Reklama

Reklama

Noví mutanti

  • USA The New Mutants (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Rahne Sinclairová (Maisie Williams), Illyana Rasputinová (Anya Taylor-Joy), Sam Guthrie (Charlie Heaton) a Roberto De Costa (Henry Zaga) jsou čtyři mladí mutanti, které drží v odlehlé nemocnici dr. Cecilia Reyesová (Alice Braga) za účelem jejich psychiatrického pozorování. Je přesvědčená, že tito mladí lidé představují nebezpečí sami sobě a celé společnosti. Má je neustále na očích a snaží se je naučit ovládat jejich mutantní schopnosti. Když se však osazenstvo rozroste o Danielle "Dani" Moonstarovou (Blu Hunt), začnou se v nemocnici dít zvláštní věci. Pacienty začnou ovládat halucinace a vzpomínky z minulosti. Nepotrvá dlouho a jejich mutantní schopnosti - a vzájemné přátelství - podstoupí zkoušku, při které budou muset svést bitvu o to, aby vyvázli živí. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (303)

somnar 

všechny recenze uživatele

Jako hommage Breakfast Clubu s držkatými teenagery by to možná i fungovalo (a podle všeho to tak bylo i zamýšleno), nakonec se to ale změní v ještě mnohem vykostěnější duchařinu než byla dvojka To s marným finále. Asi to klidně mohli natočit znovu (jak prý po odevzdání rough cutu chtěli), vypadá to fakt levně. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

A mě se to zrovna moc nelíbilo! Horor, X-mani, příběh se silnou romantickou linkou, napětí? Tohle tam prý má být, ale já to tam nikde nenašel. Horor, kde se nebojím! X-mani, kteří mi tu působí spíš seriálově, než že by měli patřit na filmové plátno a ani to tu nefunguje, protože toho prostoru ve filmu vlastně nikdo až tak moc nemá. A pak romantická linka, které jsem neuvěřil, chemie mi nefungovala a celé mi to tam přišlo spíš jen tak nějak vecpané. No a napětí? Ke konci - možná - trochu... Takže já si zase stojím za tím, že se tohle nepovedlo a ani nechci pokračování, nebo si to někdy v dohledné době pustit znovu... 3/10 ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Ako detsky horor alebo pilot k nejakemu ultradrahemu ackovemu serialu je to vlastne celkom fajn. Ale ako sucast jednej z troch najlepsich komiksovych serii je to nedostojne az potupne. Ma to svoje momenty ale vysledok je totane zabudnutelny a nudny. A pritom ten hororovy kabatik by serii celkom svedcil. 5/10 ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem čekal dlouho. Teď ovšem nepíšu o jeho odkládání, nýbrž prostě o tom, jaký film to je. Je to příběh ze světa X-Men, ve kterém ale žádní X-Men nejsou, a to mě vždycky lákalo. Jde tu o nové a zajímavé hrdiny, je to v lecčems jiné než ostatní mutantské filmy (trochu překvapivě odkazují Noví mutanti nejvíce k Loganovi, ze kterého si půjčili i pár sekund záběrů), má to příjemný hororový nádech typu původní Noční můry v Elm Street, nehýří to zbytečnými digitálními kouzly, jež se dostaví až v působivém finále… Zkrátka kvalitní, ačkoliv komornější a mimo hlavní sérii stojící příběh, který mohl být klidně delší a který by mě určitě nalákal i na pokračování, kdyby plány jeho tvůrců nezařízlo samo studio, které nedůvěrou nakazilo i diváky. Škoda, škoda, škoda, a přitom Dani a Rahne mají takový potenciál! ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Noví mutanti mají v popisku horor, sci-fi a akční film, nicméně po projekci musím usoudit, že takřka ani jedna ze žánrových rovin nefunguje tak, jak bych si přál a očekával. Samotný trailer měl více děsivou a akční atmosféru než samotný film, což je vážně škoda, protože zde byl cítit značný potenciál a nádech jinakosti vůči ostatním kouskům z x-menovského vesmíru. Postavy a jejich schopnosti jsou na jednu stranu zajímavé, avšak poněkud odfláknuté, takže člověk nemá ani moc nutkání jim vůbec fandit - jediná postava, která mě alespoň trochu zaujala, byla Illyana (plus Lockheed a její démoničtí "smailíci"). Ani (mnoha předchozími filmy) osvědčené prostředí nemocnice nefungovalo tak, jak mohlo popř. mělo. Moje očekávání byla v případě Nových mutantů zkrátka příliš vysoká. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (26)

  • Původně měl snímek dorazit do kin 13. dubna 2018, ale byl odložen na 19. února dalšího roku kvůli přetáčkám, které měly ještě zdůraznit hororový nádech. Později byl znovu odložen na 2. srpna 2019 z důvodu, že Disney koupilo studio Fox. Pak bylo znovu změněno datum, a to na 3. dubna 2020, aby se uvolnil prostor pro X-Men: Dark Phoenix (2019). 12. března 2020 bylo oznámeno, že se film znovu odkládá, a to z důvodu uzavření většiny kinosálů kvůli pandemii COVID-19. 13. května 2020 bylo oznámeno nové datum vydání, a to 28. srpna 2020. (ČSFD)
  • Herečce Rosario Dawson byla původně nabídnuta role k hraní postavy Cecilia Reyes, ale z neznámých důvodů odstoupila. (Sethlans)
  • Ve vizi Dr. Reyes je stejná laboratoř, v níž byla stvořena X-21, neboli Laura z filmu Logan (2017). (Mikahu)

Související novinky

Tenet v kinech uspěl

Tenet v kinech uspěl

31.08.2020

Tenet se stal prvním velkým filmem od počátku pandemie, který si studio trouflo nasadit do kin. Mnozí tak logicky netrpělivě čekali, jak si snímek v omezeném počtu sálů – a ještě navíc doprovázený… (více)

Tiché místo 2 a další filmy se odkládají

Tiché místo 2 a další filmy se odkládají

12.03.2020

Jen týden před premiérou se rozhodlo studio Paramount Pictures pro jistotu posunout snímek Tiché místo 2 na pozdější datum. Oznámil to samotný herec, producent a režisér John Krasinski na svém… (více)

Noví mutanti mají požehnání Marvelu

Noví mutanti mají požehnání Marvelu

25.12.2019

Původní mutantí univerzum de facto skončilo s filmem X-Men: Dark Phoenix. Škarohlídi by dokonce mohli říct, že skončilo už s Loganem v roce 2017. Existuje však ještě jeden snímek z téhož světa, který… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Reklama

Reklama