Reklama

Reklama

Medicejové

(seriál)
Trailer
Itálie / Velká Británie, (2016–2019), 22 h 13 min (Minutáž: 48–60 min)

Hrají:

Dustin Hoffman, Guido Caprino, Richard Madden, Stuart Martin, Annabel Scholey, Ken Bones, Alessandro Sperduti, Daniel Caltagirone, Lex Shrapnel (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Politické rodinné drama odehrávající se ve Florencii začátkem 15. století. Cosimo de Medici je u kormidla rodinné bankéřské dynastie, když jeho otec Giovanni náhle umírá... (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (34)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Medičejští se sice nemohou pyšnit takovým rozpočtem, jako třeba Borgiové nebo Tudorovci, ale o to víc kladou důraz na příběh a navíc střídmější pojetí má ke skutečné historii daleko blíž, než pojetí pompézní. Tohle vlastně mělo všechno, co má historický seriál/film mít. Historickou věrnost správně proloženou fikcí, krásnou výpravu, dobové kostýmy i poměrně důmyslný scénář. A samozřejmě herce. Jen s Richardem Maddenem v hlavní roli jsem měl trochu potíž. Pokud zůstával v rovině chladného politika, bylo vše ok, ale jakmile měly nastoupit emoce, trochu to haprovalo. Navíc uvěřit, že by byl otcem dospělého syna a vlastně i dědečkem, byl docela problém. To vlastně platí i pro Annabel Scholey, ale tam se to dalo přehlédnout, protože to je prostě bohyně. Byl bych moc rád za další řadu, ale obávám se, že nepřijde. I tak ale letí na Ostrovy i poloostrov velký dík. 90% ()

pipapa odpad!

všechny recenze uživatele

Pokud máte rádi seriály, kde se nic neděje, pouze se leze sem a tam, mele se hubou a do toho se přidá pár rychlovek stupidního kvalitně cenzurovaného sexu, pak je tento seriál šitý na míru právě pro vás. Úmorný, unylý a nehezký herecký ansámbl v čele s odpudivým R.Maddenem pod taktovkou jakéhosi rádobyrežizéra. Výprava nic moc, spoléhající spíše na občasné digitální či reálné záběry italských měst nebo přírody...Díky, nikdy více! Opravdu utrpení sledovat tu komerční nemohoucnost. ()

Reklama

cingi.t 

všechny recenze uživatele

Hrdinovia sú len takí silní akí silní sú ich zloduchovia. Žiadna fikcia nevymyslí takého zloducha, ako realita. V histórií sa skrývajú zverstvá a krutosť, o ktorých sa nám ani nesníva. Zlo, závisť a nenávisť, s ktorou Medici desaťročia bojovali povyšuje túto sériu na najvyššiu úroveň. V každej sérií je záporák stvárnený dokonale, v prvej Lexom Shrapnelom, v druhej jedinečným Seanom Beanom a v tretej Jackom Rothom. Práve títo herci a ich stvárnenie postáv prinášajú do série to správne napätie, ktoré nás prenesie do Florencie v 15. storočí.  Rod Medici si jednoznačne zaslúžil takéto kvalitné spracovanie. 5* ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Vskutku dobrý deriál, hoci je to len o počiatkoch mediciovskej vlády. Jej ďalší priebeh je ešte zaujímavejší. Obsadenie Roba Starka bola výborná voľba, ten do dávnej Florencie výborne zapadol. Hlavná zápletka je zaujímavá a dievčatá sú väčšinou veľmi pekné. A keď od nich odvrátite zrak, tak máte možnosť vidieť jedno z najkrajších miest priamo na dlani. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Snad se to rozjede ale zatím příběh ničím moc neupoutá.není to o práci herců ale kameře.Dosti zvláštní záběry ponuré atmosféry té doby.50 minut mi přišlo neskutečně dlouhých.asi proto,že některé situace by si vyžadovaly trochu propracovanosti a některé nic neříkající záběry (chození herců oněkud někam atd) byly zbytečně dlouhé.Myslím tím,že by se tvůrci měli spíš zabývat víc historií.takhle to vypadalo že hrají o čas...Natočit je jedno co?Klasicky fajnový slovenský dabing. ()

Galerie (188)

Zajímavosti (31)

  • Úvodní píseň „Renaisannce“ nazpívala britská zpěvačka Skin z hudební skupiny Skunk Anansie. Je také autorkou textu, pod který se ale podepsala svým pravým civilním jménem Deborah Ann Dyer. Hudbu k úvodní písni jakožto k celému seriálu zkomponoval italský hudební skladatel Paolo Buonvino. K písni „Renaisannce“ vzniknul i samostatný videoklip, který byl premiérově uveden v říjnu 2016, tedy ve stejném roce, kdy byla premiérově uvedena 1. série. (Lynette)
  • Filmaři nechali vyhotovit šperkaři pro herce v hlavních mužských rolích z rodu Medicejů přesné kopie prstenů s rodovým znakem tohoto florentského rodu, které pak stejně jako v renesanci jejich skuteční předchůdci sami museli nosit po celou dobu natáčení seriálu. Po natáčení jim filmový štáb tyto prsteny ponechal na památku, a tak například herci Daniel Sharman (Lorenzo de' Medici), Bradley James (Giuliano de' Medici) a Jacob Dudman (Giulio de' Medici) tyto své prsteny ukázali v živém vysílání fanouškům seriálu na YouTube dne 30. května 2020 během jarního lockdownu kvůli koronavirové pandemii. (Lynette)
  • Herečka Synnove Carlsen (Clarice), která si s hercem a svým seriálovým švagrem Bradleym Jamesem (Giuliano de' Medici) vytvořila během natáčení druhé série v roce 2017 dobrý přátelský vztah, na něj prozradila, že si v říjnu 2018 v Itálii, kde se měla konat premiéra, o volných chvílích i mezi dalšími propagačními povinnostmi k seriálu krátil z nervozity chvíle pletením na hotelu s vypůjčenou sadou na pletení jeho maminky, která ho tam doprovázela. (Lynette)

Reklama

Reklama