Reklama

Reklama

Spectre

  • Velká Británie Spectre (více)
Trailer 3
Velká Británie / USA, 2015, 148 min

Režie:

Sam Mendes

Hudba:

Thomas Newman

Hrají:

Daniel Craig, Christoph Waltz, Léa Seydoux, Ralph Fiennes, Monica Bellucci, Ben Whishaw, Naomie Harris, Dave Bautista, Andrew Scott, Rory Kinnear (více)
(další profese)

James Bond dostane záhadný odkaz z minulosti, který ho přivede na stopu známé zločinecké organizace. Postupně rozplétá složitou pavučinu lží, aby nakonec odhalil děsivou pravdu o SPECTRE. (Forum Film CZ)

Videa (14)

Trailer 3

Recenze (1 449)

choze 

všechny recenze uživatele

Bylo by to slabé i jako řadová bondovka, která nechce být vyvrcholením craigovské série propojujícím všechny filmy s ním. To propojení mi přišlo značně vychtěné a povrchní a návrátivší se klasický bondovský záporák (vyhazující do povětří domy, které už jednou do povětří vyhozené byly) a mající k Bondovi opět velmi vychtěnou osobní vazbu nezaujal, stejně jako akční scény. A Monica Belluci stráví ve filmu jen pět minut. SPECTRE si může podat ruce s QUANTUM OF SOLACE. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

A CO BUDEME DĚLAT TEĎ? Bondovky s Craigem jdou za sebou v sinusoidě, tohle je po téměř bezchybném Skyfallu rozhodně sešup dolů, ale průser ani náhodou. Chtělo by to zkrátit, občas ubrat na patosu a upovídanosti a ještě vybrousit některé dějové zvraty (zjištění, kdo je vlastně Blofeld, se nepozdávalo i mě). Spektakulární akční scény mě spíš nudily, mnohem autentičtější byla kontaktní bitka ve vlaku. Jo a při úvodních titulcích, kdy zní ten gay song, si radši zacpěte uši. I zde se ovšem najdou inovace, které mnohé přebijí - třeba jak Bond odhodí zbraň a jde za ženou. Sympatické! --- Po sedmi letech ale opravuju hodnocení na plné, vzhledem k uzavřenému universu Bonda s tváří Daniela Craiga dává Spectre mnohem větší smysl. Inu, odstup a komplexnost často pomohou. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $245miliónovTržby USA $200,074,175 Tržby Celosvetovo $880,674,175Tržby za predaj Blu-ray v USA $23,827,672Tržby za predaj DVD v USA $12,660,218║ režisér Sam Mendes sa o kúščik polepšil a citeľnejšie je jeho ďalší Bond obratnejší aspoň po tej akčnej stránke, ktorú velebím, dokonca sa priblížil k lesku Casino Royale, aj keď dejovo to už ani nemá moc čím prekvapiť, lebo mi to príde vo viacerých ohľadoch len ako vylepšení niekdajší priemerný nezdar Quantum of Solace, tu mi ale sedí lepšia priamočiarosť, nie sú tu žiadne zbytočné dejové papračky, všetko tu je vysvetlené na rovinu, žiadne úseky čo by príbeh brzdili, takže na danú minutáž to odsýpa ako po masle, záporák Christoph Waltz správne chladný ale čakal by som trošku viac od neho než jeho papučkové pohodové premávanie, neukradol si tu tak rázne priestor ako to dokázal vo filmoch u Tarantina, veľkým plusom je minimum strihu pri akčných sekvenciách, čím vynikol vizuál od kameramana Hoyte Van Hoytema, no a tým pádom akčná stránka nadmieru vynikne a v podstate každá akčná etapa má čosi do seba má dravosť, adrenalín, výbušnosť, v tomto ohľade pomohlo aj nasadenie takmer nezničiteľného Dave Bautistu, ten je tam zarovno Danielom Craigom najvýraznejší, aj keď z jeho úst moc dialógov nevypadne, svoju úlohu likvidátora si zastal, k tomu nadmieru ladí aj hudobná zložka, tam sa prekonáva Thomas Newman, samozrejme že je tu čo to vytknúť lebo aj taký Bondov vzťah z Madeleine Swann(Léa Seydoux) nemá patričnú iskru ale ako celok film zapôsobil dosť dobre, kde technická stránka predčí tú príbehovú /videl v kine 2x: 85%/ ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Esenciální bondovka, mohl bych k tomu mít spousty výhrad (všechno, co lidi hejtují, je objektivně pravda), ale tady rozum prohrává na body, jelikož když se v tom rozvláčném stylu pomalu začnou ze stínů objevovat všechny důležité propriety, a vy je nadšeně odškrtáváte, vyrýsuje se to v závěru do plnohodnotného epilogu jedné herecké dekády, která došla komplexnosti jako máloco. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Jste prázdný, pane Bonde a žijete ve světě plném ruin. Tohle tuším někde někdy zaznělo a Mendes to zfilmoval. Spectre je letargický svým tempem, přitlumeným potemnělým vizuálem Hoyteho Van Hoytema. Jenom Newman má tendence hnát to dramaticky dopředu. Bondovka omotaná chobotnicí a zalitá inkoustem zmaru. V mnoha ohledech naivní, povrchní, ale podržela si mě spolehlivě 150 minut. Objektivně si plnou palbu nezaslouží, protože v podobném ranku letos nekompromisně vládne tematicky podobná MI V. Ale tahle klopýtavá procházka vylidněnými místy před demolicí důstojně uzavírá čtyřdílnou psychoterapii nejunavenějšího Bonda, který vlastně nechce být, tím kým je. Ale už nikým jiným být neumí... Kdyby tímhle celá série končila, jsem spokojený. Btw. props za ukrytou message, že Heineken je dobrej tak na zalévání myších děr. ()

Galerie (186)

Zajímavosti (58)

  • V hoteli si Madeleine Swann (Léa Seydoux) ľahne do postele oblečená v šatách a zaspí. V ďalšej scéne, keď sa prebudí, ma už na sebe nočnú košeľu. (Jayem)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Kolik stála reklamní kampaň na nového Bonda?

Kolik stála reklamní kampaň na nového Bonda?

09.10.2021

Nové bondovce Není čas zemřít se v kinech daří. Snímek s loučícím se Danielem Craigem má z mezinárodních trhů už přes 120 milionů dolarů, po druhém víkendu míří přes 150 milionů, a americká premiéra… (více)

Bond s Venomem vládnou kinům

Bond s Venomem vládnou kinům

04.10.2021

Po delší době je zase radost sledovat týdenní box office žebříček. Do kin totiž vstoupila poslední bondovka s Danielem Craigem, dlouho odkládaný snímek Není čas zemřít, a producenti i kinaři si nyní… (více)

Dvojka Na nože nabírá Davea Bautistu

Dvojka Na nože nabírá Davea Bautistu

11.05.2021

Tak se zdá, že si dvojce herců ze Spectre Daniel Craig a Dave Bautista zopakují svoji spolupráci. Bautista se totiž čerstvě upsal pokračování detektivky Na nože Riana Johnsona od Netflixu. Režisér… (více)

Reklama

Reklama