Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se začínající, avšak velmi ambiciózní závodní auto Blesk McQueen během cesty na velkolepý šampionát Zlatý píst neočekávaně zatoulá do ospalé Kardanové lhoty u Silnice 66, naučí se, že opravdová radost ze života se neskrývá za cílovou rovinkou, ale na cestě k ní. Auta ze lhoty, s nimiž se v průběhu svého putování napříč Amerikou seznámí, mu ukáží, že na světě existují i důležitější věci než trofeje, sláva a sponzoři. (HBO GO)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (966)

kitano 

všechny recenze uživatele

V prvej tretine som mal chvilu pocit ze film nudi. No potom Pixar roztocil znova ten svoj tipicky sialeny kolotoc emocii a humoru a ja som uplne podlahol. Krasne, dojimave a celkovo je to jedna uzasna 'jazda' !!! (ps: neuveritelne je ze vsetky filmy od pixaru s tak skvele. Zatial kazdy jeden bol uzasny a tie 'ostatne' animaky len dotahuju. Chlapci drzim palce nech vam to vydrzi!) 9/10 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle me hodne prijemne prekvapilo. Musi se sice prekousnout fakt, ze tu vlastne neni nejakej vyraznejsi pribeh a to, co se tu deje, neni nic kdovijak originalniho a taky to, ze "postavy" v Kardanovy Lhote jsou vzdycky za ty chytry a spravny, ale krome tohohle to je fakt skvela jizda. Film od zacatku chytne vysoky tempo a drzi si ho az do konce, coz pri skoro dvouhodinovy delce docela prekvapi. Muze za to taky paradni animace, obzvlast vsemozny odlesky, svetla a stiny jsou uchvatny a hodne chytlava hudba. No a i kdyz film neni nejaka komedialni super pecka, je vlastne vtipnej a prijemnej celou dobu. Akorat pak pride super trapne retardovanej dementni konec, kterej ale nastesti uz nestihne vyslednej dojem pokazit. ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

V hlavě se mi míhá těch pár nesouvislých scén,které jsem viděla všelijak,jen ne za sebou tak,jak měly být.Přišla jsem na návštěvu za svojí pětiletou sestrou,té to zrovna běželo na DVD a děj byl někde v půlce.Přišla jsem podruhé a zrovna si to pouštěla od začátku..Takže tak.Moc si nepamatuju,ale když je z toho dítě takhle unešené,že má doma všechno s Burákem a McQueenem,je to určitě fajn a pocit mi z toho zůstal dobrý:) ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Auta jsou hravá, vtipná, úžasně animovaná, laskavá, poučná, lehce moralizující, kouzelná a doporučuju je naprosto všem. I ten klasický, tolikrát viděný příběh (Doc Hollywooda mám fakt rád) je tady opodstatněný. Moc pěkné. A to k autům jinak žádný vztah nemám. P.S. A narážka na Válku světů je naprosto geniální! ()

imf 

všechny recenze uživatele

Sorry, Lassetere... už o tobě nikdy nebudu pochybovat. ;) Cars jsou klasickou mentorskou disneyovkou, ale nachytalo se na ně tolik gagů, že si po zhlédnutí budete připadat neuvěřitelně vyčerpaní. Ono lomcovat skoro dvě hodiny bránicí dá pořádně zabrat. Obrovské tempo, odzbrojující vizuální stránka a zábava od předfilmu až do posledního záznamu v zavěrečných titulkách. Pixar zase válcuje... ()

Galerie (105)

Zajímavosti (75)

  • Animátoři vytvořili při navrhování aut více než 43 000 skic. (imro)
  • Většina filmových vozů je vytvořena přesně podle aut skutečných. Například:
    - Mack (John Ratzenberger) vznikl podle Mack Super-Lineru z roku 1985.
    - Sally (Bonnie Hunt) podle Porsche 996 z roku 2002.
    - Doktor Hudson (Paul Newman) podle Hudson Hornetu z roku 1951.
    - Luigi (Tony Shalhoub) dle vozu Fiat 500 z roku 1959.
    - Ramone (Cheech Marin) podle automobilu Chevy Impala Lowrider z roku 1959.
    - Šerif (Michael Wallis) podle policejního Mercury Eight z roku 1949.
    - Fillmore (George Carlin) podle Volkswagenu BUS z roku 1960.
    - Serža (Paul Dooley) podle vozu Jeep Willys CJ7 z roku 1941.
    - Lizzie (Katherine Helmond) je pak dle Fordu Model T coupe z roku 1923.
    - Flo (Jennifer Lewis) dle GM Motorama Show Car z roku 1957.
    - King (Richard Petty) podle vozu Plymouth Superbird z roku 1970.
    - Chick Hicks (Michael Keaton) podle Buicku Regal z roku 1987.
    - Paní Kingová (Lynda Petty) podle vozu Chrysler Town and Country z roku 1974.
    - Tex (Humpy Wheeler) dle Cadillacu Coupe de Ville z roku 1975.
    - Red (Joe Ranft) podle American LaFrance z roku 1960.
    - Karol Kolák (Karol Polák) je podle Chevroletu Monte Carlo z roku 1977.
    - Mia (Lindsey Collins) a Tia (Elissa Knight) jsou Mazdy Miata z roku 1992.
    - Michael Schumacher Ferrari (Michael Schumacher) je Ferrari F430 z roku 2006.
    - DJ (E.J. Holowicki) je vytvořen podle Scion xB z roku 2004.
    - Boost (Jonas Rivera) vychází z Mitsubishi Eclipse z roku 1994.
    - Spojlíka (Adrian Ochoa) inspiroval Nissan Silvia z roku 2000.
    - Smrkáče (Lou Romano) Dodge Challenger z roku 1970.
    - Některé postavy jsou vytvořené prostřednictvím spojení více aut do jednoho. Jsou jimi třeba Burák (Larry the Cable Guy), který vychází z vozu International Harvester L-170 "boom" z roku 1951 s díly z Chevroletu One-Ton Wrecker Tow Truck z roku 1950, nebo Guido (Guido Quaroni), což je vysokozdvižný vozík založený na BMW Isetta z roku 1960. Ve filmu je také hlavní postava Blesk McQueen (Owen Wilson), u kterého značka není přesně jasná, ale nejvíce připomíná vůz Dodge Viper z roku 2006. (Maulincio)

Související novinky

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

24.12.2012

Vánoce bez pohádky? Nebojte, máme pro vás hned dvě. I když jedna z nich bude vlastně letní hit. Možná. Studio Disney původně chtělo uvést Planes, spin-off k pixarovských Autům, rovnou na DVD a blu… (více)

Adios, Hombre... :-(

Adios, Hombre... :-(

27.09.2008

A taky Luku, Butchi, Gondorffe či Johne Rooney. Paul Newman, jeden z největších sympaťáků filmového plátna vůbec a ikona své generace, dnes ve věku 83 let podlehl rakovině plic. Je zhola zbytečné… (více)

Čtyřka Pirátů přece jen bude

Čtyřka Pirátů přece jen bude

05.03.2008

Alespoň to tak vypadá podle plánů studia Disney na rok... 2011. Ano, zatímco my pořád netrpělivě vyhlížíme největší trháky léta 2008, Hollywood už plánuje premiéry na období, které nám připadá jako… (více)

Reklama

Reklama