Reklama

Reklama

Sezóna zabíjení

  • Belgie Killing Season (více)
Trailer 1

VOD (1)

Poprvé v historii se na filmovém plátně sešly dvě herecké hvězdy, držitel Ceny Akademie® Robert De Niro a na Oscara® dvakrát nominovaný John Travolta. V akčním thrilleru Marka Stevena Johnsona Sezóna zabíjení se dva veteráni války v Bosně, Američan Benjamin Ford (De Niro) a bývalý srbský voják Emil Kovac (Travolta), znovu střetávají v akcí nabité hře kočky s myší. V prostředí hrůzu nahánějící odlehlé divočiny Apalačského pohoří si spolu vyrovnávají nevyřízené účty, otevírají staré rány a odhalují dlouho skrývaná tajemství. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (371)

POMO 

všechny recenze uživatele

Akoby si balkánsky stredoškolák, hltajúci prvého Ramba, splnil sen, a s dvomi hollywoodskými hviezdami nakrútil vlastnú, ultravážnu interpretáciu o démonoch histórie svojej krajiny. Dramaturgicky prvoplánový, technicky nemožný a často nechcene smiešny nositeľ inovatívnej myšlienky, že vojna je zlá. Rýdze béčko. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Dvě profláklé držky prostě nestačí, pokud scénárista zrovna čuměl s bandou yntelechtuánů na Ramba, když se rozdávala invence, a režisér je debil. A tak tu máme otylého pana Pomádu v roli bývalého, bezskrupulózního dozorce z ozdravovny pro bosenské muslimy, co vypadá, jako by ho orálně znásilnilo komando rozzuřených, nemytých Mormonů, až z toho s hubou plnou aft perfektně paroduje srbský přízvuk a zní jako Stojka, co zrovna přijel do Kanady požádat o azyl. Proti němu stojí sedmdesátiletý Bobík, jemuž uvěříte akorát to, že by po tom lese pajdal stejným způsobem, i kdyby neměl to prostřelené, atrofované lýtko a francouzské hole si nevzal jen proto, že by neměl jak držet luk. A tak si hoši střihnou unylou, funivou hoňku po Apalačských horách, potom celí zchvácení usednou na kámen, srovnají tep, shodnou se, že válka je kurva a domluví se na pravidelných, rodinných návštěvách. Oba už budou patrně pěkně v prdeli, že musí štěkat ve slaboduchých, nízkorozpočtových belgických sračkách a měli by se začít pomalu rozhlížet po nějakém idiotském sitcomu, který by jim zajistil penzijní připojištění. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tady asi někomu spadla na hlavu nezralá hruška. Co to mělo jako bejt ? Pokus o vytvoření konkurence terminátorovi ? Nejdřív jeden propíchne šípem druhýmu nohu, pak druhej propíchne prvnímu šípem hubu a dal si chlapci vesele skotačej po lese, ubližijou si, nadávaj si a toulaj se krajem a jestli nezemřeli, dělaj to dodnes. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jelikož Robert De Niro a John Travolta jsou pro mě herci prvního stupně, nenechal jsem se dlouho přemlouvat a film zkusil. I námětem by se mohlo jednat o takovou vzorovou honičku lovce a kořisti. Začátek pak začíná u chlastu, kde Robert a John spolu vypijí flašku jägera, aby pak zjistili, kdo je kdo a hra může začít. V druhé polovině filmu se pak nahání po Apalačských horách (no spíš je to Bulharsko) a kdyby je tam viděl nějakej Indián (nebo Bulhar) asi by zakoulel očima a odešel opačným směrem. Sem tam nějaká tma, nesmysl, kravina, ale ve výsledku se mi líbilo to nadšení obou herců sejmout se navzájem a tak jsem jim uštědřil slabší tří hvězdu. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $39,881Tržby Celosvetovo $1,006,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $962,355 //počet predaných kusov 55,660Tržby za predaj DVD v USA $2,434,754 //počet predaných kusov 146,056║ na moje prekvapenie to starci v zbrani dobre zvládli, akcia v medziach ale dobre ušlo to má to niečo do seba, príbeh v pohode, aj keď je to banalita ale neotrávi, lovenie lukmi potešilo /60%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

JE OTÁZKOU CTI LOVCE, ŽE CHRÁNÍ SVOU KOŘIST, LOVÍ SPORTOVNĚ A CTÍ STVOŘITELE V JEHO STVOŘENÍCH...... /// Kdo je lepší – srbskej nebo americkej veterán? Vono nakonec nejde ani tak vo to, kdo je důstojnější protivník, jako spíš o vyprávění, ve kterým hlavní roli hraje vyprchávání světla z vočí (nejen těch zvířecích). Chybou zřejmě bude, že na rozdíl vod všech těch dobrodružno-thrillerovejch survivalů, tenhle sází spíš na takový ty kecy plný filosofování vo válce, který pak vedou k pokání. Nemůžu říct, že by mě to nebavilo či snad nudilo, ale BACHA(!), mě takový to vokecávání vobčas baví. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Travoltu si užiju i když debilně šprechtí srbským přízvukem. 2.) Páč na festival do Varů nemůže Honza dovýst špatnej film! (Nebo snad …?) 3.) Jsem plukovník český armády a válčil jsem v Jugošce. 4.) Thx za titule ,,fčelí medvídek“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatný. John Travolta už není žádný rodinný tatínek ( Kdopak to mluví ). Za těch pár let se z něho stal vycvičený,akční hrdina s drsným výrazem v tváři. Killing season není ničím vyjímečný film,zápletka je jasná od začátku do konce, je velice předvídatelná, ale naštěstí je lehce strávitelná a příjemně koukatelná díky dvoům příjemným hercům. Já osobně bych však více přitvrdil při lovu na kočku a myš. 65% ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Ale jo, u mě dobrý ... Za málo peněz hodně muziky (dva honořáře a úplatek ochráncům přírody ..). Oldschoolový pomalý, dusný, exploitační survival thriller. Duel dvou perfektně vycvičených bývalých vojáků v rozhlehlých lesích Apalačských hor. Už příroda je super. Drsný souboj mezi frajery mezi herci je fakt paráda a konečně jsem se u filmu pořádně bavil. Je to sice takový malý, komorní akční thriller, ale je to dobré, kvalitní a potěší. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Souboj dvou lukostřelců milujících mučení uprostřed emerických hvozdů mne sice nebavil, ale zase mne svou dementností nejednou rozesmál. Ona je to totiž hodně směšná hra na to, že ty jsi zajatec a já tě budu mučit a teď jsem já zajatec a ty mě budeš mučit, ale pak si to zase prohodíme, jo? Jinak je to ovšem jen hrozná blbost, ve které prožívá De Niro další z mnoha svých filmových válečných traumat a Travolta se svým plnovousem nekompromisně atakuje pozici nejcharizmatičtějšího herce narozeného na Balkáně. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Po takovém filmu máte chuť koupit kuši a najít toho typa, co si na vás tohle vymyslel. Ono to hraní si na kočku a na myš, kdy se nikdy neví, kdo je kdo, je sice fajn, ale nesmí to být tak okatě blbé. Vždycky, když došlo na "výměnu mečů", vršily se na sebe strašné taktické chyby, že nemůžu jinak, než jít s hodnocením dolů. Uvedu příklad. Lovený DeNiro se ukryje ve starém kostele. Lovec Travolta tam za ním vleze a samozřejmě spadne do pasti. DeNiro na něj shodí hromadu starých trámů. Travolta ležící na zemi odhazuje brokovnici. DeNiro má teď úžasnou příležitost získat převahu, ale on nechá brokovnici ležet a někam se odkutálí. A tak je to pokaždé. Prostě to začne brzy rozčilovat, cítíte z toho, že se oba tak strašně málo snaží, aby se ty role mohly lehce opět prohodit. Jestli mysleli, že divák bude žasnout nad takovou genialitou, udělali to moc ledabyle. Ten film by na to měl, ale pokaždé cosi chybí. A Travoltovi jsem srbského mazáka prostě nevěřil. Podle mě spíš celý film zkazil, i když měl dobré momenty. Tedy spíš chyba castingu, než Travolty samotného. Dávám lepší dvě hvězdy, ale už to nechci nikdy vidět. A to ani nemluvím o tom, že to není ani akční ani thriller... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Fatální souboj na život a na smrt? Hra kočky s myší? Kdeže, nenechte se zmást.. To se jen po letech sešli dva opotřebovaní vojenští veteráni na vzpomínkové akci. Společně dobře povečeřeli, popili, šípovou akupunkturou ulevili unaveným lýtkovým a lícním svalům, se starostlivou péčí dodali tělu vitamín C s chloridem sodným a na oslavu shledání uspořádali malý světlicový ohňostroj. Nakonec, při východu slunce nad Apalačskými vrchy, si na památku vyměnili starý šrapnel a sentimentálně zakončili své veskrze objevné rozjímání nad hrůzami války.. Pár naturalistických detailů, hodně žvanění a „mírové“ vyznění šumící kamsi do ztracena šestákového filozofování. De Niro vše zvládl s filmovou ctí, to Travolta s přízvukem kazachstánského taxikáře si ji bude získávat zpět už jen těžko.. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

The Edge v scenáristicky jednoduchšom a režisérsky amatérskejšom spracovaní. Dve herecké ikony v béčkovom survival thrilleri, ktorý možno nie je tým najambicióznejším projektom tohto roka, avšak určite neurazí, prekvapí niekoľkými scénami a rýchlym tempom, nenudiacim priebehom a pomerne slušnou atmosférou. Dialógy rýdzo béčkové, herci stagnujúci, ale ja som sa bavil. 70%. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Tento souboj muže proti muži mohl skončit už po pěti minutách, kdyby postava Johna Travolty tolik nelpěla na De Nirově doznání. A v tom asi také spočívá můj hlavní problém; dokud De Niro nevěděl, koho si z lesů přivezl domů, a já netušila, jakou taktiku Travolta zvolí, bavilo mě Killing Season sledovat. Následný souboj bohužel už po dvaceti minutách začal působit docela rutinně a předvídatelně, v posledních momentech kvůli svému lpění na naturalismu a velkých, dramatických momentech snad až lehce směšně. I tak jsem ale ráda, že Robert De Niro začal po letech přijímat i jiné role než ty ryze komediální. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, na koho vlastně ten film cílil. Jako taková festivalová jednohubka posloužila Killing Season asi dobře, ale jinak je to takové nemastné neslané. Ano představují se zde dvě známé tváře a nebýt nich, asi by to ani nemělo smysl se na to mimo festival dívat. Ostřílený Robert De Niro a John Travolta se silně východoevropským přízvukem. To je partička. Sice to moc nedává smysl (proč sakra čekal 18 let a nevyrazil hned po zotavení!?), ale hlavní je, že si daj do držky...50% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Takový ten malý komorní survival ala Rambo, Muž proti muži, nebo The Hunted. Bohužel z posledně jmenovaného si to vzalo i to nejvíce negativní, tedy přiblblou a nevěrohodnou sondu do války v Bosně, ze které následně čerpá celý scénář a kde má být patrný onen myšlenkový přesah, který zde ve finále jednoduše není. Kdyby to byla čistě syrová záležitost boje o přežití, bylo by to o stupeň lepší, protože jak De Niro, tak Travolta jsou pošušňáníčko. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Křivda, staré účty, útrapy válečných veteránů. Tvůrce šíleného Ghost Ridera zřejmě zamlada obdivoval prvního Ramba. Krásná příroda, slušivý vizuál, sympatická atmosféra. Alespoň pro první desítky minut to platí měrou vrchovatou. Jakmile však pánové dopijí posledního panáka německého bylinného likéru a starší z nich si rozmyslí vystřelit na vysokou, přijdou i některé ne úplně jisté momenty. Scénář ležel dlouho ladem. Tématika konfliktu v bývalé Jugoslávii holt netáhne. Tvůrci na to ale jdou trochu jinak. Samotný první ozbrojený konflikt na evropském území po druhé světové válce totiž tvůrci nechávají na druhé koleji. Zajímá je vyřizování účtů mezi veteránem americké armády a členem srbského komanda, kteří se už jednou potkali. Divák tu přitom nedostává odpovědi na to, kdo se vlastně provinil víc. Což by možná ani tak nevadilo, kdyby se nám nedostalo tak obsahově prázdného vyprávění bez nějakého údernějšího sdělení. Nakonec je to tak JEN řadový thriller. Přelévání na toho, který má momentální převahu, je nesmírně jednoduché, oba bývalí vojáci se prostě jen střídají, kdo koho právě poslal k zemi. A ten, kdo je zrovna nahoře, obdaruje diváka rádoby emotivním proslovem životem nasraného chlapa. Díky bohu za herce. Přízvukem sympaticky obohacený Travolta, který film představil letos v létě i na karlovarském filmovém festivalu a který si svou přirozeností a spontánností doslova podmanil drtivou většinu tamních diváků, mi do role vážně sedl. Stejně tak prášky proti bolesti hojně zobající De Niro, který se před minulostí i současností v podobě právě narozeného vnuka skrývá v lovecké chatě mezi horami a stromy. Právě oni tahají tuhle zálesáckou báchorku do poměrně slušných čísel!! ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Slušný film - rychlý, jasný, co chce říct, řekne (a výsledek asi nikoho nepřekvapí), a víc toho není. Ne že bych víc potřeboval. Nejzajímavější pro mě je, že od Marka Stevena Johnsona se mi zatím nelíbilo vůbec nic, a najednou je tady Sezóna zabíjení, která mě zajímá od začátku do konce. Samozřejmě je to zásluha obou hlavních herců, ale režie má také více než dobré momenty (De Nirova ranní rutina za doprovodu Johnnyho Cashe, pak třeba scéna s vínem nebo ta s osolenou citronovou šťávou), navíc vše se odehrává v krásné přírodě, a to je také plus. Kdyby se Travoltova postava v závěru nechovala jako úplný hňup, bylo by to snad ještě lepší. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Robert De Niro už by měl sakra změnit agenta a na podobné, skoro céčkové, filmy se vykašlat nebo si svojí legendární kariéru ještě vážně na stará kolena zašlape do země. John Travolta, který zde vypadá a mluví jako dementní Boratův brácha, ať už se na to radši vykašle úplně. Tady je ještě vtipnější než v Hairspray, akorát nechtěně. A upřímně doufám, že Mark Steven Johnson se v těch lesích ztratil a další břečku již nikdy nenatočí. 30% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Travolta je jako tradicne nad veci jinak nudna uzvanena story o tom jak se dva vysinuty magori nahaneji kdesi v prdelakove bezkrevny tupy becko a prej festivalovej film no to urcite... ()

Související novinky

Karlovarský festival přivítá Johna Travoltu

Karlovarský festival přivítá Johna Travoltu

20.06.2013

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary ocení Křišťálovým globem za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii amerického herce, držitele dvou nominací na Oscara a Zlatého globu Johna… (více)

Reklama

Reklama