Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Antikrist v těle Damiena Thorna je nyní na vrcholu sil a poznání a dychtí po vládě nad světem. Jeho jedinými nepřáteli je sedm mnichů, kteří se zasvětili Damienovu zničení a kteří mají posvátné meče ukované pouze k tomuto účelu. Damien je po nečekané sebevraždě velvyslance jmenován do jeho funkce. Na recepci velvyslanectví se seznámí s novinářkou Kate Reynoldsovou a později i s jejím dvanáctiletým synem Petrem. Ty zcela ovládne Kate se stane jeho milenkou a Peter apoštolem, kterého využívá při systematickém vyvražďování novorozených chlapců věří totiž, že na zem přišel znovu Kristus, a chce se ho tak zbavit. Mniši Damiena pronásledují - zvítězí dobro, nebo zlo? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (95)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Omen" je najsilnejšia okultno-horrorová séria. Včera som si po rokoch pripomenul druhú časť a dnes som si premierovo pozrel tretie pokračovanie. Možem len banovať, že som sa ku nemu dostal až teraz. Pretože "Posledné stretnutie" je veľmi dobre natočený film. Damien Thorn dospel. Stal sa z neho dravý politik, najmladší americký veľvyslanec vo Veľkej Británii. Antikrist vstúpil do veľkého sveta mocných. Jeho poslanie sa blíži ku cieľu. Satanská trilógia sa uzatvára. Sam Neill je v titulnej úlohe výborný. Lepšie hrať som ho ešte nevidel. Réžia a kamera na profesionálnej úrovni. Pod soundtrackom je znova podpísaný jedinečný Jerry Goldsmith. Takže ja som nadmieru spokojný. **** ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Ale jistě. Omen 3 není geniálním filmem jako první díl nebo neobsahuje promakané vraždy jako díl druhý. Dá se říct, že horor ve smysl bát se už to v podstatě ani není a chvílemi je i to celkem nuda. Jenže třetí díl funguje tam kde má - jako skvělé uzavření celé ságy o Satanovu synovi. Výborný scénář pokračuje přesně tam, kde by to člověk čekal - dospělý Damien je na vzestupu, je slavný magnát, filantrop i politik a jediné co ho může ohrozit je sedmero knězů a jejich sedm nožů z Megida. A také znovuzrození Ježíše v podobě nemluvněte, což ovšem není pro Damiena žádný problém. Kněží umírají, Damienovi nohsledi likvidují novorozeňata (tady mi hodně zatrnulo) a od hlavní hrdinky se postupně odvrací její syn, který přechází na jeho stranu. Dá se říct, že tam kde trojka selhává v hororu funguje v budování beznaděje o boji proti zlu. Navíc i když film není zrovna brutální, pár scén je vynikajících (žehlička, celý hon na lišku), Sam Neill hraje jako o život a k tomu burácí monumentální Goldsmithova hudba. Na plný počet to není, protože první dva filmy jsou trochu jinde, ale 4 hvězdičky jsou jasné. ()

Reklama

Falcor 

všechny recenze uživatele

Trochu lepší než Omen dvojka, (mrkni, co jsem psal o 1 a 2, ale samozřejmě jenom tehdy, pokud chceš a máš rád/a dobré komentáře..ehm.. nemohu Tě do ničeho nutit, že?... dělej jen to, co Ty chceš, jak by radil i třeba Szandor La Vey v jeho Satanské bibli... - no, to já jen, kdybys měl/a nutkání se trochu více angažovat, tak ať víš, kde se dočíst trochu skutečných "satanistických" žvástů pro veřejnost) ale to jen díky představiteli hlavní role. Jinak slabé. Tak, to by asi tak bylo.... o filmu.... vše. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Třetí "Omen" je pro mě zklamáním a nezachránil to ani jeden z mých oblíbených herců - Sam Neill. Film vzbuzuje spíše nudu než strach, Damien je akorát slizký kariérista a jeho postava ani tak neděsí, jako opruzuje. Jeho oponenti mi zcela vyletěli z paměti, souboj dobra se zlem mi byl tentokrát ukraden (no, svého psa jsem chtěla pojmenovat Damien, takže antikrist měl asi přece jen vyhrát:-)). Škoda, ráda bych viděla důstojnější završení výborného "Omen" a velmi slušného "Omen 2". 40% ()

Kangax 

všechny recenze uživatele

Hmm, nie... Toto má byť ten slávny Antikrist, ktorého príchodu sa všetci báli? Ha,ha,ha. Veď tento chudáčik vo svojich činoch takému Napoleonovi a lebo Hitlerovi nesiaha ani po členky. Že zle radí americkému prezidentovi?, Že jeho činy vedú k hospodárskej recesii? No a čo? Veď hospodársku recesiu a krízu tu máme aj bez neho, a americkému prezidentovi tiež radí hocikto. Kde je to peklo na zemi čo mal priniesť? Keď toto je ten slávny Antikrist, tak sa nemusíme ničoho báť, ľudstvo prežilo oveľa hroznejšie udalosti... Inak Sam Neill vyzerá rozhodne diabolsky, a aj hudba je skvelá (za to tie dve hviezdičky) ale nechať na záver druhý príchod Ježiša, tak to chce poriadnu odvahu tvorcov. Toto nemohlo dopadnúť dobre, a ani to dobre nedopadlo. Keď kvôli takémuto miernemu a slabému Antikristovy má prísť na zem Ježiš osobne, tak spálim celú svoju zbierku hororových filmov... Amen... ()

Galerie (38)

Zajímavosti (14)

  • Herec James Mason byl sponzorem produkce pro herce Sama Neilla (Damien). Mason původně navrhl producentům filmu, aby se na Neilla podívali. Producent Harvey Bernhard nechal Neilla letecky dopravit do Londýna na konkurz, který Mason zaplatil. Neill později Masonovi letenku proplatil. Neill při svém výkonu a vykreslení postavy využil některé Masonovy manýry. (Johnny.ARN)
  • Sekvence, v níž Damien Thorn (Sam Neill) promlouvá k davu svých stoupenců, se natáčela v yorkshirském lomu s přibližně 450 komparzisty. Scény byly natáčeny s velmi nízkou úrovní dostupného světla. (Johnny.ARN)
  • V prvních dvou filmech Omen bylo Damienovo (Sam Neill) znamení bestie skryté na temeni jeho hlavy. V tomto filmu je to za jeho pravým uchem. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama