Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzácná starožitnost, která patřila carskému rodu Romanovců zmizí z Moskvy. Agent Secret Service ji získá, ale pronásledovatelé ho smrtelně poraní. James Bond (Roger Moore) díky dražbě okamžitě poznává, kdo ji chce za každou cenu dostat zpět. Dostává se tak do hry kde jde kromě diamantů i o mnohem nebezpečnější věc. Vstupuje do ní totiž šílený generál Orlov (Steven Berkoff). Chce útočit na Německo, ale jeho nadřízení jsou proti. To však neznamená, že by se Orlov vzdal. Bond by mohl získat potřebné informace v nepřístupném sídle ženy s tetováním chobotničky (Maud Adams). Tato žena je ale stejně krásná, jako nebezpečná. (PB Publishing)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (340)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Stále Bond nechápe, že netreba sa uhýbať guľkám, pretože zomrieť nemôže, stále prírodné zákony nehrajú v jeho cirkusovom fikčnom (tentoraz doslovne) svete žiadnu úlohu, stále má aj napriek (alebo práve preto?) úspech u žien. Prečo teda tentokrát hodnotím vyššie? Pretože raz za čas treba byť veľkodušný a viac oceniť drobné nápady pri akčných scénach. Tých je tu neskonale a najmä úvodná dvadsať minútovka ma potešila zo všetkých mooreovských sekvencií najviac. Nemecko už tak príťažlivé ako India nie je, vlaky tam ale ako všade inde sú rýchle a zbesilé a pokiaľ by vám porušovanie gravitácie nestačilo, počkajte si na záverečné momenty v/na/pod lietadle/om. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Ach, Jamesi…“ Na rukou už dávno stařecké skvrny, po uběhnutí pár metrů dýchavičnost a kyčle vyviklané jak mléčné zuby, přesto ženy celého světa nepřestávají ve svých ložnicích toužebně vzdychat.. Jeden z těch zábavných snímků nula nula sedmičky s lokomotivou značky Mercedes, originálním krokodýlím plavidlem či poněkud over the top závěrem artistického útoku na Chánův palác a někdo všímavější, jako třeba já, v něm může najít i dokonalý crossover James Bond vs. Sandokan.. A Tosime, je to proto, že se k Mooreovi, jakožto sarkastickému agentovi jejího veličenstva, báječně hodí a navíc, vždyť 007 je vlastně takový britský Honza Zeman.. ()

Reklama

mcb 

všechny recenze uživatele

Moore po na začátku zesnulém 009 definitivně převzal roli klauna série, který místo sofistikovaného užití agentských dovedností uniká padouchům pomocí zvířecích a cirkusových převleků. Přesto je předposlední mooreovka (poslední je už jen vydechnutí) tak akorát zábavná, tak akorát absurdní a také asi nejvíce sebeironická, jelikož náležitě zesměšňuje kondici hlavního představitele. Ten už bohužel nikoho nepřesvědčí, že se v devadesáti procentech akčních scén vůbec vyskytuje. Estrádní pojetí však definitivně z této bondovky dělá už hotovou komedii, které lze přiznat jisté brakové kvality, ale nechat se jí strhnout a ne jen se jí vysmát, je vlastně už nadlidský úkol. ()

woody 

všechny recenze uživatele

13. bondovka - K Chobotničce mám osobní vztah. Už ten skvělý začátek s letadélkem Acrostar na kubánském letišti. Mistorvská kaskadérská práce. Nabízí geniálního, přesto zapomínáného padoucha - generála Orlova. Jeho výklad šíleného sovětského útoku na Evropu miluji. Atomová bomba sice není moc originální, ale ukradené carské klenoty to vynahrazují. A pak ta partička pomocníků - úchylná dvojčátka Miška a Griška, Gobinda /Sandokan Kebir Bedi/ a jeho originální atentátky. A samotná Chobotnička? Maud Adams je i ve svém věku velice sexy. A vlaková scéna - jedním slovem nádhera. Zamrzí jen protahované finále (nemyslím vlakové, ale útok na Chánův palác) a právě Kamal Chán - je to vina scénáře, protože Louis Jourdan je nádherně svinský egoista. Jdu proti většině, když řeknu, že je to jedna z nejlepších Bondovek. Je vidět, že Moore už nestíhá, ale on sám už chtěl minule skončit. Ale dostal nikdy nezveřejněnou sumičku, tak kdo by odolal :-) ()

Lima 

všechny recenze uživatele

007__č.13__Určitě ne špatný příspěvek do bondovské série. Prostředí daleké Indie je příjemné, akční scény jsou nápadité, některé znamenité, při té závěrečné s Bondem přichyceným na letadle je k vidění úžasný kaskadérský výkon. První problém filmu se ale jmenuje Roger Moore. Samozřejmě po šestapadesátiletém herci nemohu vyžadovat nějakou výraznou fyzickou prezentaci, ale pokud potřebuje doubla i na zhruba pětimetrový sprint (což je výrazně vidět v jedné scéně), je něco špatně. Svůj matný pohyb Moore vždy spolehlivě kompenzoval nadhledem a suchým humorem, ale toho se bohužel v Chobotničce dočkáme po hříchu málo. Druhým problémem je pak mně krajně nesympatický hlavní záporák bez potřebného padoušského charismatu. Přesto všechno celkem solidní podívaná. ()

Galerie (141)

Zajímavosti (40)

  • Film nás na začátku zavede na aukci, kde se draží vejce Fabergé, které původně patřilo ruské carské rodině Romanovců. Agent 007 (Roger Moore) má na koupi limit 250-300 tisíc liber, ale přihazováním riskem vyšroubuje cenu až na 500 tisíc liber. Šperkařské výrobky Fabergé do té doby nebyly tak známé a řada z nich se považovala za ztracené. Díky tomuto filmu se následně v 80. letech rozpoutala mánie po vejcích a dalších špercích a výrobcích z dílny Fabergé a výrobky této značky rázem získaly punc nejluxusnějšího zboží. Půl tuctu vajec nashromáždil Steve Forbes (vydavatel magazínu Forbes), jehož sbírka už je dnes v rukou nejmenovaného ruského oligarchy. (subic)

Související novinky

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

18.12.2020

Ve věku 75 let zemřel herec Jeremy Bulloch, původní představitel námezdního lovce Boba Fetta z Impérium vrací úder a Návrat Jediho. Stalo se tak jen týden poté, co zemřel jiný herec ze Impéria, David… (více)

Reklama

Reklama