Reklama

Reklama

Cirkus Bukowsky

(seriál)
Trailer
Česko, (2013–2014), 10 h 25 min (Minutáž: 51–53 min)

Režie:

Jan Pachl

Scénář:

Jan Pachl

Kamera:

Marek Janda

Hrají:

Pavel Řezníček, Hynek Čermák, Marika Šoposká, Michal Dlouhý, Jaromír Hanzlík, Jan Vlasák, Bohumil Klepl, Predrag Bjelac, Nela Boudová, Vanda Hybnerová (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Jakmile se sebevražda milenky začne jevit jako vražda, je tu problém. Nestor Bukowsky přišel o práci, manželku, domov, jde po něm policie. Kriminalista Kuneš, který Nestora podezírá, má také problém. Musí nastoupit protialkoholní léčbu, jinak ho vyhodí z práce. Na rozdíl od nadřízených je přesvědčen, že Edita opravdu byla zavražděna. Místo nástupu na léčení se pouští do pátrání na vlastní pěst. Přes antipatie Bukowského a Kuneše je jasné, že jen jejich spojenectví může případ objasnit. Ale kdo byla vlastně Edita Tichá? Dcera kontroverzního podnikatele, úspěšná studentka nebo labilní manipulátorka? Ukazuje se, že ji nikdo neznal. Stopy vedou hned k několika milencům, okruh podezřelých je široký. Je vrahem neznámý stalker zahlcující Editu přívaly prasáckých SMS? Editin spolužák, profesionální aktivista, který zmizel den po její vraždě? Nebo dealer Prozac? Ostatně – ani policista Kuneš, ani Nestor Bukowsky nemají ve vztahu k Editě úplně čisté svědomí. Popravdě řečeno, kdyby Edita nebyla zavražděna, život Bukowského by byl zoufale nudný...

Výbuch karavanu rozmetá vánoční idylku a Bukowského plány na klidný život s Vesnou. Vražda Edity Tiché byla jen zástěrkou skutečného cíle. Nezbývá než zjistit, kdo a proč chce zabít Nestora Bukowského.
V dalších šesti dílech oceňovaného seriálu (cena za režii pro Jana Pachla a cena za střih pro Petra Pauera na mezinárodním festivalu BAR v Černé Hoře, cena AČK pro kameramana Marka Jandu, cena Zlatý ledňáček z Finále Plzeň za nejlepší TV DRAMA) se Nestor Bukowsky v podání Pavla Řezníčka spolu s parťákem Hynkem Čermákem alias detektivem Kunešem nakonec dopátrají pravdy. Než se tak ale stane, dostanou se oba do mnoha hraničních situací. Ponurá atmosféra, množství akčních scén i napínavých zápletek si nezadá s první sérií a hrdinové se během pátrání dostanou na neobvyklé lokace. Natáčelo se mimo jiné v industriálním prostředí Mostecké hnědouhelné pánve, v Gdaňském přístavu, či na studeném poloostrovu Hel. Jak se na správnou detektivní road movie sluší, zavede pátrání Bukowského hodně daleko od domova. Klíč k případu nakonec nalezne mnohem blíž, než by čekal... (Česká televize)

(více)

Videa (9)

Trailer

Recenze (314)

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně český akční trhriller, který má šmrc, grády, rychlost, hezky zamotanou zápletku, příběh, který má co vyprávět a velice sympatické i uvěřitelné postavy, které jednají tak, jak mají. Také filmařské řemeslo je odvedeno skvěle, i když filtry mi někdy trochu vadily. Na druhou stranu dotvářely hutnou atmosféru. Ačkoli nejsem zarytý fanda kriminálek, tak tato mě opravdu potěšila a zhlédl jsem ji celou. Navíc, čím dál více se mi líbí herectví Hynka Čermáka. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Vyšetrovanie aspoň trochu zaujímavého prípadu s tajuplným vrahom je tu totálne pokazené Řezníčkom. Ani nie tak jeho hereckým výkonom, ale tá postava, ktorú hrá, to je tragédia. Polobezdomovecký šarm tu zapôsobí na všetky ženy od študentiek, cez cirkusantky, až po učitelky, všetky ochotne hneď tasia prníky pred takým fešákom. Čermák nebol na obrazovke tak často, ale herecky bol určite jednotkou. Potešila aj nenáročnosť stopaže. V celkovom výsledku mohla byť aj ale kratšia, keby sa namiesto krimi deju nevenovali stále Řezníčkovym sexuálnym eskapádam. Všetky vedľajšie ženské postavy sú len jeho hračkami bez dôstojnosti. ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Není to ani noir, ani thriller, ani road movie, ani detektivka, ani pořádný seriál, je to od každého něco, ale zdá se mi, že jen to nejhorší. Z noiru to má ponuré barvy, režisér dospěl k závěru, že čím méně barev, tím více noiru. U thrilleru bych byla alespoň malounko napjatá, třebas bych se i bála, ale zde zívu. Road movie to je asi ze všech žánrů nejvíce, stále se někam jezdí a o nic přitom nejde. Seriál, který by měl právo se tak hrdě nazývat, by musel divákovi předvést nějaký vývoj postav, zde nula od nuly pojde. Věřit Řezníčkovi, že je několik let bezdomovcem, kterému nebyl umožněn přístup do sprch, bych mohla z fleku. Věřit, že něco takového by mohlo učit, nedokážu. Ostatní postavy jsou obdobně nesympatické, mnohdy i nedůvěryhodné. Pachl je na svoji práci hrdý, zajímalo by mě, pod vlivem jakých omamných látek k té hrdosti dospěl. ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele

A máme tu jasného vítěze klání Sanitka 2 x České století x Cirkus Bukowsky! A tento seriál z něj vyšel jako jediný se vztyčenou hlavou. Tvůrci Cirkusu se, na rozdíl od Renče, nechvástali velkohubými řečmi o srovnávání kroku se zahraniční konkurencí a překvapivě, právě oni jsou moderním chladným depresivním detektivkám z celého českého rybníčku nejblíže. Filmařsky výborně odvedená práce, skvělý scénář, výborné střihy, dobří herci. Jedinou slabinu vidím v představiteli hlavního hrdiny, Pavlu Řezníčkovi. Ten nemá dostatečné charisma a drtivá většina kolegů ho jasně přehrává. No uvidíme, co bude dál, ale na tuzemské poměry byl první díl seriálu něco nevídaného! /// Nakonec jsem se na to ani nedodívala. Začalo to být dost otravné a Pavel Řezníček nemá žádné charisma a tím pádem nemá šanci utáhnout hlavní roli... ()

zette 

všechny recenze uživatele

Tento serial je sice hodne na hrane verohodnosti, logicnosti... Presto nemam nejmensi duvod neco tomuto serialu vytknout. Konecne serial, kdy jsem se tesil na kazdy novy dil. Bavilo me jeho zpracovani, serialove postavy (pravda, Hanzlik se do role mafiana moc nehodi) a vtipne monology hlavni postavy. Kriminalista Kunes (vyborny Hynek Cermak) se po majorech (Zeman a Kalas) radi mezi mou trojici nejoblibenejsich ceskych filmovych fizlu... Poctivy serial, ktery mi udelal radost. ()

Galerie (374)

Zajímavosti (63)

  • Natáčelo se i v těchto lokalitách - v tábořišti Pikovice, na dálnici D5 Beroun, na mostě přes Berounku u Karlštejna, železniční trať kolem řeky Sázavy u Hradišťka, překladiště Ústí nad Labem, Stradonice, Štěchovice, Libochovany, Lovosicích, zastávka Petrov u Prahy, Lhotka nad Labem. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Vůz drogového dealera je ceněný americký veterán Chevrolet Corvette C3, který se vyráběl mezi lety 1968-1982. Tento automobil má několik zajímavostí. K pohonu slouží výhradně osmiválcový zážehový motor, a to v několika verzích objemu od 5,0 do 7,4 litru, s klasickými spádovými karburátory nebo mechanickým vstřikováním paliva. Motor je uložen vpředu podélně a pohání výhradně zadní nápravu, skrze několik variant převodovek (vždy tří- a čtyřstupňové převodovky buď manuální, nebo automatické s hydrodynamickým měničem). Karoserie vozu je laminátová, s odnímatelnými střešními panely (tzv. "targa"). Vůz nemá klasické víko zavazadlového prostoru vzadu, ale vyklápí se zadní šikmé sklo, pod které se případně dají uložit sundané střešní panely. Vozidlo v seriálu je opatřeno speciální chromovou samolepící folií po celé ploše karoserie. [Zdroj: Wikipedia.org] (Rudy_742)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno