Reklama

Reklama

Modrá laguna

  • USA The Blue Lagoon (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Slavný a ve své době skandální film, který těží z oblíbené robinsonské tematiky a nádherné přírody tichomořských ostrovů, je adaptací viktoriánského románu Henryho de Vere Stacpoolea. Vypráví romantický příběh, jehož hrdiny jsou dvě děti, Richard a Emmelina. Ty s lodním kuchařem Paddym Buttonem jako jediné přežijí ztroskotání zaoceánské lodi a zachrání se na opuštěném tichomořském ostrově, který se pro ně na dlouhé roky stane novým domovem. Starý námořník sice zemře, když na břehu najde vyplavený soudek s rumem a poněkud to přežene s ochutnáváním, ale předtím ještě naučí děti, jak na neobydleném ostrově přežít. Naštěstí jde o nádherný kout země, plný ovoce a obklopený mořem, bohatým na ryby. Roky plynou, malí trosečníci dospívají a jejich vztah se postupně mění v lásku, z níž se po čase narodí syn, který dostane po kuchaři Buttonovi jméno Paddy. Když však Richard objeví stopy po hostině lidojedů, kteří na ostrov přijeli ze sousedního ostrova, začne v něm zrát odhodlání ostrov kvůli bezpečí svých blízkých opustit... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (241)

Martinius 

všechny recenze uživatele

ked som tento film pozeral pred neviemkolkymi rokmi este ako pubertiak, utkvela mi z neho v pamati obzvlast ista scena, na ktorej som sa aj najlepsie nasmial: vyslovne plochu brooke shields vystriedala vo vode pri natacani v evinom ruchu stedro obdarena dablerka. pokial mi hlava spravne sluzi, podobnych prehmatov bolo vo filme viac :) ()

Alice02 

všechny recenze uživatele

Nádhera! Takhle nějak si představuju ráj... s hezkým klukem, na pláži, svobodně ;-D PS: Tohle jsem psala asi ve 13-ti takže se za to tak trochu stydím, ale plný hodnocení nechávám, protože po těch letech to ve mně vyvolává stejný pocity plus trochu nostalgie i přes zjevné nedostatky, které vidí ostatní.. :D ()

Reklama

GeusX 

všechny recenze uživatele

Modrá laguna byl zřejmě úplně první film, který jsem viděl při jedné návštěvě na videomagnetofonu VHS (který tehdy stál pětinásobek průměrného měsíčního platu!). Bylo to v době, kdy pojem internet byl pro většinu lidí neznámý, počítač v domácnosti ještě ani nikdo v naší republice prakticky neměl a za okny se na prvního máje vyvěšovaly rudé praporky červené jako trenýrky. (Kdo nenosil na tělák červené trenýrky, tak asi nepochopí... :) Pro malého kluka to byl skoro erotický film! I po letech má tato romantika na exotickém ostrově svůj naivní půvab. 60% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 6/10 Hudba 7/10 Efekty 10/10/// +prostředí, některé melodie, námět -škoda toho konce/// Ano konec je pro mě trošku záhadou. „Jsou mrtví“ „Ne, pouze spí“. Ale vraťme se na začátek. Film jsem viděl poprvé když mi bylo zhruba 10 let, možná o něco méně. Buď to otec měl nahrané a nebo originálku. V každém případě se mi to tehdy celkem líbilo, i když jsem některé souvislosti ještě nechápal a hlavně měl za to, že to je zakázané ovoce. Proto bylo zajímavé sledovat, jaký pohled na tento film budu mít dnes. Vesměs se toho moc nezměnilo. Je to film zajímavý, v některých momentech krásný. Možná málo dojemný (až na ten závěr). V každém případě bych rád zhlédl nějaké moderní zpracování, případně jak by na takovou situaci reagovali dnešní děti./// Celkem 67%/// ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Modrá lagúna" bola snáď prvým romantickým filmom, čo som videl. Nezaujal ma! Po rokoch som si ho pozrel znova. A výsledok? Rovnaký. Nezaujal ma! Celé sa mi to vidí akési nepresvedčivé. Pokrivkávajúce herectvo oboch hlavných predstaviteľov, Christophera Atkinsa a Brooke Shields, nedokáže vytvoriť požadovanú atmosféru. Exotické prostredie opusteného ostrova a nádherné prírodné scenérie to z biedy nevytrhnú. ** ()

Galerie (101)

Zajímavosti (20)

  • Celosvětová premiéra proběha 20. června 1980 v New Yorku (USA). (ČSFD)
  • Brooke Shields byla první herečkou, která se dočkala ocenění Zlatou malinou v kategorii nejhorší herečka. (Terva)

Reklama

Reklama