Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kpt. Kalina (Pavel Řezníček) policista, milující manžel a skvělý otec, se stane obětí autonehody. Z pozice ducha sleduje vyšetřování vlastního úmrtí. Dochází při něm k mnoha humorným a nečekaným situacím, protože ho vede více jeho rodina, než členové policejního sboru… Postupně se začínají objevovat drobné indicie, že všechno nemuselo být tak, jak se zdálo. Partnerská důvěra je narušena, stačí pár fotek, slov a Vanda (Soňa Norisová) začne mít podezření, že jí mohl být manžel nevěrný. Dva kluci, maminka Vanda a babička (Eva Holubová) rozjíždějí vyšetřování na vlastní pěst. Vanda se setkává s Kalinovou domnělou milenkou Irinou (Lívia Bielovič), která po ní chce, aby dotáhla to, co jí Vandy manžel kpt. Kalina slíbil a nedokončil. Nastává nečekaná eskapáda událostí s jasným účelem dobrat se pravdy, do které je Kalinovými zasvěcen ještě rodinný přítel nepraktický praktický lékař (Hynek Čermák). Klíčový materiál opouští Kalinův sejf prostřednictvím všetečné tchýně, aby byl se dostal do rukou nic netušícího doktora a zamotal hlavy policistům. Vandě se nakonec za pomocí synů podaří rozluštit zaheslovaný soubor v počítači svého muže, který jí dá nejen odpověď na všechny otázky vzniklé nedůvěry, ale zejména pomůže úspěšně vyřešit poslední případ kpt. Kaliny. (Falcon)

(více)

Zajímavosti (20)

  • „Ten, kdo tě miloval je vánoční komedií, netradiční detektivkou i rodinným filmem, na který se může dívat kdokoli, od pětiletého špunta až po osmdesátiletou babičku. Na své by si měli přijít jak milovníci detektivky, tak lidé, kteří mají rádi české herce, a zároveň ti, kteří mají rádi dobrý film. Myslím, že Ten, kdo tě miloval, je opravdu výborný film,“ tvrdí režisér a scenárista filmu Jan Pachl. [Zdroj: novinky.cz] (SONY_)
  • Na natáčení bylo použito 50 pytlů umělého sněhu. [Zdroj: ct24.ceskatelevize.cz] (SONY_)
  • „Říká se, že natáčet s dětmi a se zvířaty je nejtěžší, ale my jsme měli velmi šikovné děti a perfektního psa, který jen občas nedělal přesně to, co se po něm chtělo. V jedné scéně jdu za kluky do jejich pokojíčku a oni mají v postýlce psa. Měla to být taková hezká a dojemná scéna, ale náš pejsek ji nakonec úplně změnil. A jelikož režisér natáčení nezastavil, improvizovali jsme podle toho, co chtěl dělat pes. Kluci byli výborní, autentičtí. Režisérovi se to nakonec líbilo, vůbec mu nevadilo, že je to jiné než ve scénáři, a nechal to tam,“ řekla Soňa Norisová. [Zdroj: novinky.cz] (SONY_)
  • Marie Poledňáková nebyla v obsazení Jana Pachla, režiséra a scenáristay filmu, vždy zajedno. „Nepamatuji si všechny své námitky, ale Soňa Norisová určitě neměla být Vanda. Vnutil mi ji producent a střihač Adam Dvořák, já jsem si představovala blonďatou herečku, ale už nevím, kterou. Dneska jsem za to ráda, když jsem Soňu viděla hrát, velice se mi líbila a hodně hlasitě jsem svůj nesouhlas odvolávala. Ona je pro mne skutečný talent. A děkuji Adamu Dvořákovi, že si za ní stál a že ji pro mne objevil.“ [Zdroj: novinky.cz] (SONY_)
  • Pavel Řezníček o své nejnáročnější scéne z filmu prohlásil: „Nejsem žádný kaskadér a s výškami mám docela problém, takže když jsem seděl na kazatelně kostela v Božím Daru, tak mi nebylo úplně příjemně po těle. Další takovýto kousek jsem zažíval v domě v Karlových Varech, kdy jsem visel za zábradlí schodiště. I když jsem věděl, že mne jistí kaskadéři, nebylo mi úplně nejlíp při pohledu dolů do té hloubky pode mnou.“ Nezapomenutelný zážitek si z natáčení odvezla také herečka Eva Holubová a bylo to na Božím Daru, kde po dlouhé době viděla sníh. „Bylo to boží. To byl fakt dar,“ okomentovala. [Zdroj: Novinky.cz] (Frontie)
  • Nejdražší scéna filmu, kdy duch způsobí v kostele malé tornádo, byla nakonec z filmu vystřižena. „Nechtěli jsme, aby duch měl tak rozsáhlé schopnosti. Ač scénické efekty nebyly levné, celkové vyznění filmu dostalo přednost,“ uvedl producent Adam Dvořák. [Zdroj: iDnes.cz] (rakovnik)
  • Scény z vánočních trhů byly natáčeny během průběhu skutečných trhů v Chebu na náměstí Jiřího z Poděbrad. (hansel97)
  • Dějištěm první klapky filmu se stal ve čtvrtek 23. 11. 2017 středočeský Struhařov. [Zdroj: iDnes.cz] (rakovnik)
  • Na konkurz do dvou dětských rolí přišlo více než 700 uhazečů. [Zdroj: iDnes.cz] (rakovnik)
  • Natáčení probíhalo v Karlových Varech, Chebu, Praze, Nové Vsi, Černošicích či na Božím Daru. Natáčelo se 25 dní. [Zdroj: iDnes.cz] (rakovnik)

Reklama

Reklama