Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdinkou snímku Now Is Good je mladá dívka Tessa Scott (Dakota Fanning), která i přes svůj nízký věk umírá na leukémii. Tessa, která je smířena se svou nemocí, ovšem nehodlá pasivně čekat na to, až její čas vyprší, a proto si sepíše seznam věcí, které by ráda ještě stihla. Jednou z priorit na jejím seznamu je ztráta panenství. (Riddick77)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (324)

sochoking 

všechny recenze uživatele

'' I'm only dyin'. It's not contagious... '' Umierajúca Dakota v osemnástich má naozaj výborné, ale pritom nenásilné a neurážlivé hlášky, do ktorých naviac pumpuje podmanivo našlapaný soundtrack a to ju naopak robí živou! Veľmi živou by som povedal. Našťastie tam neboli žiadne scénky, či momenty, kde by všetci boli posraní z jej umierania a hrali prehnané divadielka, akurát som si naivne myslel, že jednou z vecí jej zoznamu bude i ukázať nám kozy. Bohužial...No romaňťárna nahovado a pre istotu, aby to tí tínedžeri nemali také jednoduché, tak Dakote prirobili jednu leukémiu. Mne sa to videlo príliš presladené a pritiahnuté za vlasy na koniec a ten jej malý brat mi tam pil neustále krv, takže ja u hodnotenia trochu pribrzdím! 55% ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Krásný těžký film. Kdy skutečně žijeme? Kdy jsme skutečně šťastní? V těch několika momentech, když se vznášíme v prostoru nad obřím větrákem a zažíváme pocit létání, když po soumraku sedíme na břehu moře a pozorujeme hvězdy a samozřejmě v těch několika chvílích, kdy uvnitř mozku probíhá ta vzácná chemická reakce signalizující pocit lásky. Zbytek života vlastně jen odžíváme a dožíváme. Režisér Ol Parker natočil čistý film, ten z onoho druhu divácky tak vděčné tématiky zobrazení posledního úseku člověka s ortelem nevyléčitelné choroby. Spojení dramatu a romantiky je časté a funguje, pokud si tvůrci ubalancují jemnou hranici mezi sentimentem a citovým vydíráním, což se v tomto případě povedlo skvěle, za pomoci zcela britských ingrediencí, tedy sarkasmu a černého humoru. Ol Parker je zjevně fascinován tématem, které jsou spojeny s konečností člověka, už v předchozím snímku Báječný hotel Marigold popisoval svět seniorů a jejich posledních přání, stejně jako nyní popisuje svět člověka, který ví, že smrt je blízko a chce ten krátký vymezený čas prožít naplno. Chce z něho vypustit ty momenty, kdy skutečně nežije, které vlastně nemají smysl. Teď a tady je lidský a neobyčejně procítěný film a možná ani není nejlepší z té dlouhé řady, co se rok co rok točí, ovšem emoce, které ve mne vzedmul, rozhodně měly smysl, ty necelé dvě hodiny jsem spolu s Tess opravdu žil... ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Nebudu po sexu z cizím klukem šlapka?............ Film má velmi zvláštní a hezký úvodní titulky. A vlastně sám o sobě je to zvláštní a hezký, ikdyž možná smutný, příběh. Příběh dívky s leukémii, která si prostě chce ještě užít života. CITÁT - Mám seznam věcí, které chci udělat, ale nemohu vám ho ukázat, skoro celý je nelegální.......... Je to na mě trochu ciťáček, ale příběh se vám nesnaží něco vnutit, jen prostě sledujete jeden život, v jednom městě, jedné dívky. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Smrt občas umí být i nespravedlivá, ale na to už si určitě většina z nás stihla zvyknout. Hlavní hrdince je 17 let a ví, že umírá, ale nehroutí se a snaží se stihnout během posledních měsíců života vše, co dosud nezažila a už nebude mít možnost to zažít. A tak trochu nečekaně získává i lásku svého mladého souseda. Film je to milý, v rámci možností se snaží nabídnout divákovi nadhled a díky tomu je divák už od začátku smířen s koncem, který zákonitě musí přijít. Očekával jsem, že na konci filmu si pobrečím, jako tomu ostatně u mě bývá v případě řady filmů s podobně smutným koncem, ale tentokrát se u mě slzy nedostavily, což je znamení toho, že tvůrci film zvládli natočit citlivě a nenásilně, takže z diváka neždímají emoce za každou cenu. Co se týče hereckých výkonů, Dakota Fanning v hlavní roli potvrdila, že nám v ní dorůstá velmi talentovaná herečka, ostatní herecké výkony pak byly velice obstojné, takže ve výsledku se jedná o vynikající film, který mi dokázal nabídnout více, než jsem od něj očekával. Filmu tedy uděluji nadprůměrné čtyři hvězdy. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Keby mi nebol ten chalan nesympatický, určite dám 5*. Pár detailov mi vadilo, ako napríklad keď žena v strednom veku nevie čo je to leukémia, alebo keď sa ďalšia zrelá žena opýta či na krvácanie z nosa pomôže aj mrazená kukurica, pretože hrášok nemá... Dúfam, že Američania v globále nie sú takí tupí. Ale v záplave vtipov, dojemných scén a záverečného vyznenia, na všetky podobné chybičky zabúdam a netajím sa veľkou spokojnosťou. Jeden z najlepšie vysporiadajúcich sa filmov s témou smrteľnej choroby. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (11)

  • Dakota Fanning (Tessa) je Američanka, ale keďže všetci ostatní herci vo filme boli Briti, tak sa musela naučiť hovoriť s britským prízvukom. (readan)
  • V knižní předloze má Tessa hnědé vlasy. Olivia Williams, která ztvárnila matku Tessy, však nosila při natáčení blond paruku, a tak mohla Dakota Fanning jako její dcera zůstat blondýnou. (zuza99)

Reklama

Reklama