Reklama

Reklama

Spartakus

(seriál)
TV spot 3
USA, (2010–2013)

Hudba:

Joseph LoDuca

Hrají:

Andy Whitfield, Liam McIntyre, Lucy Lawless, John Hannah, Viva Bianca, Manu Bennett, Craig Parker, Lesley-Ann Brandt, Erin Cummings, Peter Mensah (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(33)

Klasický příběh thráckého bojovníka, který byl zajat Římany, stal se gladiátorem a v boji o svobodu se postavil starověkému Římu, ožívá v novém akčním historickém seriálu na HBO. Spartakus, odtržený od své země a milované ženy, je uvržen do surového světa gladiátorské arény, kde krev a smrt jsou tou nejsledovanější zábavou. Na písku se však neodehrávají všechny bitvy. Zrada, korupce a pokušení vystavují Spartaka nepřetržité zkoušce. Aby přežil, musí být víc než jen mužem. Víc než jen gladiátorem. Musí se stát legendou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (7)

TV spot 3

Recenze (1 064)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

tak nehorázně skvělá jízda a hlavně náser, že prostě nejde dát méně než 5. Už jen kvůli odvaze přijít s něčím tak nekompromisním, šíleným a nechutně chutným. Jemné váhaní trvalo jen tři první díly, kdy museli tvůrci teprve představit všechny hrdiny, jejich cíle i zkušenosti a úchylky, no pak, počínaje dílem v "podsvětí" se to vyšvihlo do neuvěřitelných výšek a díl za dílem se stupňovala ta nejnemocnější, nejpropracovanější a nejbrutálnější zápletka, jakou jsem viděl. Takový Řím jen tak znovu neuvidíme, protože tady je z něho ukázáno jen to nejhorší, korupce, vraždy, šílenství, neskutečně zkažené obyvatelstvo, intriky, závist a vášeň, až zvířecí vášeň. Sex a nahota je prostě naprosto normální. A to, jak autoři dokázali perfektně natočit některé tyto scény, je až zvráceně skvělé (díl 9.). A samozřejmě krvavá, brutální akce, která z počátku sice čerpá z 300, no brzy začne zacházet mnohem, mnohem dále a je úžasnou ukázkou vynalézavosti a perfektní kamery a choreografie. A samozřejmě digitálních efektů, hlavně těch krvavých. Nejlepší na tom všem je, že seriál není hloupý, čerpající všechnu svoji zajimavost jen z surovosti a sexuality. Má i doslova božské (jupiterovy) postavy, každou skvěle vykreslenou, uvěřitelnou i dobře zahranou (no ne vždy, ale tady se počítají i průměrné výkony za výborné a takový Batiatus je vysoce nad všemi) tvořící kostru neméně skvělému příběhu, plnému zrady, falešné cti a slávy a bolesti, který nesmírně famózně a dravě míří k vyvrcholení. To je pak prostě kulervoucí. Nejvygradovanější série všech dob. Kill Them All! Těším se na sezonu 2. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Spartacus: Blood and Sand: 1.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $9,255,850 //počet predaných kusov 287,720 ║ __Keď zmiešate filmy 300 a Gladiátor, tak vznikne verné kopírovanie týchto skvostných snímkov v tomto mini seriály. Len na škodu je, že tu to je až v neskutočne televíznom háve, bez kúska originality, lebo všetko čo nám je ponúknuté sme videli v spomínaných filmoch a ešte podané v dosť neschopnej réžii, dej do stratena, zaujmú len spomalené súboje nič viac, zatiaľ, hodnotenie po prvej časti, čakal som viac. /30%/ ....každou ďalšou častou to rapídne klesá v odbitej nesúrodosti a hraní sa na moc drsný a surový seriál, kde fakt len tie ostré dialógy plné tých najrozmanitejších slov a okázalej otvorenosti nestačia. _1.diel: /40%/_ _2.diel: /25%/_ _3.diel: /20%/_ ...takže neskutočné sklamania pre mňa ()

Reklama

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

"Your lives are your own. Forge your own path, or join with us, and together we shall see Rome tremble." Drsné a krvavé s množstvom explicitných scén, zároveň však chytré s množstvom nečakaných zvratov a kvalitných dejových línií. A napriek tomu, že je to v prvom rade len televízna zábava, ktorá sa na nič viac nehrá, ostávajú tvorcovia v ramci možností dostatočne verní aj známej histórii. Škoda len, že mnoho divákov kvôli naturálnejšiemu poňatiu nevidí respektíve nechce vidieť. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Po vyčerpávajúcom Spartakovi od S. Kubricka som akosi nemal nutkanie stráviť hodiny pri modernejšom spracovaní, no skúsil som a ako to už pri seriáloch býva- chytí vás a nepustí. Erotický podmaz, ktorým sa seriál snaží prilákať divákov mi nesedel, väčšinou ide len o naťahovanie už i tak dosť rozťahaného seriálu. Čo však seriál robí zaujímavým sú veľmi dobre rozohrané vzťahy medzi postavami a zvraty v príbehu. Krvou ani zápasmi sa v arénach tiež nešetrí, preto musím uznať, že je seriál podstatne pozerateľnejší, než sa na prvý pohľad zdá. Veľká škoda tragickej smrti hlavného predstaviteľa, kvôli ktorému museli tvorcovia urobiť v nasledujúcich sériách zásadné zmeny. 1. séria je výborná a popri Spartakovi najviac zaujme postava jeho majiteľa a strojcu všetkých zvratov - Batiatusa, ktorý dostal v 6. dielnom prequeli ešte väčší priestor. Po 1. sérii a prequeli hodnotím na 80%. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Po devátém díle... a překvapivě je to čím dál tím lepší. Zatímco díl první je nefalšovaná sračka, tak z těch prozatím posledních už jsem takřka nadšen, protože způsob jakým se tu míchají bitky s intrikami a sexem vypadá čím dál tím víc jako ideální mix Římu, Gladiátora a 300... a hlavně už bez vykrádání a tupé kýčovitosti jakou předvedl právě ten díl.____ Po desátém díle - mé nadšení je bezbřehé a nevěřícně hledím na to do jaké velikosti seriál roste, kolik dramatu a uvěřitelných emocí se v něm skrývá, i přesto že je to stále brutální trash. Jasně největší překvapení letošního roku, napříč filmovým i televizním spektrem!____ Po skončení první série - spokojenost. Závěrečné díly sice kvalitativně trochu klesaly, ale i tak bavily nemálo. A vzhledem k tomu že série druhá bude nikoliv o putování nezajímavého Spartaka napříč hořícími římským městy, ale o začátcích brilantního pleticháře Batiata ve vedení gladiátorské školy, tak určitě je na co se těšit i do budoucna. 8/10 Dodatek po skončení seriálu - jak jsem předvídal, série s Batiatem se povedla na maximum, v dalších dvou sériích po jeho smrti už ovšem šel seriál poměrně do kopru, čím dál víc se soustředíc na tupé a uřvané gladiátory místo na sexy intrikující římany a římanky. Ne sice zcela, a potěšujících full-frontalů je taky dostatek, ale i tak už se to nepřibližuje bezmála genialitě počátečních dvou řad. Všechny čtyři řady tedy dohromady - 7/10, a to jen proto že ty holky jsou tam fakt pěkné. ()

Galerie (513)

Zajímavosti (49)

  • V celé 1. sérii nezazní Spartakovo (Andy Whitfield) pravé jméno. Vždy je chytře zamluveno dialogy. Z historie známe pouze jméno gladiátora Spartakus. Jak se ve skutečnosti jmenoval, nikdo netuší. (Lucasion)
  • Původně bylo v plánu natočit pět až sedm sérií. (Lucasion)
  • Seriál je inspirován historickou postavou Spartaka (Liam McIntyre / Andy Whitfield), thráckého gladiátora, který v letech 73-71 před Kristem vedl největší povstání otroků proti Římské republice. (Wade)

Související novinky

Spartakus se vrací na obrazovky

Spartakus se vrací na obrazovky

10.02.2023

Stanice Starz se údajně dohodla s tvůrcem seriálu Spartakus Stevenem S. DeKnightem (Daredevil, Pacific Rim: Povstání) na vzniku nového pokračování historické řežby z roku 2010. Původního Spartaka… (více)

Pacific Rim 2 potvrzen

Pacific Rim 2 potvrzen

25.02.2016

Po třech letech máme konečně jasno v tom, jestli bude Pacific Rim 2. Guillermo del Toro ho původně chystal na léto 2017, nakonec to ale neklaplo a film zmizel z kalendáře premiér. Del Toro i přesto… (více)

David Slade se ujal piráta Malkoviche

David Slade se ujal piráta Malkoviche

14.08.2013

Začátkem příštího roku uvidíme na obrazovkách velký pirátský souboj. Stanice Starz nahradí Spartaka seriálem Black Sails z produkce Michaela Baye o mladších letech Flinta a Silvera ze slavného… (více)

Spartaka nahradí Julius César

Spartaka nahradí Julius César

02.12.2012

Kabelovka Starz do nás v lednu (konkrétně 25. 1. 2013) začne ládovat třetí regulérní sezónu (nepočítáme v to prequelovou řadu Bohové arény) seriálu Spartakus. Ví se, že War of the Damned příběh… (více)

Reklama

Reklama