Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bezvýznamný dealer David Burke je obchodník na volné noze, jehož zdrojem příjmů je prodej marihuany té nejvyšší kvality. Když je jednoho dne okraden o výdělek i o zboží, dostává se do velkého maléru. Jeho dodavatel je ochotný odpustit mu jeho dluh, ovšem pouze v případě, že osobně dojede do Mexika a propašuje přes hranice novou zásilku marihuany. Aby nestrávil zbytek života v mexickém vězení, potřebuje dokonalé krytí. Prvním krokem je sehnat si falešnou rodinu. Takže si obstará zchudlou erotickou tanečnici, protřelou potetovanou puberťačku s piercingem a dementního chlapce z jeho domu. Slíbí jim prachy za to, že budou hrát rodinu, a rodina Millerových je na světě! (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (1 302)

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Po dlhej dobe konečne dáka dobrá komédia. Perfektne som sa bavila a prežila som bez ujmy i blbečka, ktorý niektorým hláškam z filmu tlieskal. Vtedy som rozmýšľala či náhodou nie je mentálne zaostalý a proste sa len teší ako malé dieťa. No ale na moje sklamanie bol to "dospelák" a ja si teraz musím o ňom myslieť, že je trápny debil. Späť k Millerovcom. Fajn fajn fajn fajn aj to tam bolo fajn i to bolo fajn ale škoda toho trápneho ohraného očakávaného "sladkého" konca. Ten nebol fajn. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Není to sice stoprocentní a nejsem si jistá, jestli trochu nenadhodnocuju, ale zkrátka a jednoduše se mi to moc líbilo. Včetně klasického klišé na konci, které nejspíš většina lidí hodnotí spíš negativně. Ale upřímně, jaký jiný konec byste vymysleli? Myslím, že to bylo zakončeno tak, jak se na takovou komedii sluší a patří a nijak rušivě to na mě ani nepůsobilo. Navíc jsem už během filmu měla pocit, že jsou herci dobře sehraní a že si společné natáčení neskutečně užili - což mi ostatně na konci potrvrdily záběry z "nepovedených scén". Myslím, že právě tohle tvoří tu neotřelou atmosféru, kterou bychom u mnohých jiných komedií poslední doby hledali jen marně. ~(4,5)~ ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

S karavanem k prasknutí naditým drogami je cesta ke kýžené odměně poněkud krkolomná. David (Jason Sudeikis) se sice živý jako drogový dealer, ale je to v podstatě milý chlapík. Jednoho dne ho však okradou a on se tak octne ve velmi svízelné situaci. Svému šéfovi (Ed Helms) dluží velké peníze a má jen dvě možnosti na vybranou: bud skončí jako potrava pro kosatku, kterou jeho nadřízený chová v obřím akváriu, nebo přiveze z Mexika zásilku marihuany. David samozřejmě nerad kývne na to druhé, ovšem chápe, že pro celníky by sám byl hodně podezřelý, a tak se rozhodne celou situaci vyřešit poměrně netypicky. Přemluví svoji sousedku a profesionální striptérku Rose (Jennifer Aniston), aby se vydávala za jeho ženu, sežene dva falešné potomky a společně jako Millerovi vyráží pro zboží. Na místě ale David pochopí, že mu šéf neřekl celou pravdu. V karavanu je hulení výrazně víc, než bylo v plánu, jeho původní majitelé ho chtějí zpátky a na cestě domů také narazí na pár nepříjemných překvapení, at už jde o setkání s trošku neobvyklým strážcem zákona, vlezlou rodinou na výletě nebo nevyzpytatelnou tarantulí. A sežraní kosatkou by možná David uvítal víc, než tyhle patálie. Vtipů je poměrně na tak dlouhý film méně, než by se slušelo. A povětšinou fungovaly, rozuměj dalo se jim zasmát, hlavně díky trefnému hereckému obsazení, které film táhlo jednoznačně kupředu i v rozvleklejších scénách, mezi něž patřila opětovná setkání s neodbytnou rodinkou. Hustší výskyt přisprostlých gagů a narážek asi každého diváka nenadchne, ale je nutné smířit se s tím, že tvořily nejméně 60% filmu, ale jen některé z nich byly zapamatovatelné. Jednou z nejpamětihodnějších scén filmu je improvizační striptýzové číslo Rose v rámci vykoupení života před nebezpečným mexickým překupníkem drog. Obsazení Jennifer Aniston se ukázalo, jako dobrý tah o to víc, když herečka disponuje šarmem a tělem bohyně. Sice se nemohu zbavit dojmu, že se režisér Rawson Marshall Thurber držel zkrátka ve svém režijním vedení, které vyznívalo občas až moc fádně a spolu s vysoce předvídatelným závěrem filmu, kodrcavým tempem, a již zmíněným nižším výskytem scén, co uvíznou v paměti, tahle vcelku originální komedie trpí rychlou eskalací z divákovy hlavy, ačkoliv pobavit se u ní rozhodně dá. Bavili se i její protagonisté, jak dokazují na zkažených záběrech, které následují bezprostředně po skončení filmu. Je tedy jen na vás na kolik vás tenhle trip komediálně "zhulí". Mé hodnocení: 70% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Ovládaj sa!.., je to tvoja mama..." Táto komédia aspoň trochu vybočuje zo zabehaných koľají a kľudne to berte ako pochvalu. Aj keď je záver a "pointa" jasná už z plagátu, či zo stručného prečítania deja, nevadí to. Ide o humor a tu sa pár vtipov naozaj vydarilo. Aj keď má humor kolísavú úroveň, skutočne si tu nájde takmer každý tú svoju scénu. Mňa zabilo to spuchnuté vajco...Celkovo možno jemný nadpriemer, ale nuda nehrozí a celkom ma to bavilo. Takže štyri hviezdy, prečo nie? 70%. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Jelikož je zdařilých komedií pořád méně a méně, jsem ráda za každou, u které se aspoň párkrát zasměju. A u rodinky Millerovic jsem se chechtala skoro pořád. Scénář je sice ohraný už stokrát, ale komu se chce vymýšlet pořád něco novýho, že? Volbou herců to taky vychytali, takže vlastně nemám co hanit. Slušná komedie. Slabší 4* ()

Galerie (116)

Zajímavosti (24)

  • Příjmení Millerovi si "rodina" zvolila podle jména ulice, ve které bydlí, Miller Street. Název ulice je možné zahlédnout v identifikačním průkazu ve scéně na letišti. (Barrymore)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 37 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Když David (Jason Sudeikis) vejde na začátku filmu do kanceláře drogového bosse a vidí plastikovou fólii se slovy "viděl jsem Dextera", vyděsí se. Ve filmu hrají Matthew Willig a Mark L. Young, kteří v seriálu Dexter (od r. 2006) ztvárnili oběti. (dandy11)

Související novinky

The Rock nájemným vrahem

The Rock nájemným vrahem

03.05.2015

Kalifornský režisér Rawson Marshall Thurber se po Vybíjené s Benem Stillerem trochu ztratil. Loňští Millerovi na tripu jej ale vrátili do hollywoodského hledáčku a momentálně už točí svoji další… (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

29.12.2013

Seznam nejlepších filmů roku 2013 dle ČSFD.cz si můžete nechat zobrazit ve specifičtějším výběru Žebříčků, a to i zvlášť pro jednotlivé žánry. V celkovém žebříčku divácké líbivosti vedou s úžasnými… (více)

Bláznivá střela se vrátí

Bláznivá střela se vrátí

16.12.2013

A možná z ní bude něco jako Bláznivá pařba. Hollywoodu nestačil nový (strašný) Růžový panter, teď plánuje zmodernizovanou verzi další kultovní policejní parodie. Bláznivá střela se poprvé na plátnech… (více)

Reklama

Reklama