Reklama

Reklama

Želvy Ninja 2

  • USA Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows (více)
Trailer 2

Želví nepřítel číslo jedna, krutý Asiat přezdívaný Trhač, právě zdrhnul z vězení, kde měl dost času na to, aby vymyslel plán, kterým by se zelenými mutanty srovnal skóre (právě oni se velkou měrou podíleli na jeho zabásnutí). Kvůli jeho realizaci se spojí se šíleným vědcem Baxterem Stockmanem, který vyvinul speciální mutagen schopný přeměnit člověka na zvíře. Prvními dvěma pokusnými králíky se stanou rabiáti Bebop a Rocksteady, dříve dva oškliví chlapi, teď ohavný kanec a nosorožec. Oba se samozřejmě okamžitě pustí po stopě želvích bratří, ačkoliv ti jim jdou naproti, protože: „Když může ta látka proměnit lidi ve zvířata, proč by nemohla zvířata proměnit v lidi?" Tahle otázka některé členy želvího společenstva poměrně silně vzrušuje. Brzy ale budou mít úplně jiné starosti, protože do zástupu výše uvedených nepřátel se záhy přidá zástupce velmi naštvané mimozemské civilizace, který si říká Krang. Navzdory svému legračnímu vzezření je to ukrutný prevít, takže zelení bratři budou nakonec rádi, když v boji proti zlu po jejich boku stanou osvědčená reportérka April O´Neillová a mladý rebel Casey Jones, který to s hokejkou a pukem umí jako Jarda Jágr s tím rozdílem, že Casey se netrefuje do branky, ale do lidí. Bude to bitva, jakou svět neviděl, snad během ní borcům v krunýři nevystydne pizza... (Cinemart)

(více)

Videa (16)

Trailer 2

Recenze (340)

Wysch 

všechny recenze uživatele

Ne, ne, ne, ne a ne. Prostě ne. Dostali jsme do rukou / očí podobnou sračku jako třetí želvy z roku 1993, a to už je co říct. Želvy miluju, ale tady prostě nejde říct nic na jejich obhajobu. Odsral to i Stephen Amell, protože tyhle želvy jsou napsaný vymaštěným párem infantilních hulibrků. Zlatej Liebesman, protože i ty jinak celkem dobré akční scény z 2014 jsou zapomenuty. Tadyhle prostě není nic, jen stejně otravná Megan Fox (hlavně, aby nezapomněla ukázat plochý bříško!) a podobně vymaštěnej scénář. Režisér je totální amatér, kameraman se možná snaží, ale vlastně nemá co snímat. Všechny postavy na plátně jsou totálně dementně napsaný, vedou totálně dementní dialogy a nejhorší je prostě to, že to museli psát dva vyhulenci. Tenhle "film" je složenej jen z blbých dialogů a expozic. "Když neuděláme tohle, stane se tohle, a když se tohle stane, potom se stane tohle." To snad není možný předpokládat, že na film půjdou diváci s průměrným IQ 65, aby každá scéna musela být expozicí, nebo ano? Zkrátka ne, ne, ne, prostě tenhle "film" ne. Do kina nechodit. 69% v době psaní komentáře? Za co? ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Jestli byly první Bayovy Želvy opravdu něčím zajímavé a působivé, tak to byly akční scény. Odpoutaná kamera snímající souboje v dlouhých, dynamických záběrech byla dostatečným ospravedlněním pro mnohdy kompletně animované scény a vnesla do akce přehlednost a pohybovou eleganci, jaká v současných hollywoodských blockbusterech není úplně obvyklá. Ve dvojce už se bohužel ničeho takového nedočkáme - Dave Green nejenže sáhl po dnes běžném a mnohými proklínaném shake 'n' cut stylu, ale také po výrazně jednoduší choreografii. I scéna s pádem letadla je hlavně triková exhibice a chybí ji důmyslná inscenace "sněžné" honičky z předchozího filmu. Zarazilo mě také to, že snímek se vůbec nenamáhá jakkoli představovat Kranga; ten se prostě objeví a všechny postavy se tváří, jako by mimozemšťany v robotických oblecích běžně potkávali na ulici a nepotřebovali kolem jejich původu nic vysvětlovat. Pokud se vám ale na na předchozích náctiletých zmutovaných nindža želvách líbil hlavně nigga humor a sexy pózy Megan Fox, pak si určitě užijete i dvojku. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Správně infantilní návrat čtyř přerostlých želv, co jdou zase (jak nepřekvapivé) jednou zachránit svět před jeho koncem. A divák bude zasypán přívalem hlášek a akce. V podstatě se jedná o přebalený první díl, podstatný rozdíl tkví hlavně v řadě prvků, o které je druhé pokračování obohaceno. Želví partička se rozrostla o sympatického newyorského policejního strážníka Caseyho, co holduje hokeji. Vrací se i "hrdinný" zachránce Vernon z jedničky, který tak trochu zneužívá svoji slávu, aby ale následně prohlédl a přestal se zabývat svým egem a dál pomáhal stmelené želví partě. April je stále sličná, nic víc extra od ní nešlo očekávat. Temnou stranu zastupuje záludný Trhač, který prchl při transportu do věznice. Vzal si na pomoc intelektuálně podřadnou,avšak mezi comics fandy proslavenou dvojici trestanců jménem Bebob a Rocksteady, které ještě uvidíme zmutovat v divočáka a nosorožce. Trhačův mocný klan začíná nabírat na síle, o to hůř, že se spojí s vědcem, co vyvinul nebezpečné sérum, které mění člověka na zvíře. A aby těch parchantů nebylo málo, jejich řady doplňuje Krang, zástupce mimozemské civilizace, co zná recept, jak si podmanit svět. Druhý díl je o něco komplexnější než byla jednička, se kterou si v podstatě v ničem nezadá. CGI absolutně věrně ztvárňuje želví partu, která se v reálném prostředí pohybuje zcela přirozeně, žádný rušivý prvek jsem neobjevil. Želváci jsou zdaleka nejlepšími herci. Oproti (levnějším) hercům se jim daleko lépe daří projevovat emoce nebo podat vtip. S Bebopem a Rocksteadym se moc za film nepotkají, je velká škoda, že jejich vzájemná konfrontace byla tak nízká a prakticky k ničemu nevedla. A teď ten hlavní zápor filmu. Velká část filmu podléhá náctiletému publiku, což se projevuje infantilní formou, která je oproštěna od undergroundového comicsu, až to má za následek to, že jinému publiku se film jen těžko může zalíbit. Velkolepou technickou stránku také podporuje skvělý hudební doprovod s povedeným hudebním motivem z hudební dílny Steva Jablonskyho a ještě celá řada songů z let minulých. Producent Michael Bay pověřil režií málo známého režiséra Dave Greena, který se řídil infantilně, občas mírně temně pojatým scénářem. Vzešlo z toho zábavné a akční pokračování, po němž si pravděpodobně už nikdo nevzdechne na dávné, technicky tristní "želví" filmové počiny, v nichž se musela parta ochotníků navléct do gumových kostýmů. Dvojka ztratila svoji sílu ve finále. Přece jen bylo z těch odbytějších. Na scéně bylo hodně dobrých postav, ale po řídce pojatém finále jsem si sotva vybavil, co se s nimi stalo. Do třetího pokračování už nemá význam se pouštět. Želvy prostě nežeru! 6/10 ()

Innuendo1987 

všechny recenze uživatele

Sázka na retro prvky se zdá se víceméně vyplatila, tedy ve srovnání s prvním filmem alespoň. Jinak jsou totiž tak zajímavé postavy jako Trhač, Beebob, Rocksteady a geniální Krang naprosto trestuhodně nevyužití a mytologie nerozvinutá a to především vinou plytké režie a odfláknutého scénáře. Ale to bude asi moje chyba, čekal jsem holt prostě víc, než jen rozprávku pro dnešní šestileté haranty. Další věc co mi neuvěřitelně kazila zážitek byl dabing, jak ten anglický, o českém nemluvě. Já starý nostalgik tam prostě pořád slyšel, nebo alespoň chtěl slyšet, staré dobré hlasy českých dabérů seriálu z roku 1987. Jsem sentimentální, já vím. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

O kúsok lepšie ako jednotka. Predovšetkým preto, lebo sú tu ikonický záporáci korytnačiek - Rocksteady, Bebop, Krang a nechýba ani Technodrom, či dokonca kápo v hokejovej maske Casey Jones (pre neznalých a mladších, ten záporák nie je aby bolo jasné). Ninja Korytnačky 2 priniesli široký výber postáv, ktoré pre nás starších sú dobre známe, no pod tým všetkým je to iba pekná prehliadka efektov, akcii, či záberov na Meganku. Slušná odreagovačka, ale ak mám na výber radšej siahnem po kreslenej verzii. Som zvedavý čo prinesie prípadný tretí diel, mám pocit, že esa z rukávov už došli. Steve Jablonsky celkom fajn náhrada za Briana Tylera. Obľúbený soundtrack: Squirrel Formation, Half Shell. 65% - 3* ()

Galerie (82)

Zajímavosti (9)

  • Auto, ve kterém jezdí Casey Jones (Stephen Amell), je 2016 Dodge Challanger Hellcat. (Karn)
  • Když Michelangelo vyleze z kanálu na ulici, kde je zrovna průvod karnevalu, potká chlápka převlečeného za Bumblebeeho. Film tak odkazuje na Transformers (2007), které režíroval Michael Bay a který je zárověň producentem filmu Želvy Ninja 2. (Frantisek.Fu)
  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)

Reklama

Reklama