Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kpt. Kalina (Pavel Řezníček) policista, milující manžel a skvělý otec, se stane obětí autonehody. Z pozice ducha sleduje vyšetřování vlastního úmrtí. Dochází při něm k mnoha humorným a nečekaným situacím, protože ho vede více jeho rodina, než členové policejního sboru… Postupně se začínají objevovat drobné indicie, že všechno nemuselo být tak, jak se zdálo. Partnerská důvěra je narušena, stačí pár fotek, slov a Vanda (Soňa Norisová) začne mít podezření, že jí mohl být manžel nevěrný. Dva kluci, maminka Vanda a babička (Eva Holubová) rozjíždějí vyšetřování na vlastní pěst. Vanda se setkává s Kalinovou domnělou milenkou Irinou (Lívia Bielovič), která po ní chce, aby dotáhla to, co jí Vandy manžel kpt. Kalina slíbil a nedokončil. Nastává nečekaná eskapáda událostí s jasným účelem dobrat se pravdy, do které je Kalinovými zasvěcen ještě rodinný přítel nepraktický praktický lékař (Hynek Čermák). Klíčový materiál opouští Kalinův sejf prostřednictvím všetečné tchýně, aby byl se dostal do rukou nic netušícího doktora a zamotal hlavy policistům. Vandě se nakonec za pomocí synů podaří rozluštit zaheslovaný soubor v počítači svého muže, který jí dá nejen odpověď na všechny otázky vzniklé nedůvěry, ale zejména pomůže úspěšně vyřešit poslední případ kpt. Kaliny. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (121)

jungewolf 

všechny recenze uživatele

Není to tak špatný, celkem slušná oddechovka : 3 - 3,5 *. Natáčelo se mj. v Karlových Varech, Černošicích, v Nemocnici Na Pleši, v kostele sv.Anny ve městě Boží Dar a v Chebu na předvánoč.trzích na nám.Jiřího z Poděbrad. Jako kostelní sbor tam zpíval Karlovarský pěvecký sbor. Titulní píseň Ten,kdo tě miloval zpívají M.Hrůza a Anna K. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem se obávala, že se budu muset zase jednou brodit odpadem. K tomu naštěstí nedošlo. I když se tu mele páté přes deváté, úplný průšvih to není. Některé vtípky sice balancují na hraně trapnosti, ale docela mě pobavil vlasatý vousáč Hynek Čermák nebo rozvrkočený Pavel Řezníček. A třeba takový Lukáš Vaculík toho vtíravého slizouna zahrál fakt skvěle. Navzdory všem předpokladům se filmu Jana Pachla nedá upřít vánoční atmosféra. (45%) ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Iba o chlp lepšie ako typická Troškovina. Taký vianočný výplach mozgu na báze rodinnej duchárskej krimi komédie, z ktorej ale môže rozbolieť hlava. Hlavne ak to preženiete s cukrovinkami a majonézovým šalátom. Miestami tak trápne, že aj deťom sa zatvárajú oči. Na hranici odpadu. 30/100 ()

Olík 

všechny recenze uživatele

To, že jsem o existenci této krimi komedie neměl do té doby, než jsem si objednal na zkoušku Voyo a ona tam na mne vyskočila, ani tucha, svědčí o tom, jak se zapsala do análů tuzemské kinematografie. Nemám zrovna dvakrát v lásce používání otřepaných klišé, jako „neurazí ani nenadchne“, ale co už jiného tady chcete použít? Viděl jsem, nijak mi to neublížilo, ale kdyby mi tento titul zůstal i nadále utajen, přežil bych. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Jestli je film v něčem silný, je to především v příjemné předvánoční náladě, která se táhne celým filmem. A nijak ji nekazí, že hned na začátku předpokládaná hlavní postava umře, takže v rodině je (pochopitelně) docela smutno. Ale proto, že do vyšetřování se pustí všichni a každý po svém, přicházejí na jiné myšlenky a nevadí to. Tolik k plusům. Mínusů je však mnohem víc. Především v tom, že tento film má být komedie, což předpokládá humor - ale ten jaksi chybí. Jestli se někdo nesměje jen proto, že celoživotního plešouna Hynka Čermáka vidí jako zastydlého rockera s dlouhými vlasy (a nechutně připomíná Ladislava Jakla, brr), moc legračních věcí ve filmu nenajde. Dvojice policistů na sledovačce s ptačími jmény, takže dochází k záměnám při hlášení do vysílačky „tady orel, tady orel", ruský gangster nebo úchylný sex mezi oplzlým ředitelem školy se starou ošklivou učitelkou - to všechno má být vtipné. Jenže není. Fakt není, humor je to křečovitý, místy až velmi trapný a jako podle špatné učebnice současné bídy trapných českých komedií, fóry na úplně stejné brdo jsou v každém českém filmu - bohužel. Vedle toho zaniknou i zajímavě napsané postavy vdovy nebo korunní svědkyně. Jasně, ani kdyby tam ten "humor" nebyl, stejně z filmu vánoční klasika nebude, ale mohl z toho vyjít fajn zimní příběh. Jenže... ten "humor" tam je. ()

Galerie (216)

Zajímavosti (20)

  • Růže od Iriny, položená k portrétu v kostele, je v dalším záběru pryč. (soarka)

Reklama

Reklama