Reklama

Reklama

Další generace Griswoldů v tom zase lítá. Dospělý Rusty Griswold (Helms) kráčí ve stopách svého otce a v naději na posílení rodinných pout se rozhodne překvapit svou ženu Debbie (Applegate) a jejich dva syny cestou zpět do Ameriky, do rodinného „oblíbeného zábavního parku" Walley World. (Freeman Ent.)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (349)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

z původní trilogie mám sice nejradší Vánoční prázdniny,ale i zbylé dva filmy patří mezi VHS klasiky,na které se člověk tu a tam rád koukne...od nových "prázdnin" jsem raději moc nečekal a jsem tak nakonec rád že nejde o až takový průser.Je tu sice spousta zbytečně tlačeného fekálního humoru a narážek na sex za každou cenu (bez kterého se asi novodobá americká komedie prostě neobejde),tedy prvků,které původní filmy prostě nepotřebovaly a pobavily i bez nich,ale zase na druhou stranu je tu pár opravdu odzbrojujících věcí,u kterých sem se zasmál fakt nahlas (albánské rodiné vozidlo,...).Jako celek sice nikterak nevybočuje z průměru,ale je spousta mnohem horších věcí a tohle ve výsledku neurazí...60% (PS: je zajímavé porovnat jak moc nám zestárli původní Griswoldovci...) ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Původní filmy si vybavuju jen matně, tudíž sem byl asi ochuzenej o spoustu navazujích a odkazujících scén.Geniální gagy střídají trapný nebo nechutný, tak, jak sme už u amerických komedií zvyklí, na druhou stránku sme se občas opravdu nahlas zasmáli a to se počítá.Nic sem od toho nečekal a ono to spíš mile překvapilo, jen mě hodně zamrzelo, že udělali z postavy Chevyho Chaese takového kreténa.65%. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Původní Vacation jsem kdysi viděl a opravdu si pamatuji pouze matné ústřižky a tehdy ještě neprošedlivého Chevyho Chase. Byl to prostě takový pohodový film na odpoledne, což se tomuto demakeu daří poze z poloviny. Ed Helms a spol jdou na to tentokrát po vzoru We´re the Millers, což je bláznivá komedie, která mě nezaujala tolik. Bláznivá dovolená tasí tentýž styl humoru a soudě dle smíchů okolních diváků soudím, že to má účinek (až na to, že nás v kině bylo asi 10). Začátek byl úplně tragický, trapnost nad trapnost a s dobrými gagy (ovšem stále v rámci velice přiblblého humoru) se snímek vytasil až posléze. Nečekal jsem vůbec nic, naopak po recenzích spíše nudný průměr, ale nakonec jsem i celkem zasmál a bavil se. Podobný sequel bych si dal klidně líbit, proč ne, jen by to chtělo méně těch naprostých hloupostí. PS : Chris Hemsworth naprosto nemá chybu! PPS : Got a Rimjob? ... 75% ...[3.9.2015_Cinestar_Černý most] ()

grogodil 

všechny recenze uživatele

John Francis Daley - nemôžem toho vola vystáť. Nemôžem si pomôcť, pre mňa to je ten "gesicht", ktorý si proste koleduje o päsť už len tak z princípu. Vždy keď som ho náhodou zazrel v Kostiach, musel som akútne prepnúť program. Zaujímevé zistenie, že spoza kamery je rovnako neznesiteľným elementom pre mňa. Griswoldovci boli doteraz minimálne záruka solídne stráveného vianočného času pri x-tej repríze v bedni, no pod Daleyho vedením je najnovší rodinný trip tejto famílie číre zlo a ukážkový príklad trapnej a zbytočne fekálnej súčasnej americkej komédie, ktorá sa mne hnusí. Nebýť tých splaškov, zvratkov a vnútorností, tak ide o neškodnú priemernú komédiu s občasnými dobrými vtipmi (korejská GPS), no takto už len z princípu tesne nad odpadom. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Původní Vacation byl jen průměrná jednohubka na nedělní odpoledne. Nicméně, tato verze z roku 2015 mě bavila od začátku až do úplného konce. Jedná se totiž o naprosto šílenou a ujetou komedii, ve které tvůrci vystavují na odiv všechny trapné scény či gagy. A i když to někdy v nějakých komediích nevyjde, zde se to povedlo na výbornou. Od pošuka Eda Helmse až po záchodový humor, to vše funguje jako dobře promazaný stroj. Ale nejvtipnější věc na celém filmu bylo jednoznačně jejich auto vyrobené v Albánii, které mělo více udělátek než auta Jamese Bonda. Také cameo Chrise Hemswortha potěšilo. Jeho postava jižanského "burana" je k popukání! „I just wanted to sing Seal with my family like normal people.“ ()

Galerie (48)

Zajímavosti (11)

  • Jako Walley World posloužil filmařům zábavní park Six Flags Over Georgia v Atlantě. (jenik71)
  • Píseň, kterou si Rusty Griswold (Ed Helms) rád zpívá během celého filmu, je "Kiss From A Rose" od britského zpěváka Seala. (Duch217)
  • Film tvorí zvláštnu zmes sequelu (odkazuje na predchádzajúce filmy), remaku (niektoré scény sú rovnaké alebo veľmi podobné tým z predchádzajúcich filmov) a rebootu (nový film možnej série s novým obsadením). (Laslo)

Související novinky

Kdo natočí Flashpoint od DC?

Kdo natočí Flashpoint od DC?

17.01.2018

Ve světle nedostatečných tržeb Ligy spravedlnosti (655 milionů dolarů nestačí ani na výdělky Muže z oceli) se filmový vesmír od DC maličko překopává. Jeho řízení teď bude mít na starost Walter Hamada… (více)

Kdo sepíše Spider-Mana?

Kdo sepíše Spider-Mana?

19.07.2015

Tobey Maguire (Spider-Man) a Andrew Garfield (Amazing Spider-Man) si užívají pavoučí důchod a Tom Holland (Nic nás nerozdělí) se naopak chystá na svůj marvelácký debut. Poprvé ho jako Petera Parkera… (více)

Thor bude krotit kafe

Thor bude krotit kafe

11.06.2015

Chris Hemsworth (Avengers: Age of Ultron) má novou práci. V minulých letech si vydělával jako superhrdina v Thorovi, elitní řidič v Rivalech nebo kyberpostrach v Hackerovi, letos ale bude předvádět… (více)

Reklama

Reklama