Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zdá se, že Hotelu Transylvánie se začíná dařit... Dracula konečně ustoupil ze svých striktních zásad ubytovávat v hotelu pouze příšery, a ten se proto otevírá i lidským návštěvníkům. Za zavřenými dveřmi krypty ale Draculu sžírají pochybnosti o tom, zda se jeho napůl lidský a napůl upíří vnuk Dennis vůbec někdy stane upírem. Když tedy Mavis ve společnosti Johnnyho vyrazí na návštěvu lidské části příbuzenstva - na které ji ostatně také čeká nejedno překvapení - požádá "Děda" Drac o pomoc své přátele Franka, Murrayho, Waynea a Griffina a společně Dennisovi nachystají "kurz pro strašidla". Nemají ale nejmenší tušení, že se k návštěvě své rodiny v hotelu chystá také Dracův rozmrzelý a velmi, velmi, velmi staromódní otec Vlad. Když se tedy Vlad dozví, že jeho pravnuk není čistokrevný upír - a ještě k tomu teď do Hotelu Transylvánie mohou jezdit i lidé - nastane mela, ze které by dost možná i upírovi ztuhla krev v žilách. (Falcon)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (369)

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Bohužel se druhému dílu nepodařilo plnohodnotně navázat na laťku nastavenou dílem prvním. Byť se jedná dobrý rodinný animák, který rozhodně neurazí, má co nabídnout a je z těch "lepších", tak je někdy znát, že s vtípky apod. se tlačí na pilu. Jako jednohubka funguje skvěle, nicméně není moc důvodů, na rozdíl od jedničky, se k filmu vracet podruhé. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Lepší než první díl. V dnešní době kdy skoro každý měsíc výjde nějáký nový animák je paradoxně většina z nich spíše průměrných. Ale dvojka Hotelu mě příjemně překvapila. Příběhově se sice nejedná o žádné terno, předvídatelné je to až běda. Ale je to místy dost vtipné. Místy jsem se smál i dost nahlas. Tvůrci se do filmu nebáli nacpat spoustu šílených nápadů a dokonce si odpustili nějáké větší poučování. Nejvíc mě dostala navigace na upířím mobilu a hláška: Znechucení je na mé straně. Takže naprostá pohoda a v rámci animovaného žánru, mohu klidně doporučit.:-) ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

V Transylvánskom hoteli to srší farbami, ale aj prehnanými bláznovstvami predovšetkým vďaka enormnému vlkodlačiemu potomstvu. Všetci s dobrým úmyslom a temným strašidlovým poslaním vyvíjajú úsilie dobyť detské srdce posolstvom, ako fajn je byť dobrosrdečnou príšerkou a občas pri tom vyceriť zuby či radšej vôbec si nepamätať svoje gény, aby sa vďačne stali obľúbenými figúrkami. Hotel Transylvánia 2 v ničom nezaostáva za originálom, len kvôli svojmu poradovému číslu nevie ponúknuť tak prelomové prostredie či hlavné postavy. Dejovo nadväzuje na predchádzajúci príbeh, no prezentované ozvláštnenie spadá na úroveň navršovania opozeraných fígľov a situačných point. Detský divák ocení hravý štýl a superrýchle schopnosti hlavných hrdinov, no skutočný závan jedinečnosti prichádza až so vstupom Drakulovho otca na scénu deja. Síce trocha neskoro, no pre komplexný dojem hravej nemŕtvej zábavky sú rodičia ochotní prehrýzť sa klišéovitými dialógmi i predvídateľnosťou príbehu kvôli celkom milému osadenstvu i správne viditeľne nadávkovanému posolstvu o potrebe mať sa radi bez ohľadu na to, či ste krvilačná príšera alebo len náhodný turista z ľudskej ríše. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Naprosto přesný příklad toho, jak pokračování úspěšných filmů ztrácí punc originality a především u animovaných filmů je to většinou velký problém, který ubližuje po stránce atraktivity. Prostě už to tady všechno bylo a opakované vtípky nejsou na podruhé už tak vtipné a všechno to o trošku méně lépe funguje. Jinak Hotel Transylvánie 2 plní všechno, co byste od animované filmu čekali a publikum, na které cílí, nebude rozhodně zklamané. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Podtitul by mohl znít Strašící hodiny pro začátečníky aneb Jak se snadno a rychle státi upírkem. Tenhle animák nabízí super postavy, jako je děda Drak(ula), praděda Vlad, který do filmu přináší alespoň na chvilku ten správný strašidelný prvek, ale i super skupinka strašidel, která pomáhá Drakulovi na cestě za tím, aby se z jeho napůl lidského vnoučka stal upír. Ve výsledku je toto pokračování milé, hravé, zábavné a vlastně docela fajn. Čas s filmem utíkal hodně rychle, zábavných momentů, které mě rozesmály, se taky našlo docela dost, a nakonec vlastně vše dobře dopadlo, a o to asi šlo především. Umím si přesvědčit, že děti, kterým je film určen především, jsou a budou nadšené, když film uvidí. Já jsem pouze spokojený, ale i to stačí na to, abych filmu udělil mírně nadprůměrné hodnocení v podobě třech hvězdiček. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (18)

  • Na začátku filmu, když se fotí svatební fotografie, není nikdo z upírů na pořízených fotografiích vidět. Vzhledem k tomu, že fotografie funguje na stejném principu jako video, by tedy upíři neměli být vidět ani na videích. Později ve filmu jsou ovšem upíři viditelní na záběrech bezpečnostních kamer a video hovorech přes mobilní telefon. (hansel97)
  • Na začátku a na konci filmu hraje „I'm In Love With a Monster“ od Fifth Harmony. (SONY_)
  • Ve filmu několikrát zazní písnička „GDFR“ od Flo Rida. (SONY_)

Související novinky

Druhé To má scenáristu

Druhé To má scenáristu

11.09.2017

Nejspíš jste si všimli, že horor To o víkendu vládnul kinům. Adaptace slavného románu vydělala za první víkend v USA 117 milionů dolarů, čímž pokořila rekordní zářijový otvírák Hotelu Transylvánie 2 … (více)

Reklama

Reklama