Reklama

Reklama

Deadpool 2

  • USA Deadpool 2 (více)
Trailer 8

Obsahy(1)

Připravte se na druhý příchod Wade Wilsona alias Deadpoola (Ryan Reynolds). Možná s ním prožijeme okamžiky, kdy jako kuchař přežívá skoro smrtící hovězí útok a hned poté prahne po splnění svého velkého snu: stát se nejvyhledávanějším barmanem v Mayberry. A zároveň se chce vyrovnat s tím, že zcela ztratil chuť a snaží se tedy znovuobjevit správné životní koření. Pátrá i po nějakém nestabilním kondenzátoru, bojuje s nindži i japonskou jakuzou a vzdoruje smečce sexuálně agresivních čoklů. Deadpool také vyráží do světa, aby objevil pro něj významné životní body: rodinu, přátelství, novou chuť prožívat dobrodružství a také, aby si zasloužil vytoužený hrneček s nápisem „Nejlepší milovník na světě“. Nebo taky ne. Deadpool je zkrátka chlapík mnoha tváří, byť by ta jeho pravá, ukrytá pod maskou, je pěkně hnusná. Ale za to nemůže. Což ovšem neplatí o jeho hodně černém smyslu pro humor a netradičním přístupu k superhrdinským pravidlům fair play. (CinemArt)

(více)

Videa (5)

Trailer 8

Recenze (1 001)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Tak jsme se v prvním dílu vyřádili, předvedli, čeho všeho jsme schopný, odbyli si nutný origin a se dvojkou konečně přešli k filmovému řemeslu. S dokonalou akcí, nečekanou dávkou emocí, solidním příběhem a vedlejšíma postavama, který vyloženě volaj po tom, aby s nima vznikaly další a další filmy. Hlavně teda s Domino, protože hoooooly shiiiiit, Zazie Beetz je boží. Až nečekaně dobrý, lepší než Avengers, lepší než Solo, a nebýt Tichého místa, tak prozatimní film roku. 9/10 ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

První díl nepřekonán a to zásadně. Tam, kde byl tehdy humor podvratný a svěží a byl v kulometné kadenci, je ve druhém díle často zatuchlý a kadenci má leda tak muškety, kterou nabíjí jednoruký prodavač koberců z Kopidlna. Deadpool by měl komiksové klišé bořit, dělat si z nich srandu, jenže tohle se nepovedlo tak moc, že když si člověk odmyslí tak cca deset opravdu povedených vtipů (nebo spíš sekvencí humorů), tak zjistí, že se Deadpool stal přesně tím druhem filmů, do kterého v prvním díle tak zábavně tepal a dělal si z něj srandu. A když se v letním kině víc, než druhému Deadpoolovi smějete filmu Meg: monstrum z hlubin, tak je něco hodně, hodně špatně. ×¤× Filmový víkend ČSFD 2018 ×¤× ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Jedničku jsem neviděl, na tohle jsem šel nuceně jako doprovodná eskorta. Mého potomka s jeho kumpány na to totiž kvůli věkovému omezení nechtěli pustit, leda s podmínkou, že na to půjde i nějaký dospělý s nimi... Oni už stáli před kinem já někde jinde, nicméně jsem vyslyšel mobilem volané SOS aniž bych následně tušil na co že to jdu. Říkal jsem si, že dalšího Spidermana (podle plakátů) asi přežiju, když už nic jiného bude tam asi nějaká akce a digitální efekty dneška... No nebudu se tu tentokráte rozepisovat dlouze. Vtipy byly dost pubertálně jednoduché (omladině se líbily) , sem tam nějaká lepší narážka ke které už bylo třeba něco nebo někoho znát aby jste pochopili význam fóru. Akce celkem přehršel, ale na to jsme poslední dobou zvyklí a nebylo to zas nijak nestandardní. Honičky konvoje fajn, nejvíce jsem se asi nasmál při para-výsadku superhrdinů. Závěrečná bitka mutantů mi nic neříkala ani jako parodie ani jako vážně míněná zápletka, stejně tak slzičkový konec... Já nevím, ale tohle prostě není typ filmu pro mně... Jestli to měla být parodie na věci od Marvelu, které mi samy o sobě připadají dost mimo, asi bych musel tento žánr hlouběji znát. A nebo mi halt už není 14. Za mně tedy jen tři obojky eliminující mutace a je to jen tak tak. * * * ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Je to vlastně neuvěřitelně pozitivní a motivační snímek - ani ne tak kvůli nějakému family konceptu, protože ty zdejší deklamované zkazky o rodinných hodnotách beztak každý přejde s ironickým úšklebkem (o což se příběh koneckonců snaží), ale spíše opět pro vulgární a sebereflektivní odlehčení, které vykouzlí široký úsměv tím účinněji, čím více má divák nakoukáno - a pozitivní je, že si umí áčková hollywoodská produkce takhle otevřeně utahovat z klišé či morálních a etnických "zákonů" áčkových hollywoodských produkcí. Nebavilo mě sice, že se to s tou sebeuvědomělostí místy hodně přehánělo, takže film předem zabil potenciálně působivé momenty především kolem skvělého Cablea, ale veskrze jsem se dobře bavil, s chutí vstřebával všechny odvážné narážky a se zájmem sledoval, jak tvůrci místy trochu chaoticky a zjednodušeně (úvod a závěr), většinou ale naopak promyšleně manipulují s možnostmi a výstavbou jejich fikčního světa, který se dle situace transformuje i v komentář a odraz západní popkultury. Občas mi přišlo, že se dalo z jednotlivých motivů vytřískat o dost údernější a bohatší humor (například očividná inspirace Terminátorem je odbyta jednou hláškou), neustálé dick joky mi už někdy lezly krkem, a abych mohl hodnotit lépe, nesmělo by tam být tolik hluchých míst nebo opakujících se postupů.___ V součtu určitě vítězí jednička, která na mě působila více uceleně. Dvojka je sice hodně vtipná, ovšem vyprávění je přeci jenom těžkopádnější. 70% ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Kéž by to bylo tak o půl hodiny kratší, za prvé by si tvůrci mohli utřídit, které blbosti tam fakt nepotřebují být, a za druhé by to bylo svěžejší a svižnější. Pořád nechápu tu zabíjecí fetiš. Několik vtipů mě upřímně pobavilo, ale jinak mi ta metavyprávěcí forma přijde pořád extrémně chtěná, nucená a tím pádem nefunkční. Nicméně je super, že už to nepůsobí tak strašně lacině jako jednička. (Ale zato pořád platí moje výtka, že na to, jak si film často dělá slovní vtípky z používání scenáristických klišé a podobně, tak je potom sám zcela vážně používá, a to je prostě divné.) Zazie Beetz je dost božská a Julian Dennison prezidentem. Docela jsem si užila soundtrack (tu původní hudbu, nikoliv použité populární písničky). ()

Galerie (124)

Zajímavosti (109)

  • Toto pokračování bylo oznámeno tři dny před vydáním prvního dílu Deadpool (2016). (griph)
  • Ve filmu se sirotčinec jmenuje Essex. To je odkaz na dlouholetého padoucha z komiksů o X-Menovi, pana Sinistera, známého také jako Nathaniel Essex. Sinister kdysi vedl sirotčinec, který v komiksech používal k manipulaci s mladými mutanty. (griph)

Související novinky

Další Jurský svět natočí David Leitch

Další Jurský svět natočí David Leitch

06.02.2024

Deset let uplyne letos od té chvíle, co původem kaskadéři Chad Stahelski a David Leitch udělali obří díru do akčního světa snímkem John Wick. Ukázali, že s jednoduchým scénářem, nikterak obřím… (více)

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

03.11.2023

Po zveřejnění informace, že se ve dalším pokračování Deadpoola, jenž je zatím bez oficiálního názvu, po několika narážkách z předcházejících dílů konečně objeví po boku Ryana Reynoldse i navrátivší… (více)

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Joker na cestě k nejvýdělečnějšímu eRku

Joker na cestě k nejvýdělečnějšímu eRku

24.10.2019

Ať už se vám nový Joker líbil, nebo ne, jedna věc se režiséru Toddu Phillipsovi nedá zapřít. Natočil totiž masivní hit, který je na cestě k tomu, aby se stal nejúspěšnějším eRkovým filmem všech dob.… (více)

Reklama

Reklama