Reklama

Reklama

Fantastická zvířata a kde je najít

  • Velká Británie Fantastic Beasts and Where to Find Them (více)
Trailer 7
Dobrodružný / Rodinný / Fantasy
Velká Británie / USA, 2016, 133 min

Obsahy(1)

Newt Scamander přichází do New Yorku se svým záhadným kufříkem, ve kterém se nachází obrovská sbírka vzácných magických tvorů z jeho cest kolem světa. Co se může stát, když se nadaný britský kouzelník vydá do Ameriky a jeho zvířata (některá i trochu nebezpečná) uniknou z kufříku? (Freeman Ent.)

Recenze (1 286)

TORTERAjirka 

všechny recenze uživatele

K předělávání mého oblíbeného světa jsem byla od počátku skeptická, nicméně musím říct, že v tomto případě to zafungovalo. Film je velice příjemný, ubíhá rychle a má skvělou kolekci zvířat. Trochu mě mrzí, že se producenti snažili nacpat do filmu nějaký příběh, ale ten tam stejně pořádně není. Respektive se dá shrnout ve dvou až třech větách. Nicméně ono to ve finále moc nevadí, protože zvířata, komedie a akce prostor vyplňují. Jen se obávám, že do příště už jim jen toto stačit nebude. ()

Zajdo 

všechny recenze uživatele

Bolo fajn vrátiť sa do Potterovského univerza, nové postavy neboli zlé no dúfam, že séria bude ďalej o Dumbledorovi a Grindelwaldovi. Slabšie 4*. ()

Ombak▼Penari 

všechny recenze uživatele

Jestli si nějaká fantasy z posledních let zaslouží plné hodnocení, tak je to tahle. Fantastická zvířata se povedla. Až mě to překvapilo. Vůbec se nejedná o nastavovanou bradavickou kaši a snímek si jde od začátku důsledně vlastní cestou. Klasických fantasy prvků je od začátku plný (titulních zvířat si fakt užijete spoustu) a nechybí mu chytlavý příběh a zajímaví hrdinové. Tedy - nejsem si úplně jistý postavou samotného Mloka, který je prostě hrozný ťunťa. Snad ho to časem přejde. Naopak největším charismatem na plátně oplývá jednoznačně Colin Farrell, který by si zasloužil i víc prostoru. Jinak ale není moc co hanět, prostě poctivá rozmáchlá fantasy. ()

johnywalker 

všechny recenze uživatele

Náhodně generovaný záporák kazí atmosféru jinak pěknému, vtipnému a celkově příjemnému filmu. Je vidět, že chtějí vytvořit co nejvíce dílů, a tím pádem vytěžit co nejvíce peněz... To Fantastickým zvířatům jednoznačně ubližuje. ()

Majkak 

všechny recenze uživatele

Fantastická zvířata jsou zábavná a roztomilá, jenže jaksi samoúčelná, protože nijak zvlášť nesouvisí s hlavním příběhem, kromě toho, že kvůli nim se octl Newt Scamander v New Yorku. Stopáž, kterou jim Yates věnuje, ocení jen nejmenší diváci, ostatní se nejspíš začnou po čase nudit. Asi nejslabším místem je odsouzení k smrti, to vyzní jako drobná nehoda. Žádná osudovost, žádné vědomí definitivního konce. Mají nějaké problémy, asi tak nějak. Závěr je efektově velkolepý, ale nikoliv napínavý. Celkově za největší slabinu považuji rozředění emocí. ()

lemonova 

všechny recenze uživatele

Eddieho Redmaynea mám rada, ale potterovskú tematiku nie.. nemôžem tomu prísť na chuť, hoci film bol v mnohých momentoch zábavný. Na to, že potterovskí fanúšikovia sú vlastne deti, mi však celý jeho svet pripadá príliš temný a hranice medzi dobrom a zlom príliš nejasné. Veľmi osviežujúce boli však postavy Dana Foglera a Alison Sudol. ()

MikeeTheory 

všechny recenze uživatele

Nostalgie na dětství jako prase a další potvrzení toho, jak moc geniální autorkou Rowlingová je. "Obyčejní" diváci to asi tolik neocení, ale věrní čtenáři budou žasnout. To, jakým způsobem dokázala rozvést některé nápady, ale i plynule navázat na již známý "potterovský" svět a s tím přinést nový a svěží nádech, je minimálně obdivuhodné. Úplně mě to nutí vrátit se ke knižním předlohám. Fantastická zvířata mají navíc ještě tu výhodu, že je místo zkoprnělého Raddcliffa táhne skvělý Eddie Radmayne. Pak už stačí jen úžasně malebná hudba Jamese Newtona Howarda, pět vteřin Johnnyho Deppa a půda pro další pokračování je připravena perfektně. Teď už nezbývá nic jiného než si na to všechno počkat. ()

Radek.SCH 

všechny recenze uživatele

Má to hlavu a patu, hezky se na to kouká, postavy jsou sympatické, ale za srdce mě to nechytlo (přece jen s tímhle člověk 10 let nevyrůstal). Prostě pěkné, dobové, urban fantasy, na které druhý den zapomenete. A zjištění, že Rowlingová umí napsat slušný příběh, když se nemusí zuby-nehty držet sedmisetstránkové předlohy. ()

owwidius 

všechny recenze uživatele

Ciste zmykanie penazi z Harry Potter univerza. JK Rowling ma nepochybne velku fantaziu, ale nebavi ma pozerat sa na stovky druhov vymyslenych zvierat. Je to take totalne varenie z vody, spomenieme par krat odkazy na HP a penaaaze sa uz pohrnu. Zopar vtipov to ako tak osviezilo, ale inak skoda casu. Je z toho citit, ze to cieli na deti a vytvorit im novu namotavku, na x dielov. [#51/2016] ()

FilmWave 

všechny recenze uživatele

Zmatečná podivnost. Většinu času jsem měl dojem, že jsem neviděl nějaký "předchozí" díl, nečetl řadu předloh nebo se prostě jen popletl střihač. Přitom pár fajn scén by se tam našlo a jedna postava je vyloženě fajn (Jacob Kowalski Dana Foglera). ()

HH 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem jen "předžvýkaného" a rozplizlého Harryho, ale byl jsem vcelku mile překvapen, že tomu tak nebylo. Film bezesporu drží nahoře oba "hlavní" pánové - jak Eddie Redmayne, tak Dan Fogler jsou přirození a spolu jim to prostě hraje. Dobře jim sekundují i další postavy. Ať už Katherine Waterson, Colin Farrel či (byť na své poměry velice krátce) i Johnny Depp. Celé dvě hodiny jsem se bavil, a o víc v tomto filmu nejde. ()

Fujara777 

všechny recenze uživatele

Nehovorím, že je to super film. Redmayneov Scamender mi miestami až príliš silne pripomína Hawkinga. A vôbec, príbeh mierne klišé. Ale moje srdiečko skrátka zaplesalo, keď sa mohlo vrátiť do sveta kúziel a čarov. Hlavným pozitívom je dobre využité univerzum čarodejníckeho sveta. Viac by sa mi však pozdávala väčšia dávka temnoty. Dúfam, že v ďalšom filme dostanem v tejto oblasti pridané. ()

HDeer 

všechny recenze uživatele

Nakoľko zjavne vybočujem spomedzi zaslepených nadšencov pôvodnej série, rozhodol som sa poskytnúť aspoň stručné zdôvodnenie, prečo si myslím, že Fantastické zvery sú podpriemerný film. V prvom rade zato môže skutočnosť, že námet po prvý raz nemá pevne stanovenú predlohu. Zatiaľ čo knižný Harry Potter bol niekoľkoročný proces, scenár Fantastických zverí je otázka niekoľkých mesiacov. Snímka zlyháva vo vytvorení vzťahu jednotlivých dejových línií, ktoré sa počas stopáže navzájom neprirodzene prelínajú. Motivácie postáv sú s výnimkou Mloka vykreslené maximálne hmlisto a nepresvedčivo. Publiku sa tak nedostáva žiadanej gradácie a napätie prirodzene upadá. Z hľadiska obsadenia mám samozrejme tiež isté výhrady. Nie som si celkom istý, či je to iba ratingová záležitosť, alebo tvorcovia skutočne stavili na tak absurdné herecké prevedenie. Osobne si myslím, že najlepší herecký výkon má za sebou CGI, ktoré síce rozpočet pripravilo o zopár miliónov chechtákov, ale jediné si svedomite splnilo svoju úlohu. Na záver len dúfam, že ako náhle film príde o tento svoj krátkodobý fanúšikovský ošiaľ, ľudia prirodzene vytriezvejú z aktuálnych nárokov na kvalitu. ()

Wallis3 

všechny recenze uživatele

Jednou se Yatesovi daří-v případě HP a Fenixuv řád, pak zas podělá a zmrší co může-Princ dvojí krve a Relikvie smrti a pak nám naservíruje Fantastická zvířata-malý milý příběh, s dvojitou dějovou linkou-nejen honbou za těmi potvůrkami, ale ještě je tam cosi hlubšího a temnějšího, co by mohlo malý milý příběh rozvinout v něco velkolepějšího. Jenže tím koncem to zabil a ...Spoiler!... Grindenwalda odhalil a tak nějak to bylo ukončeno, takže by ani pokračování být nemuselo a nic by se nestalo. ()

figliar 

všechny recenze uživatele

Aj keď sa jedná o film zo sveta Harryho Pottera, so svojim slávnejšim predchdcom má pramálo spoločné. Z jedného hľadiska to je výhoda, pretože môže začať úplne nový príbeh, s novými postavami a môže sa len dúfať, že vznikne ďalší fenomén. Na druhej strane však divák očakával že sa vráti do svojej ,,mladosti,, a do čias Bradavických študentov. Táto prvá časť neponúkla ani to, ani to. Nejedná sa však o zlý film. Dokonca by som mohol povedať, že sa mi páčil viac ako niektoré časti Harryho. Eddie Redmayne sa úlohy Scamendera ujal skvelo, sadla mu podobne ako postava Harryho Radcliffovi, ale príšerne otravný Dan Fogler, alias mukel Jacob mi prekážal v každej jednej scéne. Tak dúfam že druhé časti sa postupne budú vyvíjať a vytvoria svoj vlastný čarodejný svet. Tento diel to zatiaľ však nezvládol. ()

Faila 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy, které se mi objektivně hodnotí vyloženě blbě. V průběhu jejich sledování mě sice občas napadne, že tohle je trochu hloupé a nedotažené a že tady tvůrci fakt trochu ujeli, ale... stejně je ten film pro mě naprosto boží a jsem z něj nadšená! Ale myslím, že i z objektivního hlediska jde o vynikající snímek - herci skvělí, výprava skvělá, hudba i scénář taky tak a těch pár drobností, které mohli tvůrci ještě víc domyslet, se dá odpustit. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Prvé (filmové) dielo novej ságy od autorky H. Pottera J. K. Rowlinga (ktoré „nepriamo“ nadväzuje na spomínané dielo – sú tam odkazy). Vizuálne prijateľné, z hereckej stránky celkom kvalitné, ale celá tá koncepcia je trošku krehká (knihu som nečítal, takže do detailov to neviem posúdiť). Každopádne som však zvedavý na pokračovanie. Pekná rola pre E. Redmayne. PS: Nabudúce bude zaujímavé pozorovať „vývoj charakteru“ J. Deppa. Osobné hodnotenie: 75% (***) ()

Související novinky

Fantastická zvířata mají stopku

Fantastická zvířata mají stopku

27.10.2023

Přestože David Zaslav, nový šéf Warner Bros. Discovery ustavičně tvrdí, že studio nesáhlo na značku Harryho Pottera od konce Relikvií smrti (a i tak si ty uplynulé roky od premiéry trochu plete),… (více)

HBO plánuje seriálový remake Harryho Pottera

HBO plánuje seriálový remake Harryho Pottera

04.04.2023

Tohle už bohužel není apríl. Server Bloomberg totiž přes noc přišel s nečekanou zprávou, že se HBO blíží k uzavření dohody ohledně nového seriálu vycházejícího z knižní série Harry Potter od… (více)

Fantastická zvířata nemají fantastické příjmy

Fantastická zvířata nemají fantastické příjmy

18.04.2022

Ještě než do kin šel první díl Fantastických zvířat, autorka J. K. Rowling potvrdila, že se počítá celkem s pěti filmy. Tehdy ale ona ani studio Warner Bros. netušili, jak sestupnou tendenci bude… (více)

Reklama

Reklama