Reklama

Reklama

Anděl Páně 2

Trailer 2
Pohádka
Česko / Slovensko, 2016, 95 min

Obsahy(1)

Anděl Petronel stále pracuje u Nebeské brány, ale je přesvědčen, že by si zasloužil lepší službu. Jeho věčný pokušitel, čert Uriáš, začne Petronela ponoukat. Stačí utrhnout jablíčko ze stromu Poznání a bude vědět to, co ví jen Bůh! A cesta k zaslouženému uznání bude volná. Hádka Petronela s Uriášem o jablko Poznání ale skončí neslavně. V potyčce se vzácné ovoce skutálí až na Zemi. Anděl - popleta a jeho kamarád čert-pokušitel musí šupem na svět jablko Poznání najít a přinést zpátky. V předvečer svátku svatého Mikuláše se zamotají do podivuhodného reje. Setkávají se s malou Anežkou a její krásnou maminkou Magdalenou, partou nepoctivých koledníků, vydřiduchem Košťálem i sympatickým Párkařem. Než se jim podaří jablko najít a vrátit tam, kam patří, bude třeba zažít velké dobrodružství a projít několika nebezpečnými situacemi. A po řadě lidských i „božských" zkoušek, naši hrdinové nakonec zjistí, že cesta k poznání vede především přes sebe sama, přes objevení síly přátelství, lásky a schopnosti odpuštění. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (821)

Thomick 

všechny recenze uživatele

Hotovej balzám na duši po tý každoroční štědrovečerní bídě z produkce ČT. Zuzka Kajnarová byla sice uplně někde jinde než Vica a příspěvek na Horáčkovu kampaň zanechal jistou pachuť na jazyku, ale ta chemie mezi Dvořákem a Trojanem nebo Brzobohatýho hudba... to je něco naprosto bezkonkurenčního. Minimálně v tom pohádkovym měřítku. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Co jsem tušil, to jsem dostal. Překrásnou českou pohádku v nádherných lokacích Českého Krumlova. A vůbec mi nevadilo, že se příběh otáčel stále kolem stejných ulic. Dřív města nebyla nekonečnou sítí ulic, kde by se ztratil i ten nejzkušenější kartograf. Nicméně mě mrzí, že tak krásnou pohádku s moc hezkým příběhem a suprovými hláškami jak pro děti, tak pro dospělé, zazdila Bílá, která této pohádce měla přidat určitou světovost. Bez ní bych se ale určitě obešel. S ní mi jinak dobrou vánoční atmosféru poslední záběr na nebe trošku zkazil náladu. Nějak jsem její návštěvu jinak hezké pohádky nepochopil a už vůbec nechápu, kdo to může ocenit. Ale co…přežiju to. Pohádka není o Bílé, jako spíš o všem ostatním, co se ve filmu děje. Proto čtyři hvězdy a radost z toho, že se stále dají natočit pěkné a originální české pohádky. ()

Reklama

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Nebylo nás mnoho, kdo byl v dobových recenzích po nástupu filmu do kin kritický. Vlastně jsme byli v českých médiích dva. A za každou výtkou této hloupůstky si dodnes stojím. Co mi vadilo? Dost věcí. Třeba velmi slaboučký příběh společně s úmorně infantilním humorem. Postavy celou dobu jen běhají křivolakými uličkami sem a tam a nic podstatného se neděje. I to jablko se objeví hodně brzy, takže nějaké hledání a s tím spojené napětí odpadá hodně brzy. Tvůrci naštěstí využili nádherně malebná zákoutí vánočního Českého Krumlova, takže na pohled je ještě všechno tak, jak má být. Do chvíle, než se začne mluvit. Všechno to, co na diváky fungovalo v prvním díle, Strach s Epsteinem aplikovali i podruhé, jenže nejenom že k tomu nepřidali nic nového, ale ještě víc zdětinštěli. Camea známých herců v rolích nebeských obyvatel jenom proto, že mají stejná křestní jména, se ještě dají přežít, jejich humor už ne. Když si Martin Huba jako svatý Martin stěžuje, že mu někdo vypil svatomartinské víno, budiž - ale bylo opravdu nutné, aby v další scéně, kde jí husu, i znovu zdůraznil, že si právě pochutnává na "svojí svatomartinské huse"? Nebylo to dostatečně jasné? Nebo je opravdu zapotřebí každému divákovi všechno polopaticky vysvětlovat? Vůbec se celý humor odehrával v očekávání, že divák se zasměje jen proto, že svatého Matěje hraje Matěj Hádek, Veroniku Veronika Žilková nebo Lucii Lucie Bílá, protože od dětinsky primitivních vtípků na hranici trapnosti snad pobavení ani čekat nešlo. "Křesťanské" narážky (potopa světa, zjevení v Lourdech) jsou takové snad všechny. Využití svatého Josefa bylo také hodně rozpačité. Jakkoli se první díl tomu vyhýbal, druhý jasně naznačuje, že na nebi vládne polyandrie - Marie s Josefem a ještě s Bohem vychovávají Ježíška a... ne, nechci myšlenku domýšlet. A vůbec, jak může být v nebi Ježíšek jako malý usmrkanec? Když umřel ve třiatřiceti, měl by ve stejném věku být i nahoře. Ani na zemi si ale divák moc nepolepší. Na rozdíl od jedničky, která přece jenom nabízela i jiné postavy než Petronela a Uriáše, tentokrát tvůrci vsadili pouze na bezchybně fungující chemii excelentního dua Trojan-Dvořák a postavili pohádku jako buddy movie. Dobrý tah. Škoda jen, že jejich špičkování se tak často odehrává v rovině infantilního pošklebování. Tohle fakt nebyl "film roku", jak třeba psala Spáčilová a podobně. Nejlepší na celém Andělu Páně 2 bylo zjištění, že když se do nebe dostane vrah neviňátek Herodes (zatímco lakomý a oplzlý krejčí, co ale nikoho nezabil, si zasloužil peklo - no jasně, tak určitě, další kravina), musím se tam bez potíží dostat i já. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

V dnešní době se často setkávám s multižánrovým označením. Podle mého je to zbytečné. Zastávám čistotu žánrů. Anděl Páně II. je naštěstí čistokrevná pohádka a jak je u českých pohádek zvykem, je určená pro celou rodinu a okořeněná humorem. Většina vtípků se nese v duchu křesťanské spirituality, těžko říct, zda některé fórky tak širšímu diváctvu, a hlavně dětem, neuniknou. Málokdy se stane, že by pokračování předčilo první díl. Zde se dá říct, že je dvojka rovnoceným partnerem svého o 11 let staršího bratříčka. Byť jsou hlavní protagonisté starší a je to na nich patrné, příběh se nese ve svěžím duchu. Přesto jakýsi dojem nsatavované kaše zůstává. Jen doufám, že se nebudou případná pokračování protahovat do nekonečna. Bůh je sice nesmrtelný, Jiří Bartoška ovšem ne. Heslo "V nejlepším přestat!" případně "Třikrát a dost!" by mělo platit především o úspěšných filmech. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Hihihi je tentokrát trochu lepší, ale otravka s Polívkou a dílnou šiček mě nebavila. Dal bych prostor Bartoškovi, protože na něj se dá koukat kdekoliv. Třeba s Vicou. Hudbu za výbornou nepovažuju, protože jsem měl chvílemi pocit, že se nedívám na mikulášskou nadílku s hledáním jednoho jablka, ale další pokračování batmanské ságy. Ondra by se mohl trochu zklidnit. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (22)

  • Hledání kouzelného jablka ztěžují Petronelovi (Ivan Trojan) s Uriášem (Jiří Dvořák) i další jablíčka prodávaná na trhu. Celkem bylo spotřebováno 750 kilogramů jablek. To, které představuje jablko Poznání, je odrůda Pink Lady. (max21)
  • Ivan Trojan (Petronel) řekl, že když do kina přijde milion diváků, přistoupí na natáčení filmu Anděl Páně 3. (Gump24)
  • Lurdy, kam poslal Bůh (Jiří Bartoška) Pannu Marii (Klára Issová) odpočívat, jsou jedním z nejdůležitějších římskokatolických poutních míst světa. V roce 1858 zde prý Bernadetta Soubirous zažila tzv. mariánské zjevení. Taktéž zde mělo dojít k řadě zázračných uzdravení. (Duoscop)

Související novinky

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

21.08.2023

Snímek českého moderátora, baviče a influencera Kamila Bartošky alias Kazmy ONEMANSHOW: The Movie se stal nejúspěšnějším českým filmem v divácké návštěvnosti během premiérového víkendu při uvedení do… (více)

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

12.01.2017

Na prvního Anděla Páně vyrazilo do kin 188 138 diváků, takže Jiří Strach rozhodně nečekal, že jeho pokračování rychle zaútočí na milion. Právě tahle cifra ale padla v šestém týdnu promítání, čímž se… (více)

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

30.12.2016

Ani novým Star Wars se nepodařilo sesadit z trůnu nejúspěšnějších filmů roku 2016 v českých kinech pohádku Anděl Páně 2 Jiřího Stracha. Těší nás, že tento post drží český film, který si u nás vede v… (více)

Reklama

Reklama