Reklama

Reklama

Loupež po italsku

  • USA The Italian Job (více)
Trailer

Obsahy(1)

Vedená Johnem Bridgerem a Charliem Crokerem se skupina zlodějů chystá na poslední akci – vykradení pečlivě hlídaného sejfu v Benátkách se zlatými cihlami v hodnotě 35 milionů dolarů. Po úspěšné akci se ale jeden z členů týmu, Steve, hnán chamtivostí a žárlivostí, rozhodne nechat si všechno zlato pro sebe a zbavit se ostatních členů skupiny. Ve víře, že všichni ostatní jsou mrtví, se vrací do Los Angeles i se zlatem. Charlie a další členové ale přežili a zrádci se hodlají pořádně pomstít. Charlie sežene na pomoc nové členy do týmu, Johnovu dceru Stellu, která je specialistkou na sejfy, a Lyla, hackera. Přidají se k nim ještě „Levé ucho“, odborník na výbušniny, a řidič Rob. Nový tým má v plánu získat to, co jim po právu patří, a získat při tom pomstu. (Viacom)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (611)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Hvězdné obsazení a zručná, byť nikoliv oslnivá režie táhnou film nahoru, jenže co naplat, scénář, který řadu věcí neřeší a některé řeší jak z rychlíku, pro změnu stahuje snímek dolů... Pro mě jen průměrná podívaná na jedno použití. Akce pro mě ve filmech až na vyjímky není lákadlem a mozek vypínám jen málokdy, takže přes sympatické postavy a pár fungujících vtípků celkový dojem jen 55 %. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

RETRO Uloupili zlato za 35 mega aniž se dotkli zbraně…. Do posledního detailu naplánovaná loupež – to můžu. Je to vtipné, napínavé a dobře obsazené. A mám rád optimistický konce. Ale tady je takový vlastně celý film! PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE *** NAPĚTÍ ** ()

Reklama

oli.G 

všechny recenze uživatele

Scenár sa vydáva zlatou strednou cestou - nepôsobí tak priblblo, aby ste nad ním krútili hlavou, no zároveň príbeh ani zbytočne nezamotáva (a že u lúpežného podžánru sa zamotávať dá...), takže vo výsledku máme dočinenia s perfektnou oddychovkou. Akcia je zvládnutá slušne, Powellova nadupaná hudba - ako vždy - robí svoje a zlodejskú partu nielenže tvoria pestré a obľúbeniahodné postavy, ale väčšinu z nich aj stvárňujú tak charizmatickí herci (Norton, Statham), že sa to proste nedá nežrať. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Docela názorný příklad toho, jak se dá z daného žánru vytěžit maximum, jsou-li k dispozici nemalé finanční prostředky a vynikající herecké obsazení se svižnou Grayovou režií za zády..Víc už to, bohužel, nešlo..Zpracování výtečné, efektivní blesková akce, propracované důvtipné a inteligentní dialogy, rázně znějící hudba a, jak už jsem zmínil, kvalitní herecké obsazení, jsou hlavními klady tohoto rozhodně v druhé půli nenudícího filmečku, který odsýpá jak hodiny. Zároveň jsem si tímto filmem nejspíš doživotně zamiloval sporťáky zn. Mini-cooper a Charlize Theronovou.....Film nejen pro IT specialisty, film beze zbraní, někdy úplně zbytečných mrtvol a hlavně blbých keců:-) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie mánie vykrádačských filmíkov typu Dannyho atď. Ale priznám sa, že podľa mňa oveľa kvalitnejšie spracovaná najmä z pohľadu akcie a premyslenosti! Nápad s tunelom na autíčkach Mini (reklama jak sviňa), alebo váženie prepravovaných kamiónov ma dostali. Navyše s príjemným obsadením a námetom. 80%.. ()

Galerie (98)

Zajímavosti (31)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 60 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Ve scéně, kdy se mluví o webové službě Napster, je v pozadí možné zahlédnout tričko s nápisem Metallica. Tato skupina podala v roce 2000 na službu žalobu, která přispěla ke konci Napsteru. (McFee)
  • Režisér chtěl, aby několik herců v rámci přípravy provedlo neobvyklou akci. Slovy Marka Wahlberga (Charlie Croker) "to byla taková zkouška, zasvěcovací rituál a způsob, jak nás herce přimět, abychom se přirozeně sblíižli. Já a Mos Def jsme se převlékli za lidi od speciální jednotky a Jason Statham a Seth Green za údržbáře a vloupali jsme se do studia Raleigh a tam ukradli nějaké rekvizity a denní práce a tak dále." Ochranka samozřejmě o ničem nevěděla: "Kdyby na to měli, tak by nás chytili. Ale nechytili nás a my si ten lup jenom natočili a pak ho poslali zpátky. Lidi od studia to nejdřív trochu vyděsilo, protože to bylo právě v době, kdy se všude pořádně zostřoval dohled a oni jim tam jen tak řádili čtyři blázni... ale nakonec to vzali s humorem." (NIRO)

Související novinky

Rychle a zběsile shání režiséra

Rychle a zběsile shání režiséra

06.10.2015

Kdo bude režírovat Rychle a zběsile 8? Máma Vina Diesela chce za kamerou svého synáčka, sám Diesel navrhuje návrat ke kořenům s Robem Cohenem (Rychle a zběsile). Studio Universal ale situaci vidí… (více)

Nolan lanaří Deppa do sci-fi

Nolan lanaří Deppa do sci-fi

26.10.2012

Pořád není úplně jasné, jaký bude další režijní počin Christophera Nolana. Film Transcendence, o kterém je řeč, bude totiž „jenom“ produkovat (jak jinak, spolu se svou manželkou Emmou Thomas). Režii… (více)

Krvavý prachy Erica Bany

Krvavý prachy Erica Bany

13.10.2008

Oldschoolově zaměřený F. Gary Gray měl už touto dobou pracovat na pokračování Loupeže po italsku pod názvem The Brazilian Job, ale projekt se ne a ne odlepit od země. Místo něj teď Gray chystá pro… (více)

Reklama

Reklama