Reklama

Reklama

Tajemství rodu

(seriál)
všechny plakáty
Rozhovor  - Karel Šíp
Česko, (2013–2015), 19 h 11 min (Minutáž: 52–53 min)

Hrají:

Karel Šíp, Veronika Freimanová, Michal Viewegh, Květa Fialová, David Vávra, Ester Janečková, Viktor Preiss, David Koller, Halina Pawlowská, Tereza Kostková (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(22)

Obsahy(1)

Unikátní seriál, v němž se známé osobnosti stávají detektivy a vydávají se na dobrodružné pátrání do minulosti. Na základě svého rodokmenu odhalují to, jak žili jejich předci, objevují netušené souvislosti, překvapivé informace, dojemné osudy. Historie naší země v příbězích jednoho rodu podle slavného formátu BBC. (Česká televize)

Videa (1)

Rozhovor  - Karel Šíp

Recenze (46)

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Zajímavé příběhy pátrání slavných po svém rodu, své krvi. Moc pěkně zasazené do historických souvislostí. Člověk si z toho může sám něco vzít, jaká byla tehdy doba a život. Celkem obdivuju aktéry natáčení, že nemají problém s odkrýváním soukromí. Ještě poznámka - různé díly jsou různě pojaté, některé jsou hodně zajímavé, jiné spíše průměrné. Nicméně to neubírá hodnotě cyklu jako celku. Souhlasím s triatlet v tom, že záleží strašně moc, o kom daný díl je, protože jeho osobnost a charakter do značné míry určuje úspěšnost a "koukatelnost" dílu. ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Až budou po svém původu pátrat opravdové osobnosti mimo "celebrit" z šoubyznysu, které máme na očích pořád, včetně Michala Viewegha, tak se možná začnu dívat. Proti Karlu Šípovi nebo Viktoru Preissovi nic nemám, ale fakt o nich musíme vědět všechno? Samozřejmě, že moje oblíbenkyně Tereza Kostková už tam byla, ta je totiž fakt všude!!! Ale teď mě napadá, že právě ty opravdové osobnosti svoje tajemství rodu českému televiznímu národu dávat všanc nepotřebují.... ()

Reklama

MurielRezek 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem zatím jen pár dílů z obou řad televizního cyklu, kde známé osobnosti pátrají po životě svých předků a společně s pamětníky, archiváři, muzejníky, knihovníky a historiky pozvolna odkrývají jejich příběhy. Sdílela jsem radost z pátrání Davida Vávry a také se mi líbil díl s Janem Pirkem, protože ukázal silné osudové okamžiky, které změnily život celého rodu. A protože mám doma také jednoho zavilého genealoga - amatéra:-), moc dobře vím, co všechno rodopisné pátrání po vlastních předcích obnáší, nemohu tomuto zajímavému tv pořadu udělit méně než tři ***. ()

Billie777 

všechny recenze uživatele

Velmi kvalitní pořad na úrovni. Myslím, že se originálu britské BBC může klidně rovnat. Výborně zpracované, poutavé, velmi zajímavé informace. Vždycky, když se na tento pořad dívám, mám chuť to zažít také, ponořit se do hloubky svého rodu a zjišťovat nečekané. Zároveň jsem ráda za osobnosti, kterým nevadí pátrat po svých předcích takto veřejně přes televizní obrazovky. Super! Velká pochvala ČT. ()

Haniczka 

všechny recenze uživatele

Dramaturg chtěl první řadou projít celé naše dějiny a zrcadlit přeberné množství charakteristik českého národa v jednotlivých osudech, to chápu. Někdy se to povedlo více, jindy méně. Obecně nechápu snahu najít v předcích za každou cenu hraběte nebo aspoň hrdinu z války. Většina lidí má zdánlivě obyčejné předky, kteří sice nebydleli na zámcích, ale svojí prací a odhodláním a často strádáním se dopracovali toho, že tu jsme dneska my. Každý se počítá a nemusí to být slavný spisovatel nebo šlechtic nebo oběť nacismu. A v neposlední řadě k tomuto poněkud křečovitému genealogickému běsnění malá poznámka - na zdejší poměry a můj vkus možná trochu moc Židů. ()

Galerie (88)

Reklama

Reklama