Reklama

Reklama

Vinaři

(seriál)
  • Slovensko Vinári
TV spot 2
Česko, (2014–2015), 31 h 5 min (Minutáž: 53–67 min)

Hrají:

Václav Postránecký, Tereza Kostková, Hynek Čermák, Miroslav Táborský, Tomáš Matonoha, Lucie Benešová, Jitka Smutná, Pavel Liška, Oldřich Navrátil (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(32)

Obsahy(1)

Kateřina Hýsková přijíždí z Prahy se svými dvěma dospělými dětmi navštívit rodiče do malebné jihomoravské vesnice Křetice, kde její otec vinař právě .slaví narozeniny. Kateřina je emancipovaná rozvedená manažerka, má poněkud rozjíveného syna Buddyho, který by se nejradši jen poflakoval, a sportovně založenou dceru Petru, která sní o dráze profesionální basketbalistky. Jenže zatím ani jeden z nich netuší, že se vlivem různých okolností jejich pobyt v Křeticích značně protáhne...

Vážený křetický občan Bedřich Pavlíček slaví pětašedesáté narozeniny. Jeho narozeniny jsou v Křeticích stejně významnou událostí jako třeba Vánoce – ale oproti Vánocům můžou všichni pít jeho víno zadarmo, takže je to ještě lepší. Jediný, kdo si nepřeje, aby ho Pavlíček hostil, je velkovinař Vlček. Chtěl by se s ním konečně usmířit, a tak mu chce oslavu udělat po svém. Jenže organizaci narozenin drží pevně v rukou Stázi Pavlíčková, takže to nebude mít jednoduché. Popřát Bedřichovi chce i jeho dcera Kateřina, která přijíždí i se svými skoro dospělými dětmi Buddym a Petrou. Těm návštěva „Asie", jak říká Moravě Pražák Buddy, moc nevoní. Ale to je nakonec všechno jedno, protože v hlavní roli se stejně ocitne jedno mrtvé prase... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (328)

Tetsuo

všechny recenze uživatele

Pokud nějaký seriál zosobňuje extrémní vyvažování toho, co neposkytují české kinofilmy - tedy idyličnost - pak je to král žebříčků televizní sledovanosti – Vinaři, na nějž se pravidelně dívá přes milion lidí. Dávno sice tomu, co nejpopulárnější cykly u nás hltalo dvoumilionové publikum, ale i tak tento pořad svědčí o směsici zvláštních masových potřeb. ________________ Český národ potřebuje fetiš Moravy jako utopického prostoru, kde panuje ovíněná pohoda. O pravost prostředí tu nejde, postavy mluví neexistující směsicí dialektů, dávají možnost se vysmát stereotypizované moravské pomalosti a proti ní nabídnout jen karikaturu vyčuraných Pražáků._____________________ Každý si v tom najde svůj terč nenávisti, která musí volně plynout jako víno ze sklenic, a přitom se stále nacházíme v idyle. Není objevné zjištění, že nejmasovější seriál je uhlazený a podbízivý, ale práce s mírnou a konstantní hladinkou nenávisti a pohrdání všemi bez rozdílu v sobě má něco typického. ____________ Od družnosti Chalupářů se pokročilo k mnohem hlubšímu postoji, že neexistuje ani žádná ryzí lidovost a ke všemu se musí zaujímat odstup. ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Vem to čert, jestli si hrajou Pražáci na Moraváky a ve skutečnosti to na jihu takhle nevypadá. Krajina, prostředí a atmosféra dobře zasazená do podzimu. Prakticky je to o tom, co díl, to na nějaké téma (zájezd, natáčení, kritik,..) Jednoduchá Prima produkce na nedělní odpočinkový večer. Postavy se sice nijak nevyvíjí, krom 4 mladých a mají daný svůj vyhraněný styl ale spousta jich je vtipně napsaných, jako policista Tauš nebo Hřebec s Konigem. Hynek Čermák správný frajer, co se s Postráneckým neustále pošťuchuje. Srandu nekazí ani Táborský nebo hlášky Pavla Lišky. Hodnocení je zkreslené místními pseudointelektuály a ovečkami, které nechtějí vystoupit ze stáda a dají odpad. Každý díl sledovalo okolo 1 miliónů diváků. Doufám v další řadu :-) "Já se někdy tak zdegustuju, že ani nevím, jak jsem se dostal domů," // 2. série Snižuju hodnocení, na Vinařích jsem měl rád Moravu a víno.. Změna kraje tomu asi moc neprospěje a především odešly 4 hlavní mladé postavy, které měly neukončené příběhy. Z nových postav nikdo nezaujal. ()

Reklama

Lukoboss odpad!

všechny recenze uživatele

Takhle to dopadá, když se o Moravě rozhodnou něco natočit pražáci (resp. nemoraváci). Bohužel je to vidět už jenom z televizních ukázek, natož když pak vydržíte třeba jeden celej díl. Bolí to, opravdu to bolí, a to už jenom z toho důvodu, že je to neskutečně tupý. A nejsmutnější na tom je, že tato masová prezentace Moravy pak vyvolává ve zbytku republiky bláznivou představu, že takhle to tady skutečně vypadá. Ne, nevypadá. Ale co dodat, když i ústřední (vlezle melodickou) písničku k tomu udělala pražská kapela, která tady ve velkým pěje, jak mají rádi víno a v žilách jim koluje moravská krev. Achjo... ()

T-enter 

všechny recenze uživatele

Jakožto odpůrce novodobých českých seriálů mě Vinaři naprosto překvapili. Ne pro to, že se vínu věnuji, ale způsobem zpracování. Vtipné dialogy, lepší herecké výkony (většinou), ale také kamera! Možná je jeden z účelů seriálu nalákat lidi na Moravu a asi to tak i mnoho diváků vnímá... no já se každopádně u Vinařů příjemně bavím :-) ()

heyda 

všechny recenze uživatele

To je tak, když si pražáci myslí, že zahrát moraváka je snadný. Kdepak, kdepak! Když se k tomu přidá poměrně nesympatické obsazení a scénář srovnatelný s Ordinací v růžové zahradě, tak nemůže vyjít nic jiného než další zbytečný seriál. Škoda převeliká, protože Pálavsko je krásný kraj a takovou reklamu si fakt nezaslouží. 1 hvězda pro Chinaski, díky chlapci za ten song, ten nemá chybičku :) ()

Galerie (261)

Zajímavosti (23)

  • Před oficiálním koštem na dvorku u Pavlíčků, při sezení vinařů, si farář (Pavel Liška) bere pagáče z pekáče na okně a vzápětí si pagáče bere opět, a to aniž by jednoho pagáče položil zpět či snědl. (PMUL)
  • V epizodě Nová generace (2014) si farář (Pavel Liška) nechá udělat test plodnosti, který ukáže, že je neplodný. V epizodě Svatba (2015) ale na otázku Jany Hamplové (Jitka Čvančarová) „A co budeš dělat?“ (míněno po svatbě) odpoví, že děti. To přeci nemůže, když je neplodný. (Bobika16)

Reklama

Reklama