Reklama

Reklama

Vanishing Point

  • Slovensko Vanishing Point (festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh muže, který ztratil svou lásku a s ní i chuť do života. Příběh muže pro kterého rychlá jízda znamená neklid jeho duše. Příběh muže, který od začátku ví, že si jede pro volnost, pro smrt. Dodge Challenger uháňející krajinou možná jen proto, aby mohl vyprávět příběh o muži, který věděl, že jediné co chce, je volnost duše. Že jediné, co dává v životě smysl, je volnost, kterou představuje motor schovávající se pod jeho kapotou. Volnost a zároveň neklid, který jde ven jen s rychlou jízdou. (Tony.cs)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (287)

movie 

všechny recenze uživatele

Výtečný Barry Newman v parádně natočené béčkové jízdě. 97 minut dlouhá honička, zdánlivě bez "obsahu", ale s celkem jasnou pointou navazující na myšlenku doznívajících 60tých hippies let. Driver a bývalý polda Kowalski se žene do San Francisca aby tam byl ještě o den dřív a i přes svůj danný limit se rozhodne vyrazit do souboje, ve kterém je vítěz předem jasný. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Dodge Challenger 1970 se řítí rychlostí vyšší než vysokou z Denveru do San Franciska a za volantem bývalý policista a také bývalý automobilový závodník Kowalski. Policie to nenechá hodlat jen tak... -- Dle všeho kulťák let sedmdesátých s nezaměnitelnýkm puncem své doby. Motivace není důležitá, jde o vzpouru proti autoritám. Nulový obsah se ztrácí pod výtečnou vizuální stránkou - jde především o pastvu pro oči - dynamická kamera, převrácená policejní auta, opuštěné pouštní silnice... Téměř celý film je prakticky jedna velká automobilová honička (ve stylu Mad Max 2) s charizmatickým hlavním hrdinou. Jednohubka, ale velmi chutná... ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Need Speed for Speed. Kowalskiho mozek jede díky neblahému životnímu osudu podlahu a za pomoci benzedrinu vydává směrem k pravému chodidlu jasný pokyn: „Sešlápni plyn a vyhledej podlahu jinou! Podlahu bílého Dodge Challenger 1970!“ Post-Woodstocková jízda deziluze může začít a až si to ve finále Jimmy(?) namíří k bílému světlu mezi buldozery, tak vězte, že se k němu skrz jejich radlice dostal, ač se to na první pohled nemuselo zdát.. Pokud by však Kowalski při svém zběsilém tripu za svobodou sejmul vaši ženu s dětmi vracející se ze školy, stalo by se z manifestní jízdy "nespoutané individuality" jen šílené řádění zfetovaného piráta silnic. Já vím, že jel přes víkend, ale svět umí být relativní, viďte..? ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Chlap nasedne do bílého sporťáku a jede. Staví se pro prášky, aby neusnul a jede dál. K tomu ještě slepý černoch v rádiu a máte celý Vanishing Point. Na první pohled určitě, na druhý je to dlouhá cesta posledního kovboje na svém bílém oři, který se rozhodl pro cestu bez návratu. Stejně tak jednoduché, jako zábavné, ale smát se určitě nebudete. O tom Vanishing point vůbec není, ale to sami poznáte, až nasednete vedle bývalého závodníka a projedete se po nekonečných poloprázdných silnicích Ameriky... Třešničkou na dortu je dokonalá kamera. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Je to jedna veľká automobilová naháňačka. Veľká, ale len svojim rozsahom. Proste sa len jazdí, uhýba, stáča. Je mi jasné, že na ploche hodiny aj pol nemohla byť v každej minúte explózia, či zrážka nejakých plechov, ale akosi je tam tej dynamickej akcie málo. Tých retro založených, poteší určite aj soundtrack. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (21)

  • Kowalski je profesionální řidič (přepravce vozů), i když nemá řidičský průkaz. (ČSFD)
  • Bílá barva Dodge prý neměla nic symbolizovat, pouze pomáhala lépe vozidlu vyniknout na pozadí krajin. (ČSFD)
  • Automobil použitý k nárazu a naprosté destrukci na konci filmu nebyl Challenger, ale Chevrolet Camro. Vůz neměl motor a nesl náklad výbušnin. Zkušené oko pozná po střihu zpředu řítícího se Challengeru na následující záběr na záď explodujícího Chevroletu. Tento fakt lze (pro některé fandy bohužel) doložit fotografiemi ze zákulisí). (ČSFD)

Reklama

Reklama