších filmov všetkých čias :D --- #2 Hviezdy reflektujú viac-menej skôr moje komplexnejšie pocity, z povrchného pohľadu by som kľudne pacol odpad aj tu. Rád si jeho sledovanie užívam, rozumiem a rešpektujem miesto tohto filmu v dejinách kinematografie, uznávam mu status legendy a pamätám silu, ktorú mal vo svojom čase na divákov a tiež o ňom cirkulovaného slova na začiatku milénia. Týmto bodom som len chcel povedať – nie som hejter. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

S těmihle americkými parodiemi (dneska už legitimní subžánr americké filmové komedie) je to samozřejmě především věc osobního vkusu a naladění, uměleckého tu není zhola nic, ale já si stojím za tím, že v případě tohoto prvního dílu to teda sranda byla, i když někdy docela blbá... (za povšimnutí ale stojí, jaké filmu tu tvůrci vlastně parodují - mimo všudypřítomných hollywoodských velkofilmů a nějakých těch povinných hororů tu je aluze i na takový film, jako jsou Singerovi Obvyklí podezřelí!) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších parodii na horory a spoustu dalších filmů, Je na tom sice vidět černá ruka plantážníka Wayanse a jeho černých bratrů , ale myslim si že Keenen Ivory Wayans tady ukázal že neni zas tak špatnej režisér a to i když tenhle film se za nějaký veledílo rozhodně považovat nemůže, jenže tady naprosto stupidní děj nahradí fakt, že ve skoro každý scéně je sled nejrůznějších parodujících prvků a i když se to někdy úplně nepovedlo, tak jsem se stejně výborně bavil a vůbec mi navadilo, že jsem to už viděl poněklolikátý ()

Galerie (38)

Zajímavosti (43)

  • Ve školní jídelně je na jídelním lístku na tabuli napsáno “Same Old Shit“. (Stocki)
  • Scary Movie byl pracovní název filmu Vřískot (1996), který je zde nejvíce parodován. (Stocki)

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Mlčenlivý Bob zabijákem?

Mlčenlivý Bob zabijákem?

24.08.2006

Kultovní figurka na filmařské šachovnici, režisér Kevin Smith, poskytl další informace o svém příštím filmu, do něhož se pustí poté, co skončí s propagací aktuálních Clerks 2. Jak už ohlásil dříve,… (více)

Reklama

Reklama