Reklama

Reklama

Rogue One: Star Wars Story

  • USA Rogue One: A Star Wars Story (více)
Trailer 4

Rogue One: Star Wars Story je první z nové série samostatných filmů Lucasfilmu. Vypráví příběh skupiny netradičních hrdinů, kteří se dají dohromady, aby splnili odvážný a zdánlivě nemožný úkol: Ukrást plány Hvězdy smrti. (Falcon)

Videa (37)

Trailer 4

Recenze (1 512)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Dospělejší? Nenechte se vysmát, pouze o poznání špinavější a infantilností prosté. Je pravda, že první hodina je do značné míry nadbytečná a film by se bez ní snad i obešel. Nedá se rovněž popřít, že popsat postavy jako jednorozměrné znamená jim jeden rozměr přidat. Na druhou stranu zrovna tohle o Star Wars platilo tak nějak vždy. Přetáčky místy rozpoznáte a to není dobře. A to co provedli chudákovi Cushingovi je na obracení se v hrobu po nejednu desetiletku. Zároveň však platí, že závěrečná půl hodina má na tuto sérii nebývalé grády, že si to jde svou vlastní cestou a že Edwards působivě pracuje s prostorem i měřítkem (minimálně tedy v Imaxu to v tomto ohledu funguje výtečně). Ano, není to nic více než blockbusterová vypalovačka na jedno použití. Ovšem je to zdařilá vypalovačka na jedno použití, která se sympaticky nesnaží být ničím jiným; nikoli událostí a už vůbec ne popkulturní modlou jako jiné do sebe zahleděné příspěvky do tohoto univerza. PS: Giacchinův doprovod sice není tak kvalitní a ani vděčný/vhodný na samostatný poslech jako Williamsův, ale i přesto je paradoxně lepší, jelikož oproti němu na sebe nestrhává pozornost a plně slouží jen a pouze filmu. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Já nevím mě to nebavilo. Je to takové nijaké ani nevím kam to zařadit, nebýt tu pár odkazů, známých propriet, zrestaurovaných postav a občasný hudební motiv, tak to těžko identifikuji jako Star Wars a hlavně prázdné a nic neříkající. Největší problém pak představují postavy které mi byli absolutně ukradené v tomhle dává mistr Abrams a Force Awakens packalovi Edwardsovi a Rogue One těžký K.O, bez emocí a zájmu o vývoj děje to nemůže fungovat a nezachrání to ani slušné finále. Konec s Darth Vaderem nejlepší, ale to nestačí. Jsem fanda SW, ale 3* nedám, když vidím to hype a další film co bude klátit miliardy a přitom se na značce jen přiživuje.45% ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

My, kteří víme, že plány Hvězdy Smrti ve skutečnosti ukradl Kyle Katarn za pomoci své řídící agentky/operátorky Jan Ors, jsme při zveřejnění jména hlavní hrdinky pochopitelně ucítili určitou šanci na to, že by se po přechodu práv na Star Wars do rukou studia Disney mohly ledy pohnout směrem od naprosté ignorance špičkových her zasazených do univerza "A long time ago, in a galaxy far, far away...", zvlášť když se ví, že Disneymu nejde o nic jiného než o peníze, a Star Wars hry představují asi nejlepší příklady toho, jak kvalitní mohou být hry založené na filmové předloze. Dvě hodiny a pět minut od začátku "stárwórsového příběhu" jsou ale mé naděje opět ty tam. Rogue One nemá nic společného se zejména příběhovou kvalitou her, ani s obvyklou "náladou" Star Wars, a představuje - zcela očekávatelně, vzhledem k tomu, že Epizoda IV - uzavřenou kapitolu. Tedy doufejme, že uzavřenou. Proč? Protože na jednu stranu se Gareth Edwards pokouší budovat atmosféru "temnějšího, špinavějšího" boje proti Impériu, ale na druhou stranu na nás hrne typická klišé (co myslíte, když někdo spadne na kokos a leží jako mrtvý, a o pár minut později je jediný, kdo může zachránit situaci, byl nebo nebyl skutečně mrtvý?;)), a výsledkem je v podstatě generická Dirty Dozen podívaná, u které vás může zajímat leda tak to, kdo (pokud vůbec někdo) zůstane na konci naživu. Ovšem nenechte se mýlit - ne že by byli jednotliví hrdinové nějak zajímaví - jelikož jich je tolik, nemají mezi všemi těmi přestřelkami a vesmírnými bitvami prostor, aby se mohli rozvinout do něčeho víc, než do scénáristických šablon. Ale prostě vás zajímá výsledné skóre v životech, když už tedy potenciálně skoro čtyřicet let víte, že mise byla úspěšná:) Kdyby nešlo o film ze světa Star Wars, zapadl by jako žánrovka, ozvláštněná jen tím, že se v ní někdo neustále za něco omlouvá. Pokud chcete sdělovat poselství, fakt k tomu nejde používat Star Wars. To už se líp hodí South Park. A opravdu, opravdu se přimlouvám, nechte už Petera Cushinga odpočívat v pokoji. I když se úroveň animace od Epizody III posunula hodně dopředu, pořád to ještě není tak docela ono, i když grafici vyvinou obrovskou snahu. A když ji nevyvinou, jako v případě Carrie Fisher, je to ještě pořád docela peklo:) A s touto pozitivní myšlenkou se konečně loučím a dávám 60% s minimální šancí na reprízu. ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Tohle mě trochu píchlo u srdce. Nečekal jsem, že kdy budu u Star Wars snímku přemýšlet, že odejdu ze sálu před koncem, protože se zdá mnohem lákavější dloubat se v nose před zrcadlem na hajzlících multikina. ___ Samotný námět je super, byť ani v SW universu nijak nový: Zdůraznit roli pěšáků a underdogů ve velkém konfliktu, který je jinak nahlížen především perspektivou několika hrdinů. Umožnit fanouškovi nahlédnout za štafetový běh smrti k plánům Hvězdy... smrti, a akceptovat argument vysvětlující dilema z nejstarších: proč sakra může jeden stíhač zničit celou bitevní stanici. Potud super. Stejně tak lze kvitovat nemotorné pokusy o rozmělnění jednoznačné osy dobro : zlo. Jenže to bych nesměl mít dojem, že jsem zhlédl osmihodinový lowcost seriál. To by mi nesměly zápletky přijít pitomé a hrdinové nudní a motivační promluvy a hrdinská gesta a rozhodnutí tak ne-uvěřitelná, tak nesmyslně a nefunkčně naroubovaná do tabulek SW franšízi. ___ Hlavní sdělení snímku funguje, provedení je prostě špatný. SPOILER ____ Aspoň že všichni umřeli. EDIT: Jsem zmatený. Všichni jsou, zdá se, nadšení. Zkusím druhou projekci, třeba jsem se jen špatně vyspal neboco. Edit r. 2018: Je to super. ()

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je zase bída. Je to sice na jednu stranu o málo lepší, než-li pokračování Star Wars, (což samo osobě je dost smutný) ale jinak nic víc. Z tohohle filmu vůbec neplyne, že jde o Hvězdný války. Odmyslím-li si ty lodě, nějaké ty kolny a názvy planet, bez problému by to mohl být jakýkoliv průměrný Sci-Fi film. Kam se sakra poděl Darth Vader ?! Proč se ve filmu k čertu neangažoval mnohem víc? Může se zjevovat jako hologram. Může klidně a bez problému se z hyperprostoru přesouvat během pár minut, tak proč tam k*rva byl jen ke konci a ještě navíc jen pár minut? Imperiální spolu-vůdce a nedělá pořádný kontroly, při výrobě zbraně hromadného ničení. Tak to je tady gól. ()

Galerie (233)

Zajímavosti (72)

  • Když Jyn Erso (Felicity Jones) dorazí na planetu Jedha, tak narazí (doslova) na dvojici složenou ze znetvořeného člověka a aqualishe. Jedná se o Corneliuse Evazana (Paul Sharky) a Pondu Baba, tedy stejnou dvojici, která provokuje Luka Skywalkera (Mark Hamill) v Chalmově kantýně na Tatooinu ve filmu Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje (1977). (Sidarius)
  • Oblek Dartha Vadera si v tomhle díle oblékl anglický herec Spencer Wilding, který má podobné proporce jako kulturista David Prowse, jenž tuto postavu ztvárnil v původní trilogii. Hlas Vaderovi opět propůjčil James Earl Jones. (kyjak)

Související novinky

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

18.08.2023

Snad to ani není třeba psát, ale pokud jste ještě v kině náhodou nebyli na nejnovějším snímku Christophera Nolana (Počátek) Oppenheimer, rozhodně vyrazte. Včera bylo pozdě. Film, který nadchnul… (více)

Další Star Wars seriál má obří cenovku

Další Star Wars seriál má obří cenovku

26.07.2023

Podle nové zprávy serveru Forbes společnost Disney zase utrácela ve velkém. Jenom pro kontext, zde je několik posledních velkých útrat studia. Tajná invaze – nový seriál ze světa MCU, údajně vyšel na… (více)

Reklama

Reklama