Reklama

Reklama

Rogue One: Star Wars Story

  • USA Rogue One: A Star Wars Story (více)
Trailer 7

Rogue One: Star Wars Story je první z nové série samostatných filmů Lucasfilmu. Vypráví příběh skupiny netradičních hrdinů, kteří se dají dohromady, aby splnili odvážný a zdánlivě nemožný úkol: Ukrást plány Hvězdy smrti. (Falcon)

Videa (37)

Trailer 7

Recenze (1 512)

tron 

všechny recenze uživatele

Obsahuje spoilery. Páčilo sa mi to viac, ako Epizóda VII. Film pôsobivo a dráždivo rozširuje univerzum, ktoré síce dôverne poznáme, ale o ktorom sme doteraz len počúvali legendy. Pripomína to jeden kúsok puzzle, ktorý vám dlhodobo chýbal (v inak parádnej mozaike) a pri vysávaní ste ho konečne po pár mesiacoch náhodou našli pod gaučom. Dali ste ho na miesto a kúsok so spokojným klapnutím zacvakol na svoje miesto. Akože nechýbal by. Bolo tam toľko kúskov, že ak ste sa nezadívali nejako extra pozorne, ten jeden vám tam nechýbal. Ale s ním je to, samozrejme, kompletnejšie. Pritom scenár sám osebe je priemerný, odvážil by som sa povedať, že miestami dokonca až jemne hrozný. Ale na mňa to fungovalo – sympatické postavy, skoro žiadny humor, vizuálna stránka krásne retro, parádne lokácie (príroda, interiéry, exteriéry) a dobré akčné scény + drobnosti, ktoré keď sa objavili na scéne, takmer som vyskočil zo stoličky (rôzne postavy z "pôvodnej" trilógie, nechajte sa prekvapiť). K veci bol aj úderný koniec, ktorý je síce logický, ale aj tak dole klobúk za odvahu. Príjemne ma prekvapil Forest Whitaker, ktorého by som v tomto svete skutočne nečakal (škoda len, že jeho kontroverzný terorista je dosť neprepracovaný a do veľkej miery pre dej zbytočný, zamrzí i malý priestor pre Madsa Mikkelsena). „Robíte si srandu? Som slepý.“ ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Edwards, Gilroy... anebo kdokoli, kdo přetáčel, přestříhával a tvaroval tenhle galaktický masterpiece, jsou PÁNI! Z černobílé (leč vynikající) pohádky se stala šedá zóna, kde se slévá hranice mezi dobrem a zlem, dobří páchají skutky, z nichž hledají vykoupení. A kde ti, kteří dělají černou práci, končí většinou mentálně destabilizovaní, anebo rovnou s blasterem vypálenou kérkou v zátylku. Do toho témata hodnoty individuální lidské oběti a jejího dopadu na širší vesmír a povýšení Síly zpět na čiré náboženství. A příjemná snaha nenechat postavy se pateticky vykecávat i pro ty pomalejší v publiku. Řval jsem jako želva a ani jsem k tomu nepotřeboval vaderovský masakr, který je ve své minutě velkolepější než cokoli z Lucasových prequelů. ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// "Rebellions are built on hope." Píše se rok 2016 a Star Wars už oficiálně nejsou jenom pro děti. Jsou i pro dospělé děti, kterým nevadí špinaví Stormtroopeři, libují si v komplikovanějších (být pořád celkem přímočarých) zápletkách, baví je postavy, které se chovají amorálně a hlavně, nepotřebují šťastné konce, aby... byli šťastní. Rogue One je bez debaty nejhezčí film z předaleké galaxie, zároveň ale i jeden z nejšťavnatějších. V podstatě zamrzí akorát slabší soundtrack (a to mám prosím M. Giacchina mezi nejoblíbenějšími skladately, tohle ale zjevně nestíhal) a příliš krátká stopáž (ano, chci víc, žalujte mě). Kromě toho jsem ale dostal přesně ten drsný nášup, po kterém jsem dlouhé roky toužil. A teď, když vím, že to funguje, nechci Sola, nechci Obi-Wana Kenobiho ani epizodu VIII, chci toho podělanýho Revana a Starou republiku! Make it happen, Disney. Rogue One: A Star Wars Story - 9/10 edit:// třetí shlédnutí a ten film je čím dál tím lepší. Dokonce už jsem slyšel i Giacchina (přehrávání vzkazu a zničení Jedhy!) :) ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Důvěra musí být vzájemná.“ Jen snaha vytřískat z fenoménu SW další peníze? Nakonec jsem tomu přeci jen šanci dal a nelituju. Ano, zprvu jsem měl problém naladit se na atmosféru, proniknout do filmu. Ale s přibývající stopáží mě bavil čím dál víc. Postupně jsem nacházel zalíbení v postavách a objevoval „pravého“ ducha SW. Užíval si technickou stránku filmu, akci i hudbu (téměř bez Williamse!). Dost odvážné bylo ale i „oživování“ některých postav (maskéři dělali, co mohli). Ať už šlo o „zásahy“ menší (Bail, C-3PO, stylový „badass“ Vader) či radikálnější (Monthma, Leia a hlavně zcela démonický Tarkin). Došlo na humor (skrz průpovídky K-2) i dojetí (z obětí). Vytknout by se dala řada věcí, ovšem vyloženě špatní byli jen „falešní inspektoři“. Už u Epizody VII jsem nad 5* váhal, u Rogue to mám stejně, ovšem ten slabý plný počet mu přece jen přiklepnu. Jsem prostě SW fanoušek každým coulem, léčit se nehodlám. „K?“ - „Naše optimální cesta do archivu vede kolem pouhých 89 vojáků. Zabijí nás nejpozději ve 33 % cesty.“ ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Očkem jsem jen nepatrně zavadila o první větu Toma_Lachtaního komentáře a musím s ním jednoznačně souhlasit. Srdce mé zaplesalo v posledních minutách filmu nad zvukem, který lze spojit jen s jediným ... se světelným mečem a s jeho majitelem! Napadlo mě, jestli nejsem tak trochu magor, když se ve svých letech tetelím nad takovou MALIČKOSTÍ, ale co už. Tak, co na tohle říct ... vizuální paráda! Napínavé dobrodružství nesourodé, avšak báječné party, které nezničilo žádné slabé nebo hluché místo či milostná zápletka. Od začátku to jelo jak namydlený blesk a ústa jsem měla patrně otevřená celou dobu neb napínavá akce, gigantická meziplanetární válka, se střídala s vkusným humorem a s hláškami, které mě dostávaly do mých artrotických kolen ... No řeknu vám, že není mnoho filmů, u kterých jsem si řekla, že bych je chtěla vidět v kině znovu. Nicméně přesto všechno se cítím smutně a zklamaně nad pro mě zásadním obratem. Čekala jsem, že to dopadne jinak, ale to je jen můj problém. ()

Galerie (233)

Zajímavosti (72)

  • Když Jyn Erso (Felicity Jones) dorazí na planetu Jedha, tak narazí (doslova) na dvojici složenou ze znetvořeného člověka a aqualishe. Jedná se o Corneliuse Evazana (Paul Sharky) a Pondu Baba, tedy stejnou dvojici, která provokuje Luka Skywalkera (Mark Hamill) v Chalmově kantýně na Tatooinu ve filmu Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje (1977). (Sidarius)
  • Film byl původně v české distribuci pojmenován Darebák jedna: Star Wars Story. Překlad byl odůvodněný Disneym a českým distributorem Falconem tak, že tato letka je ve filmu Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder (1980) nazývána právě Darebáci. Po zveřejnění tohoto názvu se ale v internetových diskuzích zvedla vlna kritiky a název filmu byl změněn na Rogue One: Star Wars Story (oproti originálnímu názvu byl vypuštěn člen "a"). (raikonen16)
  • Oblek Dartha Vadera si v tomhle díle oblékl anglický herec Spencer Wilding, který má podobné proporce jako kulturista David Prowse, jenž tuto postavu ztvárnil v původní trilogii. Hlas Vaderovi opět propůjčil James Earl Jones. (kyjak)

Související novinky

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

18.08.2023

Snad to ani není třeba psát, ale pokud jste ještě v kině náhodou nebyli na nejnovějším snímku Christophera Nolana (Počátek) Oppenheimer, rozhodně vyrazte. Včera bylo pozdě. Film, který nadchnul… (více)

Další Star Wars seriál má obří cenovku

Další Star Wars seriál má obří cenovku

26.07.2023

Podle nové zprávy serveru Forbes společnost Disney zase utrácela ve velkém. Jenom pro kontext, zde je několik posledních velkých útrat studia. Tajná invaze – nový seriál ze světa MCU, údajně vyšel na… (více)

Reklama

Reklama