Reklama

Reklama

Kletba z temnot

  • USA The Possession (více)
Trailer 2

Kletba z temnot vypráví příběh bývalých manželů Clyda (Jeffrey Dean Morgan) a Stephanie (Kyra Sedgwick) a jejich dvou malých dcer. Jednoho dne si mladší dcera Em (Natasha Calis) koupí na bleším trhu tajemnou skříňku. Od té doby se začnou s děvčátkem dít zvláštní věci. Em je skříňkou naprosto posedlá, nosí ji všude s sebou, je nervózní a chová se agresivně. Její matka začíná mít podezření, že skříňka způsobuje u dcery psychické problémy. A po sérii znepokojivých a nevysvětlitelných událostí rodina odhalí pravou příčinu. Zjišťují, že skřínka byla vyrobena pro Dybbuka – zlého démona, který se usadí v těle člověka, který ho ze skříňky osvobodil. A jejich dcera skříňku otevřela… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (474)

tron 

všechny recenze uživatele

Nechýba samozrejme vymetanie ani „náboženská autorita“, snímka sa ale našťastie nebojí jemne modernizovať klišé, takže oná autorita je v skutočnosti „cool moderný mladý Žid v botaskách“ (nie, nie je to Ryan Gosling). Celé je to ale pre diváka ako som ja (=ktorý videl všetky klasické vymetačské horory a aj pár desiatok neklasických) snaživý priemer s hlúpymi poslednými sekundami. Jeffrey Dean Morgan fajn. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Klasický příběh o posednutí, s rigidně klasickým schématem rodinné situace (pár po rozvodu se dvěma dcerami, matčin nový šamstr, úspěšnější než původní, a děsně milující dcery) a úporně klišovitými prvky. Sympaticky zahrané, sympaticky vyprávěné, jen je to takové... zatuchle neoriginální, že zkrátka moc nechápu, proč vůbec takový furt stejný příběh točit. ()

Reklama

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Z větší části spíše thriller než horor. Jeden z nejlepších, troufám si říci nejlepší film o vymítání ďábla, který jsem kdy viděl. Oproti ostatním průměrným filmům o vymítání (např. Ďábel), se Kletba z temnot liší hlavně tím, že má příběh. Už od první scény mi bylo jasné, že tohle nebude jen tak ledajaký "béčkový" film. Na úplném začátku na mě zapůsobila kamera a jemně zpívající hlas, který ovšem naháněl hrůzu. Velkou roli hrála také hudba, která doprovázela celý příběh a velice mě nadchla. Ovšem důvod, proč jsem dal 5*, je ten že film je natočen podle skutečné události, a film je podle něho natočen na výbornou. Začal jsem se tedy o to zajímat a tak jsem se po skutečné události pídil po internetu a byl jsem docela šokován. Dybbukova skříňka skutečně existuje (Dybbuk je v židovské mytologii zlý duch hledající lidské oběti, do nichž by mohl vstoupit a ovládnout je). Dočetl jsem se, že ten kdo skutečně Dybbukovu skříňku vlastnil, prožil okamžiky nepředstavitelné hrůzy. Skříňku poté koupil kurátor univerzitního muzea, a zkoumal komu všemu prošla pod rukou. Vypátral ženu, která přežila holocaust a po válce si přivezla zapečetěnou skříňku do Ameriky. Štáb odmítl aby se natáčelo se skutečnou skříňkou. Natáčeli tak s atrapou, přesto štáb potvrdil, že při natáčení filmu se děli podivné věci. ___ (Cinestar, Hradec Králové) ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Vcelku neškodný průměrný horůrek, v němž ráda schůzují klišé a jehož scénář přinese zhruba stejně překvapení, jako trdelník na Vánočních trzích. Plusové body za příkladně krátkou stopáž, divák se nestíhá (příliš) rozčilovat a může si vychutnávat krásně zlou atmosféru domácnosti, jejíž nejmladší obyvatelku posedl démonek z charismatické židovské truhly. Očekávání víceméně naplněna. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Nečakané prekvapenie na rozdiel od očakávaného SINISTERa. Kvalitný démonický horor (Ole Bornedal je skrátka trieda), žiadna lacná a chvalabohu nie ručná kamera ako v THE LAST EXORCISM. Šťastný výber hercov, hlavne J.D.Morgan na ktorom to celé srojí ale aj mne nesympatická Kyra Sedgwick sa dala tentokrát prežiť. Mladé herečky tiež paráda. Minimálne o dve triedy lepší ako DEVIL SEED a jeden z top hororov 2012. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (15)

  • Démonův tajemný jazyk je ve skutečnosti polština. (MareT.)
  • Film se natáčel v kanadském Vancouveru v Britské Kolumbii. (rafix)
  • Film je inšpirovaný skutočným príbehom muža, ktorý v roku 2004 ponúkal cez eBay “originál skrinky obývanej démonom, ktorá nemala byť nikdy otvorená, ale dávne varovanie zostalo nevypočuté“. (Sufferer)

Reklama

Reklama