Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kovboj Woody vždycky dobře věděl, co je smyslem jeho života. A tím bylo starat se a chránit jeho dítě, ať už to byl chlapeček Andy nebo holčička Bonnie. Když však Bonnie přinese do svého pokojíku novou hračku, které říká „Vidlík“, otevře se Woodymu a jeho věrným kamarádům docela nový velký svět. (Falcon)

Videa (20)

Trailer 8

Recenze (374)

tron 

všechny recenze uživatele

Dvojku pokladám za jeden z najlepších filmov roka (a že ich v roku 1999 v kinách bolo ako dier v ementáli) a trojku za fantastický koniec trilógie, ktorý ma dojal a rozsekal na malé kusy. Štvorka je úplne zbytočná a fakt som pri nej občas premýšľal, či okrem peňazí vznikla aj z iného dôvodu (ale možno áno). Mnohé scény sú síce pôvabné, ale dojatia je prekvapivo málo. Akčné scény sú síce plné nápadov, ale akcie je obecne dosť málo. Niektoré momenty parádne (hororoví bodyguardi). Daktoré fóry tiež. Bohužiaľ, na scenári je vidieť, že ho šili horúcou ihlou. Zvyšok komentu obsahuje SPOILERY. V prvých troch dieloch kľúčové postavy sú vedľajšie (niektoré nepovedia ani vetu!), nové ma nezaujali (nie, ani motorkár s hlasom Keanu Reevesa), Woody neuveriteľne bez ťažkostí zahodí dlhoročné priateľstvá a stane sa hračkou bez domova, pridajúc sa k iným hračkám bez domova, z nich hneď niekoľko (plyšáci) jasne deklaruje túžbu patriť dieťaťu, no keď majú príležitosť zhmotniť tento svoj sen, tak ju odmietnu a pokračujú vo svojom nihilistickom štýle živote. Rozporuplné dojmy som mal aj z ústrednej záporáčky, ktorá na to, že je hlavná záporáčka, nastupuje na scénu jednak neskoro a jednak sa ukáže, že vlastne záporáčka nie je (ehm). ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Zatímco Disney si ničí duši tvořením dalších a dalších viteálů v podobě life-action předělávek, Pixar se aspoň snaží o něco originálního v podobě pokračování svých nejúspěšnějších sérií. Z Toy Story 4 mám ovšem poněkud rozporuplné pocity. Vizuálně je to vyložená slast pro oko, v porovnání s prvním dílem je opravdu poznat, že počítačová animace udělala fakt nesmírný pokrok kupředu. Dále se musí nechat to, že Pixaři stále umí docela dobře pobavit a vymýšlet s onou interakcí mezi hračkami a světem lidí vcelku originální koniny se zábavnou nadsázkou. Na druhou stranu mám ale trochu problém s tím, kterak film nakládá s postavami. Snímek se totiž především zaměřuje na Woodyho a onu pastýřku, ze které se zde stane (na můj vkus docela votravná) slečna dokonalá. Buzz zde má opravdu jen vedlejší roli a staří veteráni jako Jessie, dinosaur, pan Brambora, atd. téměř žádnou. Prostě tam jen tak nějak jsou. Film si dává větší práci s novými hračkami, které sice jsou vcelku dobře vymyšlené, ale vývoj jejich charakterů se jaksi zasekne nebo nepůsobí věrohodně. Nemluvě o tom, že Toy Story 4 nemá žádného pořádného záporáka, což oproti předešlým dílům bylo hořký zklamání. A konec mě nasral. Hlavně z toho důvodu, že jedna z hlavních postav tam učiní rozhodnutí, které jde zcela proti filosofii, které se v předešlých dílech pevně držela a dobře ji charakterizovala. Celkově ale docela milej fajn film. Ale na geniální Toy Story 2 to nemá ani náhodou. Lepší 3* ()

Reklama

CrypzzXD 

všechny recenze uživatele

S Toy Story mám jednoduchý vztah… je to má srdcovka, se kterou jsem prožil ta nejradostnější dětská léta a zůstala se mnou i během dospívání, tudíž má očekávání byla na maximu. A popravdě řečeno, jsem malinko v rozpacích. Úroveň animace je samozřejmě dechberoucí a vidět po letech své staré oblíbence je fajn, ale tentokrát se tvůrčí tým vydal poněkud odlišnou cestou, než bych já osobně čekal a ocenil a ne vše pro mě nyní funguje na 100%. Nejnovější přírůstek série hraje s existenciálními rozvahami na vážnější notu a nové postavičky v čele se záporačkou Gábinkou nejsou zdaleka tak zábavné jako Woodyho stará parta, která je tentokrát vesměs upozadněna vůči příběhu našeho oblíbeného kovboje a Pastýřky, a to mě upřímně mrzí ze všeho nejvíc. Jediný, kdo dostal nezanedbatelné místo v příběhu, je Buzz, který se ale chová nezvykle podivně… Přestože jsem z toho během sledování neměl nejlepší pocity, závěr mě utvrdil v tom, že se o zcela zbytečné pokračování nejedná a ve své podstatě do série zapadá dokonale, protože i Woody, který započal svou cestu před neuvěřitelnými čtyřiadvaceti lety, si svůj pomyslný happy-end přeci jen zaslouží (spolu se závěrem trojky emocionální vrchol celé série) a já můžu být jen rád, že jsem u toho mohl být od úplného začátku. Při pohledu na generické sequely Aut a Příšerek mám i přes veškeré své výhrady ohromnou radost, s jakou pečlivostí a chladnou hlavou si s touto kvadrilogií v Pixaru poradili... Takto kvalitní sérii, která sahá až do 90. let, tu prostě nemáme a ruku na srdce… byl by to vlastně zázrak, kdyby si čtvrtý díl udržel vysoce nastavenou laťku předešlými filmy :-) 7/10 (Toy Story series: Toy Story 8/10 Toy Story 2 10/10 Toy Story 3 9/10) ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ono je to taká stávka na istotu. Po tých rokoch. Hračky reflektujú skutočné hodnoty lepšie ako akákoľvek iná Pixar séria. Aspoň ja im to žeriem. Čo sa mi na filme páčilo zo všetkého najviac bol fakt, že všetky postavy tu boli pozitívne. Len akosi stratené. Zmätené. A smutné. Film, ktorý sa stáva vyspelejším a emotívne komplexnejším nie len voči detskému divákovi, ktorého, ako pevne dúfam, učí k empatií voči ostatným, menej šťastným, ale je rovnako smerovaní voči dospelým, ktorí si môžu pripomenúť, že dakedy malé gesto stačí k tomu, aby bol deň pre niekoho lepším. Vtipy a romantická línia funguje( hlavne Buzzov Inner voice, ma dokázal skvelo rozosmiať). Jeden z tých animákov čo budú ešte doznievať. A ja len ďakujem tebe Woody aj tebe Buzz že ma stále dokážete prekvapovať a robiť zo mňa o čosi väčšie dieťa než v skutočnosti som. ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Od té doby, co Pixar adoptoval novou politiku, jde o nejlepší sequel. Trojku, kterou před lety mnozí považovali za nejlepší Pixar film či snad animák všech dob, jsem tehdy rád neměl (Moc starý věk? Moc mladý věk? Špatné načasování? Temnější dvojka ještě jednou?), ale uznal jsem dokonalé zakončení série. Jako alegorie života, dětství, dospívání i přátelství to zde pořád dává smysl. Ale ta práce se starými postavami? Jsou jen fóliemi pro ústřední postavy, stejně jako u ostatních sequelů z posledních let. Návrat fajn, jedna retrospektiva, ale co se stalo třeba s Tučňákem? Jsem jediný, kdo se ptá? Navnadila mě zdejší zmínka o twistu postavy, s jakou jsem díky menším konspiračním teoriím počítal jinou, ale jsem rád, že k tomu nedošlo a stalo se zde to, co se stalo. I když to mnohé zklame. Jinak menší rozčarování, ale zároveň uvědomění, že to lepší být nemohlo. Na druhou stranu... i když typická dojná kráva tu ještě cítit není, má už svůj život za sebou. Snaha o vzkříšení by už byla jen a jen bolestivá. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (22)

  • Během závěrečných titulků můžeme vidět další 4 scény. (griph)
  • Tom Hanks (hlas Woodyho) začal nahrávať hlasy už v decembri 2015 a súčasne sa venoval natáčaniu filmu Sully: Zázrak na rieke Hudson (2016). Dabovanie Woodyho mu podľa jeho slov prišlo fyzicky náročnejšie než štvorhodinový tréning brušných svalov. (WalterIK7)

Související novinky

Keanu Reeves si zahraje v komedii od Jonaha Hilla

Keanu Reeves si zahraje v komedii od Jonaha Hilla

08.03.2024

Tuhle kombinaci by nejspíš čekal málokdo. Keanu Reeves (The Matrix Resurrections), herec téměř univerzálně milovaný napříč všemi cílovými skupinami, však už loni přislíbil svou účast na nadcházejícím… (více)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Nová pixarovka vyhořela

Nová pixarovka vyhořela

20.06.2022

Studio Disney má na kontě po delší době mírné zaváhání. Nová pixarovka Rakeťák s cenovkou 200 milionů dolarů totiž sice sbírá pozitivní ohlasy kritiků i diváků, do kin se ale tentokrát rodiny s dětmi… (více)

Zemřela herečka Betty White

Zemřela herečka Betty White

01.01.2022

Zbožňovaná herečka a komediální ikona Betty White zemřela ve věku 99 let pár hodin před koncem roku 2021. Do stých narozenin jí přitom zbývalo už jen pár týdnů. Herečka byla poslední přeživší členkou… (více)

Reklama

Reklama