Reklama

Reklama

Tři mušketýři

  • Španělsko Los tres mosqueteros (Los diamantes de la reina) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jeden za všechny, všichni za jednoho! Adaptace slavného románu Alexandra Dumase natočená v rozsáhlé koprodukci. Oč by bylo chudší dětství každého z nás, kdyby nepoznal věrné přátele na život a na smrt Athose, Porthose, Aramise a d'Artagnana. Neustále bude Alexander Dumas udílet lekci všem, kdo chtějí psát dobrodružnou literaturu či bavit celou rodinu. Tři mušketýři vyprávějí příběh o odvaze, cti, přátelství, věrné lásce, ale zároveň o zradě, intrikách a podlosti. A tak se nám vždy znovu a znovu zatají dech, když mladý gaskoňský šlechtic d'Artagnan, vybaven několika tolary, mečem, matčiným balzámem na rány a otcovým dopisem pro pana de Tréville, starého přítele rodiny, potká na jedné ze svých zastávek Rocheforta a v okénku zahlédne krásnou tvář Milady de Winter. Příběh začíná a my víme, že se máme nač těšit! Filmová verze z roku 1973 v režii Richarda Lestera nazírá příběh Tří mušketýrů s lehkým odstupem, který mnohé pobavil a některé pobouřil. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (263)

Han22 

všechny recenze uživatele

Asi nejklasičtější verze Třech mušketýrů, která mě k mé ostudě vždycky v televizi unikla, ačkoliv ten příběh mám moc rád a pár verzí jsem viděl. Na téhle je asi nejlepší superhvězdné obsazení. Michael York jako mladý, hrdinský a akrobatický D´Artagnan, doplněný drsňákem Reedem, uhlazeným Chamberlainem a bodrým (pro mě neznámým) Finlayem. Jako eye candy Welchová, trojice záporáků úlisný Heston, temný Lee a Dunawayová a jako královský pár to jistí Cassel a Chaplinová. Přesná výprava, která umí krásný načinčaný palác i různé pajzly a chudinské uličky, pěkná hudba, řekl bych poměrně přesný příběh honby za královniným náhrdelníkem. A světe div spousta humoru! Místy až nablblého (chudák sluha), místy geniálního - kradení jídla v souboji :) Jediné s čím mám trošku problém jsou souboje, které nejsou elegantní šermovačkou, ale spíše chaotickou holomajznou, nicméně mají švih a každý možný i nemožný špinavý trik. Celkově výborné akčně-komediální zpracování a už se těším na pokračování. Vzhledem k nulové konkurenci jednoznačně historický film roku 1973. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Lesterův film je bezesporu nejlepší filmovou adaptací notoricky známé Dumasovy předlohy, protože není pietním přepisem textu, ale svižným dílem nepostrádajícím nadhled a vtipné momenty, aniž by sklouzl k parodii. Herecké obsazení je skvostné a pokračování (vzniklé sestřihem nepoužitého materiálu!) ještě působivější zařazením tragických milostných zápletek. Po letech natočený třetí díl je však už jen zbytečným dovětkem. Pro mě však mušketýrskými nej zůstávají M. Moravec, F. Vicena, Z. Ornest a V. Postránecký deklamující veršovanou verzi V. Nezvala na gramofonové desce Supraphonu (1979), z níž na požádání odcituju celé dlouhé pasáže. ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Filmařsky řemeslně určitě nejzdařilejší adaptace slavné předlohy, naplněná dobrodružtvím, akcí a romantikou i lehkou nadsázkou a humorem ve vzácně vyrovnaném poměru, přesto však paradoxně díky svému modernímu pojetí poněkud postrádající onu atmosféru Borderierova filmu z roku 1961, který dle mého ze všech filmových zpracování Dumasova románu vystihl jeho poetiku příběhu z doby Ludvíka XIII. nejvíce. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Již delší dobu se nemohu rozhodnout, která verze mušketýrů je lepší. Tahle, nebo ta Bordierova? No, nejspíš se rozmýšlím marně, protože obě jsou stejně výborné, díky tomu, že jsou absolutně jiné a nemají spolu (tedy krom takové maločkosti jako je předloha a postavy :-)) pranic společného. Zatímco Bordierova verze voní po Francii a rozverné zábavě, Lesterova verze dává mnohem větší důraz na psychologii postav, honičky a souboje. Už dlouho pozoruji, že Richard Lester nedokáže natočit zcela normální film. A i jeho "Tři mušketýři" mají v sobě spousty ujetých nápadů a scén (vana plná krve, ve které si pan Rochefort chladí své zranění, královské šachy, ponorka !). Mylady de Winter Faye Dunawayové je smyslnější, zákeřnější a proradnější, než ta od Demongeotové. A Oliver Reed, Richard Chamberlain a Frank Finlay jsou ti nejlepší představitelé tří mušketýrů. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Pro mě jedno z nejlepších filmových zpracování Tří Mušketýrů. Pokaždé, když je dávají v TV nenechám si snímek ujít, tuším že jsem je viděla nejméně šestkrát a pořád se bavím. Pěkné zpracování oblíbené knihy a k tomu postavy co odpovídají mým představám z pubertálních let. Vtip, dobrodružství, milostné pletky a intriky, souboje, co si více přát? ()

Galerie (51)

Zajímavosti (16)

  • Při šermovačce v prádelně vidíme při záběru blonďatého kluka, který má náhle v dalším záběru na hlavě klobouk. (Vercinix)

Související novinky

Zemřela herečka Raquel Welch

Zemřela herečka Raquel Welch

15.02.2023

Ve věku dvaaosmdesáti let zemřela v kalifornském Los Angeles po krátké nemoci americká herečka, modelka a sexsymbol přelomu šedesátých a sedmdesátých let minulého století, Raquel Welch. Smutnou… (více)

Christopher Lee 1922 - 2015

Christopher Lee 1922 - 2015

11.06.2015

Kdekdo si možná myslel, že tu s námi Christopher Lee bude věčně, ale tahle přání se bohužel nevyplní. Britská herecká legenda totiž zemřela v neděli 7. června v londýnské nemocnici Chelsea and… (více)

Reklama

Reklama