Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Morgan Adamsová zdědí po otci část mapy vedoucí ke zlatému pokladu, který kdysi dávno ukryl na neznámém ostrově její dědeček. Mapu, ukazující cestu ke skrýši, rozdělil mezi své tři syny. Takže Morgan není jediná, kdo má na poklad zálusk. Cesta za pokladem se stává smrtelně nebezpečným dobrodružstvím. Proti sobě má nejen proradného strýce Dawga Browna, který zavraždil jejího otce, aby se mapy zmocnil, ale také chamtivého guvernéra Ainsleea. Naštěstí má po boku řadu věrných přátel a spolubojovníků, mezi nimiž vyniká podvodník Willy Shaw, kterého vykoupila z otroctví v domnění, že je lékař, když pro překlad latinsky psané mapy potřebovala překladatele. Když zjistila svůj omyl, chtěla se ho zbavit. Jenže ji napadl Dawg a Morgan unikla jen díky Willyho pomoci. Získala tak nečekaně spolehlivého a užitečného pomocníka a věrného přítele. Po řadě dobrodružství se dostane na ostrov, objeví poklad a nakonec o něj musí svést velkolepou námořní bitvu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Akční, svižná, výpravná, přiměřeně zábavná a velmi spektakulární podívaná. 1) Takhle nějak jsem si představoval bájná pirátská dobrodružství ve věku, kdy mě to zajímalo._____ 2) Film pravděpodobně cílí na teenagery, ovšem na teenagery před třiceti lety. Nejsou tu žádné gore scény, žádné krveprolití, žádný sex. Vše jen v náznaku a decentně, jak to bývalo zvykem za mých mladých let. Pro mě plus, pro některé diváky asi ne._____ 3) Trochu problém mám s hereckým obsazením. 36letý Matthew Modine (zloděj Shaw) není špatný, i když mojí představě fešného charismatického piráta neodpovídá ani za mák. Kvalifikací pro roli 39leté Geeny Davisové bylo zřejmě manželství s režisérem, jinak si její angažování neumím vysvětlit._____15letému Christopheru Mastersonovi (blonďatý pirátský klučina Bowen) to slušelo. Opička Finster sedí._____ 4) Ke konci si snímek stává poněkud rozvláčným, nějakých 20 minut krácení by prospělo._____ 5) Zajímavosti obsahují přehled neúspěchů snímku, které nějak nechápu._____ 6) Filmováno převážně na Maltě a vloudilo se i pár záběrů z Thajska._____ 7) Určitě bych dal pět hvězdiček...kdyby mi bylo patnáct anebo kdybych byl fanda do pirátských dobrodružství. Holt ale není a nejsem. Ale přece jen...Onto your stations, men. Prepare to come about, south to south-east. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Jediný důvod, proč nezatracuju exsistenci toho filmu je fakt, že si zde Verbinsky bzjevně bral inspiraci při tvorbě Pirátů z Karibiku. Jinak ale šmíra nejtěžšího ražení, Geena Davis je strašná, akce je jaksi bez nápadu, šťávy, čehokoliv a celé je to tak strašně zdlouhavé a nastavované... Skutečné utrpení... ()

Reklama

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Film "Ostrov hrdlořezů" režiséra Renny Harlina je parádním pirátským dobrodružstvím plným akce a vzrušení. Příběh nás zavede na cestu za zlatým pokladem, který zdědí Morgan Adamsová po svém otci. Geena Davis v hlavní roli představuje silnou a odhodlanou hrdinku, která se musí postavit nejen proradnému strýci, ale i chamtivému guvernérovi. Film nabízí skvělé herecké výkony, zejména Matthew Modine jako podvodník Willy Shaw, který přináší do příběhu zajímavý humor a charisma. Akční scény jsou velkolepé a námořní bitva na konci filmu je opravdu impozantní. "Ostrov hrdlořezů" je skvělým zástupcem béčkového pirátského žánru, který vás bude bavit od začátku do konce. Je to zábavný film pro všechny fanoušky dobrodružných příběhů s pirátskou tematikou. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

To byla v roce 1995 nějaká hrozná potopa? Paměť už mi tak neslouží a přece jen mi v té době bylo 7 let, ale jinak si nedokážu vysvětlit divácký nezájem o dva velkorozpočtové filmy odehrávající se na vodě. Jedním z nich je právě Ostrov hrdlořezů a tím druhým Costnerův Vodní svět. A při tom se jedná o kvalitní filmy. Fakt. Ostrov hrdlořezů stojí za pozornost díky výborné výpravě, svižnému tempu a našlapané akci, kdy všechno vybuchuje (Občas sice i dostavník. Ale tak když mu trefili nádrž:-) a celé to za ty dvě hodinky docela rychle uteče. Geeně Davis jsem tu drsnou polohu moc nežral, ale na druhou stanu jiskření mezi ní a Matthew Modinem docela funguje. Pohodou a karibským rumem nasáklý film, který si určitě nezaslouží, aby ho každý srážel jen protože nic moc nevydělal a pár kritikům se nelíbil. ()

humanbeing 

všechny recenze uživatele

Má to všechno, co by epický pirátský film měl mít - souboje ve všech podobách, vzpouru, cestu za pokladem, nebezpečí na každém kroku a sympatické hrdiny a charismatické záporáky. Chyběla tomu snad jen zapamatovatelná hudební znělka. Geena Davis nechala ve filmu všechno. Carolco bohužel taky. To je celkem záhada, proč je film tak špatně hodnocen. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (25)

  • V čase natáčania filmu bol Renny Harlin vo vzťahu s herečkou Geenou Davis (Morgan Adams), ktorá hrala doposiaľ len v komediálne ladených filmoch. Renny presvedčil producenta Marria Kassara, aby z nej spravil akčnú hviezdu. (beso74)
  • Vlajka, ktorú používa Dawg Brown (Frank Langella), je kópiou najstaršej známej pirátskej vlajky s lebkou a prekríženými hnátmi, ktorú používal na svojej lodi kapitán Emmanuel Wynne. (beso74)
  • Prvý týždeň po natáčaní pôvodný kameraman filmu Oliver Wood spadol zo žeriava do jednej z nádrží s vodou a zlomil si nohu. Musel ho nahradiť kameraman Peter Levy. Woodov príspevok k filmu ale bol spomenutý v záverečných titulkoch. (Arsenal83)

Související novinky

Piráti bez kostlivců a hlášek?

Piráti bez kostlivců a hlášek?

20.05.2008

Studio DreamWorks na to šlo chytře. V klidu počkalo, až dozní kanonáda z Černé perly a hromobití nad obrovským vírem na konci světa, a teď, když už se na kapitána Sparrowa a jeho kumpány začíná… (více)

Dvanáct úkolů pro Harlina a Cenu

Dvanáct úkolů pro Harlina a Cenu

18.02.2008

Renny Harlin se z béčkového bahna, v němž uvízl kdysi dávno díky propadáku Ostrov hrdlořezů, už asi nikdy nevyhrabe. A přitom jeho nový projekt 12 Rounds, který začne natáčet v New Orleansu přesně za… (více)

Reklama

Reklama