Reklama

Reklama

Fantastická zvířata a kde je najít

  • Velká Británie Fantastic Beasts and Where to Find Them (více)
Trailer 1
Dobrodružný / Rodinný / Fantasy
Velká Británie / USA, 2016, 133 min

Obsahy(1)

Newt Scamander přichází do New Yorku se svým záhadným kufříkem, ve kterém se nachází obrovská sbírka vzácných magických tvorů z jeho cest kolem světa. Co se může stát, když se nadaný britský kouzelník vydá do Ameriky a jeho zvířata (některá i trochu nebezpečná) uniknou z kufříku? (Freeman Ent.)

Videa (25)

Trailer 1

Recenze (1 284)

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $180miliónov║Tržby USA $234,037,575║Tržby Celosvetovo $816,037,575▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $42,876,397║ Tržby za predaj DVD v USA $28,149,905║ nový nástupca Pottera bol príjemným osviežením, či už po príbehovej ale aj hereckej stránke, triková stránka na úrovni, rovnako tak aj 3D efekt, Slovenský dabing opäť skvelý /videl v kine 3D verziu: 80%/ ()

whack 

všechny recenze uživatele

Nemala by sa prehliadať tá prehliadaná pointa ohľadne ochrany zvierat, okolo ktorej sa to celé v skutočnosti točí. Newt cestuje po svete a zachraňuje ohrozené druhy, riskuje pri tom väzenie aj život, čeliac vládnym machináciám a konšpirácii. Film nepostráda nezmyselné gýče, postava prezidentky sťa by nekompromisnej magorky, ktorá bez mihnutia oka odsúdi dvoch ľudí na smrť, a jej prihlúplych auroroch, je asi najväčším mínusom. Ale celkovo film beriem ako jednu z tých lepších rozprávok na večer. ()

Reklama

KarelR 

všechny recenze uživatele

David Yates je zpátky ve formě. Fantastická zvířata jsou překvapivě soběstačnou a nesmírně okouzlující fantasy, která umí stejnou měrou pobavit i vyděsit a místo známého světa se spoléhá hlavně na nové hrdiny. Ano, budování série naštěstí hraje druhé housle. A i když film sem tam zaškobrtne, celkový dojem je tak pozitivní, že si Rowlingová zaslouží další ohromnou pochvalu. (8/10) ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Retro variace na Pokémon Go má na 133 minut příliš řídký příběh, v němž se bez jakéhokoli rytmu střídají strašidelné, destruktivní (překvapivě ve velkém měřítku) a humorné scény. Redmayne coby magiozoolog sice odložil šaty dánské dívky, ale zůstal mu zjemnělý hlásek, stydlivé odvracení zraku a nepřítomné pohledy na hranici snesitelnosti. Ztrápený záporák je odhadnutelný už od prvního záběru, v němž vidíme jeho zmučený výraz a účes podle hrnce. Politická linie působí násilně a kouzly se trochu šetří, i když se občas podaří navodit atmosféru magického světa. Nejvíce utkví nečar (Fogler) a s ním flirtující nitrozpytka (Sudolová), zelená odrůda Groota a zábavný hrabák ve zpomaleném záběru, který by snad stál i za 3D, na které mimochodem dohlížel Heyman (Gravitace). *Velký spoiler* Při závěrečném zvratu zalitujete, že sympatického Farrella nahradil odulý Depp s vizáží kolotočáře, na němž je nejděsivější jeho blond přeliv. 55 %. [2D s titulky, kino] ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Vyzerá to, akoby ktosi čítal Harryho Pottera a rozhodol by sa nakrútiť jeho pastiš. Ak by film neťažil z mena franchisu, tak by zapadol prachom druhý týždeň po premiére. J.K. Rowling je mizerná scenáristka a jedným z problémov bude pravdepodobne jej silný dohľad nad filmom. Jedno je napísať komplikovaný svet na tisíce strán kníh, druhá vec je napísať scenár dvojhodinového filmu: príbeh sa opiera o treťotriedne zvraty (zámena kufríkov!), až videoherný naratív (lovenie zverov) a ku konci je neznesiteľne nudný. Navyše vďaka Yatesej réžii film vyzerá tak, ako by vyzerali jeho filmy Harryho Pottera, keby nebolo Cuarona, ktorého Yates následne imitoval - zmätený, rozťahaný a bez atmosféry. ()

Galerie (152)

Zajímavosti (34)

  • Každý, kdo pracoval na filmu, musel povinně vidět všechny díly Harryho Pottera. (DA_NO)
  • Každý z herců, který používal kouzelnickou hůlku, si ji také musel sám navrhnout. (Icewalk)
  • Eddie Redmayne (Mlok Scamander) sa dosť natrápil so správnym pohybom čarovného prútika. Páčilo sa mu, s akou ľahkosťou to robila Emma Watson (Hermiona) v sérii filmov o čarodejníkovi menom Harry Potter. Dva týždne strávil pozeraním príslušných scén a následným napodobňovaním. (krasomama)

Související novinky

Fantastická zvířata mají stopku

Fantastická zvířata mají stopku

27.10.2023

Přestože David Zaslav, nový šéf Warner Bros. Discovery ustavičně tvrdí, že studio nesáhlo na značku Harryho Pottera od konce Relikvií smrti (a i tak si ty uplynulé roky od premiéry trochu plete),… (více)

HBO plánuje seriálový remake Harryho Pottera

HBO plánuje seriálový remake Harryho Pottera

04.04.2023

Tohle už bohužel není apríl. Server Bloomberg totiž přes noc přišel s nečekanou zprávou, že se HBO blíží k uzavření dohody ohledně nového seriálu vycházejícího z knižní série Harry Potter od… (více)

Fantastická zvířata nemají fantastické příjmy

Fantastická zvířata nemají fantastické příjmy

18.04.2022

Ještě než do kin šel první díl Fantastických zvířat, autorka J. K. Rowling potvrdila, že se počítá celkem s pěti filmy. Tehdy ale ona ani studio Warner Bros. netušili, jak sestupnou tendenci bude… (více)

Reklama

Reklama