Reklama

Reklama

Ospalá díra

(seriál)
  • USA Sleepy Hollow (více)
Trailer 3
Fantasy / Thriller / Dobrodružný / Drama / Mysteriózní
USA, (2013–2017), 46 h 21 min (Minutáž: 42–62 min)

Předloha:

Washington Irving (kniha)

Hrají:

Tom Mison, Nicole Beharie, Orlando Jones, Katia Winter, John Cho, Nicholas Gonzalez, Clancy Brown, John Noble, Jill Marie Jones, Matt Barr, Amandla Stenberg (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(62)

Ichabod Crane je ve válce za nezávislost zraněn bezhlavým jezdcem. Následně se ocitá v jednadvacátém století v městečku Sleepy Hollow. Jezdec tu právě zabil místního šerifa. Jeho podřízená Abbie přizve Ichaboda, aby jí pomohl vraždící nestvůru dopadnout... (TV Prima)

Videa (172)

Trailer 3

Recenze (208)

warrenur 

všechny recenze uživatele

Po pilote, som ostal mierne rozpacity a dufal, ze sa hlavne zlepsi predsvedcivost hlavnych predstavitelov, ktora v nom bola minimalne pochybna. Pribeh, ktory poznam zo starsej filmovej predlohy s Deppom ma zaujal. Naviac v modernom have to mohlo byt zaujimave a malo to potencial. Avsak, len vtedy, ak by to neboli takto rezijne a herecky totalne pochovali uz v druhom dieli. Ten bol mojim poslednym. Chabe B-cko, mizernych, hoci sympatickych, ustrednych hercov, s deravym pribehom, s minimom atmosfery. Naviac, absolutne postrada ten pocit mystiky, ktorym by mal dychat. Utvrdil som sa v tom na stastie uz v rannom starte tejto serie. Kym pilot este celkom zaujal a nabudil, druha cast ma dokonale odradila. Neodporucam ani na zabitie nudy. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Po pilotu slabší 4. Je to docela podařené, ale tak nějak mám právě tady strach, že se to bude dlouho točit v kruhu (tzn plést z hovna bič - ale hlavně že jsou love za reklamy), protože ta látka vypadá tak na maximálně pár-dílnou minisérii. Uvidíme co další 2-3 díly._Tak po druhém díle to balím. Někdo tu napsal, že to vypadá jako novější klon Buffy a to celkem sedí. 4.5/10 ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

po pilotu slušná atmosferická záležitost,kterou Wiseman zvládnul na jedničku.S legendou se pracuje solidně a zatím není proč to tvůrcům nežrat.Jen sand škoda,že hned v prvním díle udělali z bezhlavého jezdce spíš bezhlavého ramba,který okamžitě používá veškeré střelné zbraně které najde.Ta sekera by mu slušela víc...80% (edit : po skončení série musím hvězdu ubrat.Už zhruba od půlky začala atmosféra řídnout a díly začínaly být podobné jeden druhému.Finále na závěr nebylo špatné,ale že bych nemohl dospat druhé řady se říct nedá) ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Zajímavý seriál o této legendě. Herci jsou docela sympatičtí. Policistka Abigail Mills a bývalý voják z americké války za nezávislost Ichabood Crane bojují proti bezhlavému jezdci, aby zabránili konci světa. Není to žádná sranda probudit se po 232 letech. Otázek je pořád spoustu. "Otroctví bylo zrušeno?" :D V každém dílu se objevuje nový protivník. Ale hlavní je Moloch. Dost tam překrucují americké dějiny. Ichabood se snaží vysvobodit svou zakletou ženu Katrinu z očistce. Pomáhá jim i Abigailnina sestra Jane, nadřízený kapitán Frank Irwing a místní sběrač pokladů. Ve 2. sérii v boji s Molochem pokračují. Objevuje se nový protivník, Henry Parish a přidává se k nim i Ichaboodova žena Katrina. Spoiler: Molocha se jim podaří zastavit, ale Henry to nevzdává. Nakonec přijde i zrada jednoho z členů. Končí to docela uzavřeně. Ve 3. sérii se objevují noví záporáci, jsou to Skrytý a Pandora. Nakonec se jim opět povede všechny porazit, ale ne bez obětí... Ve 4. sérii Ichabood získává nové spojence a pokračuje ve své misi ve Washingtonu. Hlavním záporákem je miliardář Malcom Dreyfuss, který chce ovládnout celou Ameriku. Pro náš tým to ale opět není žádný problém. Seriál byl bohužel ukončen. ()

javaznenevim 

všechny recenze uživatele

Seriál je sice plný hloupých patetických keců o Americe a předem odhadnutelných klišé, ale zdá se že se snaží hrát na odlehčenou notu a nebrat se moc vážně. Tudíž jsem ochotný to tak nějak tolerovat a neudělit mu na místě odpad. Nápad jako takový je velice dobrý, i když tak mám neodbytný pocit že se tu někdo snaží vykrádat Supernatural. Uvidíme po první sérii. Doufám že se tvůrci rozhodnou pro ucelený příběh a nerozplácnou děj do mnoha sérií plných vaty. EDIT: Je vidět že tahle věc se vůbec ale vůbec nestydí, že naprosto otevřeně VYKRÁDÁ Supernatural. Potvrdilo se to hned v druhé epizodě. Akorát je celý seriál více jaksi americký, plní kvóty pro černé, šikmooké, ženy, mrzáky (viz bezhlavý jezdec) a také je vysoce politicky korektní (nedej bože abychom před kamerou ublížili dítěti, to radši odneseme popel) a celkově jsem čekal mnohem více. Snižuji na 3* ()

Galerie (1 070)

Zajímavosti (4)

  • Když ve čtvrté epizodě Ichabod Crane (Tom Mison) ukazuje Abbie (Nicole Beharie) v knize vyobrazení Molocha, jedná se o obraz "The Great Red Dragon and the Woman Clothed in Sun" anglického malíře Williama Blakea. Stejný obraz měl velkou roli ve filmu Červený drak (2002). (p3tris)
  • Seriál se inspiroval povídkou "The Legend of Sleepy Hollow" od amerického spisovatele Washingtona Irwinga. Ta vyšla roku 1820 v povídkové sbírce "The Sketch Book". (Yardak)

Související novinky

Bezhlavý jezdec se vrátí

Bezhlavý jezdec se vrátí

24.04.2024

Držte si klobouky, budou opět padat hlavy. Na plátna kin by se totiž měl vrátit hrůzyplný bezhlavý jezdec v nové adaptaci povídky „Legenda o Ospalé díře“ newyorského spisovatele Washingtona Irvinga … (více)

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

05.08.2013

Už asi víte, že Mumie se dočká dalšího remaku. Tento se bude odehrávat v současnosti, bude o něco temnější a strašidelnější, scénář napsal Jon Spaihts a produkovat hodlá duo Orci / Kurtzman.… (více)

Reklama

Reklama